Preskoči na glavno vsebino

Dying


 

Včerajšnji protest proti vladi je izpadel žalostno. Ni dokazov, da virus Covid-19 obstaja, je vreščala Anica Bider. Tu ni kaj dodati. Dokler bodo tako kapitalne neumnosti razglašali, jih nihče ne bo jemal resno. Potem je bil tam Ladislav Troha. Še en v vrsti tistih, ki se jim je zdavnaj odpeljalo. Troha je bil nekoč (1991-1995) eden boljših poveljnikov v Morisu. Bil je celo poveljnik odreda za hitre intervencije in akcija, ki se je davnega leta 1994 odvila v Depali vasi, bi morala biti v njegovi domeni. Pa ni bila, ker je šef Morisa Anton Krkovič ocenil, da Troha ne izkazuje pripadnosti kriminalu, ki smo ga takrat zganjali. In je šel na šolanje v ZDA. Kaj se je potem dogajalo z njim, ne vem. Naenkrat se je pojavil s harmoniko, ustrezne službe pa ga niso spravile tja, kamor bi ga morale. PTS ga najbrž ni udaril, ker ga ni imel od česa, zato težko rečem, kaj je z njim narobe, ker nisem psihiater. Dejstvo pa je, da Troha potrebuje psihiatrično oskrbo, ker je nevaren sebi in okolici. Desno tviteraško sceno je včeraj najbolj zmotilo, da je organizator protesta Ličina dobil besedo pred tv kamerami. Zadrti zagovorniki absolutne svobode govora odrekajo pravico, da organizator, ki jim ni všeč, pove svoje mnenje.

Na protestu je bil opažen najbolj prepoznaven bloger in tviteraš domače scene Roni Kordiš. Protesta ni prišel podpret, ampak je bil tam, da se je norčeval iz protestnikov, ki niso na linijo Jenullovega kolesariata. #umiram, je včeraj rafalno tvital. Umiral od smeha je včeraj marsikdo, a se ne spodobi na ta način svinjati po protestnikih, ki jih je mati narava spregledala, ko je delila pamet in inteligenco prišlekom na svet. Roni, ni to good. Tista znamenita iz tvojih petkovih protestov; »ene trinajst nas je«, je zdaj najbrž primerna za podjebavanje, ker vas ni ostalo niti 13 za petek.

Erjavec očitno še ni obupal nad sanjami, da bi postal predsednik vlade. Jutri bo vložena konstruktivna nezaupnica. Iz te moke zagotovo ne bo kruha, najbrž gre bolj za predstavo ponižane opozicije, da bodo nekoč lahko rekli, da niso sedeli križem rok, ko je Janša z noriško hunto razmontiral državo. Včeraj je noriški poglavar podaljšal veljavnost ukrepov. Šole so še vedno zaprte, kar je najbrž največja katastrofa od ukrepov te epidemije. Mularija, ki je najmanj ogrožena skupina, je od sredina Oktobra doma. Sistem je popolnoma razpadel, pritožujejo se vsi od staršev, učencev in učiteljev, vlada pa ostaja neomajna. Ministrica za šolstvo Kustečeva nima nobene besede v vladi. Lahko samo prikimava neumnostim, ki si jih izmišljuje Janša. 


Iz virov blizu SOVE je prišla zanesljiva informacija, zakaj so iz Bosne izgnali Roka Snežiča. Ne zaradi pranja denarja in poslov z lokalnimi kriminalci in prostitutkami tipa Đuđič, ampak zato, ker se je kompromitiral kot agent SOVE. Ker se Hojsu trenutno dogaja v prazni farški glavi, bi lahko mimogrede za zainteresirane z Mahničem, objavila še seznam zaposlenih v SOVI in njihove plače. Čakamo in vnaprej pozdravljamo. Luka Lah, Alan Amadej Eferl  in Klemen Nicoletti najbrž ne bodo veseli, ko se bo izvedelo, da so na plačilnem seznamu SOVE. Da je SOVA tiha lastnica podjetja Majbet Pharm, pa je zgodba, ki bi jo lahko zdavnaj razkrili t.i. preiskovalni novinarji. Če bi seveda obstajali. Pa jih ni. Ostali so samo družbenopolitični delavci, ki jim vi rečete novinarji.    

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je