Preskoči na glavno vsebino

We want early elections


 

Pa smo tam, kjer ni muh. Zgodaj zjutraj sem deset minut odmetaval sneg z avta. Opravilo, ki ga poleg strganja ledu s stekel najbolj sovražim. K sreči imam normalne rekvizite za te nevšečnosti. Spomin se, ko sem bil precej mlajši in me je presenetilo vreme, ni bilo druge izbire za praskanje ledu kot ovitek kasete ali CD-ja. Že dolgo nisem videl, da bi kdo komu zjutraj s kabli »vžigal« avto, nekoč pa je bila to stalna jutranja praksa, ko je pritisnil mraz. Ampak DARS pa še vedno »zajebe« prvi sneg. Čeprav vedno vedo, kdaj bo snežilo, ker se vremenarji okoli tega redko zmotijo, je prvi dan sneženja vedno kaos na cestah. Nikoli ne bom pozabil sneženja decembra v daljnem letu 1995. Bil je petek. Ob 16 uri sem se v hudem sneženju iz Dolgega mosta namenil v Črnuče. Ker so po radiu opozarjali, da na obvoznici vse stoji, sem šel po Tržaški, na Tivolsko in potem Dunajsko naravnost do Črnuč. Od Tržaške do Črnuč sem se vozil v koloni, ki se ni nikamor premikala. Ura je bila okoli dvajsete zvečer, ko sem uspel priti do takratnega domovanja. Štiri ure za pot, ki je v normalnih razmerah trajala največ 20 minut. Ne vem kaj se zgodi z vami šoferji, ko začne snežiti? Vozi dalje, ne moreš zaradi sneženja vožnje upočasniti na 10km/h.

Odkar traja to stanje s covid-19 in ukrepi, imam največ stika z Woltovimi kurirji. Tale sneg je vsekakor huda nadloga za kurirje na kolesih in mopedih, dostava hrane v takšnem vremenu jim zagotovo močno šepa. Gostincem, ki so zaradi ukrepov zaprti sta Wolt in E-hrana edini način, da poskušajo preživeti. Dva tedna ukrepov se je raztegnilo na šest tednov in nihče se ne razburja. Evidentno je, da ukrepi ne delujejo, vladni predstavniki govorijo vsak po svoje, ukrepe pa nerazumno podaljšujejo. Ne predstavljam si, da imam v tej katastrofi še šoloobvezne otroke, ki se šolajo preko interneta? Samo še čez okno skočim. Trenutnih vremenskih razmer v povezavi z vladnimi ukrepi res ne more biti nihče vesel. Razen morda Janša. On se veseli  vsega, kar nam greni življenje. Težave in propad nam naravnost privošči.

O rajanju homoseksualnih diplomatov sredi Bruslja in njihovi razvpiti »bang bang« zabavi začinjeni s prepovedanimi drogami, piše vsa Evropa. Ne pa tudi portal in televizija Nova24TV, ki se propagira kot edini v službi resnice. Neverjetno. Verjamem, da verniki zloglasne sekte SDS berejo in gledajo druge medije. Itak, da so obveščeni, ampak o tem ne bo nihče niti črhnil. Na temni strani Twitterja imena Szajerja ne boste zasledili. Šele, ko se bo kakšna od blaznih teorij zarot prijela med njimi, se bodo oglasili. Orbanov klan zdaj skuša Szajerja oprati na ta način, da obtožujejo nemško obveščevalno službo BND. BND naj bi hotela kaznovati Madžarsko in Poljsko zaradi veta v evropskem parlamentu, zato je obvestila Bruseljsko policijo, kje bo zabava in kdo bo tam. Čudi me, da BND ne kaznuje še Slovenije, saj naš premier in vlada zvesto podpirata vse poteze madžarske vlade, vključno z vetom na tiste famozne milijarde, ki jih čakajo članice EU. Morda pa nas BND preseneti še s kakšno akcijo, kjer bodo policisti ujeli špalir slovenskih homoseksualcev na diplomatskih misijah. Prepričan sem, da je SOVA že opozorila vse znane slovenske homoseksualne politike, naj bodo previdni in diskretni pri svojem početju, saj so na udaru tujih obveščevalnih služb. Vinku so zagotovo svetovali, naj tehniki pregledajo avtodom, da ne bo neprijetnih presenečenj v obveščevalni skupnosti. 


V tej krizi se najde čas za marsikaj. Vlada je na željo državnega sekretarja za nacionalno varnost Hezbolah prepoznala kot teroristično organizacijo. Huawei so na željo Trumpove administracije napovedali kibernetsko vojno, ki je za enkrat na nivoju objavljanja lažnih novic, kako so Trumpu ukradli zmago na volitvah. Meni se zdi skoraj neverjetno, da nekdo želi tako hlapčevsko ugajati ZDA oziroma Trumpu, kot to počne slovenska desnica. Verjemite mi nekaj. Če Janša ne bi bil finančno odvisen od Orbana in če Fides ne bi bil politični zaveznik SDS, bi naši desničarji na Madžare gledali s prezirom. Tako pa častijo Madžarsko in Orbana, kot bi šlo za druge ZDA in Trumpa.

Po Zlatka so že prišli. Prišli so po STA, kmalu bodo tudi na vaših vratih. Novodobna Črna roka. Farsa o reševanju življenj se ne uporablja več. Počutijo se tako močne, da jim to ni več potrebno. Gre samo za denar, položaje, oblast in moč. Drugo in tretje razredni državljani smo prepuščeni sami sebi. Dobesedno. Nisem si mislil, da bom še kdaj prosil za donacije za pisanje bloga, pa je vlada poskrbela, da sem v težavah.

Zato dragi moji, je potreben upor proti tej zločinski strahovladi na vsakem koraku. Ob četrtkih, ob petkih, iz balkonov, koles, avtomobilov in peš. Na vsakem koraku je treba izražati odpor proti oblasti, dokler ne pride do predčasnih volitev. Te so edina rešitev za Slovenijo v tej tragikomični politični situaciji, kjer so dovčerajšnji braniki pred fašizmom postali kolaboranti. To je slovenski narod že doživel med drugo svetovno vojno in ni hudič, da tudi tokrat ne bomo opravili s fašizmom in domačimi izdajalci. Samo ne težite s tistimi wanabe KUL prevaranti. Privabiti izdajalce, da še enkrat izdajo in potem z njimi sedeti za isto mizo? Ne hvala. Predčasne volitve in pika.



      

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je