Preskoči na glavno vsebino

Trle babe lan ...

 


Slovenska vojska v tujini pobija lokalno prebivalstvo, je izjavila Jadranka Juras v oddaji Zadnja beseda. Slovenska vojska tega ne počne. V začetku devetdesetih je bilo nekaj podvigov pripadnikov TO v tujini, kjer so bile žrtve. To so bili časi, ko je bil obrambni minister Janez Janša. Novodobna zgodovina in odkar se TO imenuje SV, pa ne pomni nobenega takšnega dogodka. Miha Škerbinc je na misijah v tujini pobijal živali, lokalnemu prebivalstvu pa ni storil nič žalega. Oddajo zadnja beseda sem gledal enkrat pred mesecem dni. Nikoli prej in niti tega posnetka, kaj je rekla Jadranka Juras, ne bom šel gledat. Tisto, kar sem videl pred mesecem dni, me je skoraj katapultiralo med tiste goreče vernike, ki zahtevajo ukinitev RTV prispevka. A vi to resno na nacionalni televiziji. Štiri nališpane kokoši z nagobčniki otresajo o aktualnih dogodkih? Primorka z govorno napako, propadla glasbenica, propadla političarka, ki živi s prastarim decom in za piko na »i« goreča vernica in pisateljica izmišljenih zgodb. Faktor je za Zadnjo besedo najmanj Larry King late show, pa mi ni treba posebej poudarjati, kaj si mislim o Požarjevi oddaji. In za to gobcanje v prazno in izzivanje so celo mastno plačane.

 


Zlatko je dobil sporočilo oblasti. Izguba statusa na MK je konkreten finančni udarec za glasbenika. Po vsem aktivizmu, ki se ga je šel Zlatko, je bilo to pričakovano. Janša je maščevalen in vsi, ki aktivno protestirajo proti njegovi vladi in proti korona ukrepom, so na njegovi listi za uničenje. Janša je v zvezi z Zlatkom že pred časom ukazal zvestemu krdelu določene aktivnosti, ki bodo slednjemu zagrenile življenje. Zlatko je bil na to opozorjen a očitno opozoril ni jemal resno. Na desni, kjer so tisti bogaboječi ljudje, baje vedno pripravljeni pomagati človeku v stiski, je zaradi poteze ministra za kulturo vsesplošno slavje. Kakšen človek se veseli tuje nesreče in finančne stiske sočloveka? Samo SDS-ovci.

Janša bi na vsak način rad zatrl in uničil tisto, kar je ostalo od petkovih protestov. Pred poletjem se je v centru Ljubljane zbralo skoraj 10.000 protestnikov. Na zadnjem protestu v avtomobilih je bilo približno 50 ljudi. Če bi polovica teh prišla na zadnji protest z avtomobili, bi Ljubljano zadel prometni infarkt. Hojs bi se tresel na Prešernovi, Janša pa doma. Še Twitter bi zmrznil. Hojs bi lahko Jenulla dokončno utišal, ker je na cesti ostal sam s peščico svojih političnih botrov iz SD. Z nespametno potezo policije, njihovo dogovarjanje v zvezi z ustavljanjem Jenulla je posnel mimoidoči, je liderju protestov naredil medvedjo uslugo. Jenull je spet dobil oder in prostor v osrednjih novicah, Janša pa je Hojsa preklinjal dolgo v noč.

V pričakovanju ustoličenja Erjavca nazaj na čelo Desus-a, se v ozadju odvija druga zgodba. Janša ve, da bo na naslednjih volitvah zmagal. Ve pa tudi, da bo potreboval nove koalicijske partnerje. NSi, ki je pod Toninom spet postala navaden SDS satelit, se slabo piše. Po zadnjih anketah se NSi vrti na robu izpada iz parlamenta. Če bi se to zgodilo, bi SDS ostala edina stranka na desnem polu. Če je to Janševa intimna želja, si ne upam ugibati? Janša vidi v Aleksandri Pivec potencial za nov satelit, ki bi se ga splačalo spraviti čez parlamentarni prag. Zato je Pivčevi v pomoč poslal glavne strankine operativce, da ji pomagajo ustanoviti stranko in mrežo lokalnih odborov.

Na drugi strani političnega pola pa popolnoma medla opozicija še kar čaka na čudež. Čudež bi bil, če bi popolnima ne kredibilni JPD zbral 46 glasov. Zdaj pa takole, dragi levičarji. Če bi JPD hipotetično zbral 46 glasov, kaj potem? Kaj JPD ve o vladanju in vodenju države? Nič! Še za svoje finance in svojo rit ne zna najbolje poskrbeti, pa bi vodil državo? Se vam ne zdi, da bi bil prej Erjavec ali Bratuškova primernejša kandidata? Erjavec je veteran mnogih vlad in ima delovanje države v malem prstu. Bratuškova pa je bila precej boljša premierka, kot je bil Marjan Šarec premier. Če bi bil jaz del visoke politike, ne bi nikoli pristal, da se neki JPD preko kurca ponuja za rešitelja! Če bi bilo opozicijskim voditeljem toliko do blaginje državljank in državljanov, bi se zmenili med sabo. Ker trmoglavijo in napihujejo svoje ege, so pripravljeni sprejeti kogarkoli, le enega od njih ne. Pošteno bi bilo, da se prizna, da je bil Šarec velika napaka in se v dobrobit vseh nas, zmenita Erjavec in Bratuškova. Fajonova in Mesec sta prazna nakladača, po domače naravna katastrofa za Slovenijo, če bi kdaj sedla na prestol na Gregorčičevi.

Kdaj bo vlada sprejela PKP, kjer bo zame kakšna drobtinica? Nikoli in še takrat ne. Zato ne obstaja niti en razlog, da bi podpiral katerikoli ukrep te vlade.

p.s. Če bi v Sloveniji res obstajal kakšen narko kartel, kot vztrajno nabijajo madžarska trobila, bi kartel zdavnaj zažgal sodno palačo na Tavčarjevi in vladno na Gregorčičevi. Pablo je vedel, kako se tem rečem streže.        

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je