Preskoči na glavno vsebino

Interpretacija

 


Anis Ličina, strah in trepet slovenske desnice? Protestnik, ki ga zaradi kazenske evidence vztrajno demonizirajo desni mediji. Član narko kartela? V Sloveniji ne obstaja noben narko kartel, niti ni pri nas lovk tujih narko kartelov. Pri nas so karteli, ki so jih vzpostavili politiki, gradbeniki in nekateri gospodarstveniki. Drugih kartelov pri nas ni. Nekateri vidijo RKC kot kartel, vendar gre pri RKC bolj za način mafije, vodene iz Vatikana. Nekaj izvršenih kaznivih dejanj v preteklosti, te ne naredi za člana kartela. To naredijo mediji. Pri nas obstaja precej kriminalnih združb, ki se ukvarja s tihotapljenjem migrantov, droge, ukradenimi avtomobili in prostitucijo. Niso pa to nobeni karteli ampak skupine ljudi, ki so se povezali z namenom izvrševanja kaznivih dejanj. Neke vrste organiziran kriminal.

Za desno sceno je nezaslišano, da je RTV Slo pred kamero povabila Anisa Ličino in mu dala medijski prostor, da je povedal videnje dogodkov s strani nasilnih protestnikov. Vsak normalen gledalec je razumel, kaj je Ličina povedal oz. želel povedati. Protestniki po njegovih besedah niso imeli namen pretepati novinarjev in fotografov, v bodoče pa jim je svetoval, naj oblečejo telovnike, napis RTV SLO..!

Od tu naprej je desna scena ponorela. Ličina je najbrž hotel povedati, naj se novinarji označijo s PRESS in imeni medijskih hiš, nespretno pa je omenil samo RTV Slo. Vse naprej je stvar interpretacije. Kaj so iz njegove izjave naredili na desni, je umetnost lažnive interpretacije.

Kdor zadnje mesece gleda informativne oddaje na POP TV ali nacionalni televiziji, je najbrž nor. Če bi jaz vsak večer to gledal, bi prej ali slej končal na asfaltu pod balkonom. Dostikrat pozno zvečer preletim oba programa s časovnim zamikom. V minuti ali dveh prevrtim oba dnevnika, vedno iste scene in face. Nič nimam proti Bojani Beović, ampak videti in slišati je ne morem. Niti koga drugega. Z vsakodnevnim poročanjem o istih stvareh ustvarjajo depresijo, katastrofo in obup. Zadnjič sem pomotoma, naprej pa iz firbca gledal oddajo Ljubezen po domače. Prvič, zadnjič in nikoli več. Ne vem za vas, ustvarjalce in udeležence, ampak meni je bilo nerodno gledat. A vi to res gledate? Ste res takšni, da se v tem prepoznate? Groza. Po devetih mesecih te karantene in ujetosti sem videl vse, kar ponujajo HBO, Netflix in ostala krama iz TV ekranov. Sit sem te karantene in ukrepov, predolgo vse skupaj traja.

Pred dnevi sem spet našel oddajo Faktor, ki jo ureja Bojan Požar. Marsikaj se je spremenilo, oddaja se ne začne več z ; »Naš Marjanček« in Pertinač nima več brade. Gost oddaje je bil bivši direktor Sove Andrej Rupnik in moram priznati, da je bila oddaja zelo zanimiva. Rupnik je povedal marsikaj o ljubljanskih protestih, delovanju Sove in aktualnih dogodkih povezanih s terorističnim napadom na Dunaju. Tudi drug gost oddaje Darko Mršić je bil na nivoju in je povedal obilo zanimivosti v zvezi z islamskih terorizmom in napadi, ki so se naprej začeli v Bosni in Hercegovini in se od tam razširili po Evropi. Skratka, oddaja je bila gledljiva in zanimiva. Sem mislil, da so pri Požarju ubrali neko novo smer, bolj resno in strokovno podkovano. Bo vredno še kdaj pogledati to oddajo, sem si misli. Potem pa naslednji dve oddaji, Lucija Ušaj in Jeretič, včeraj pa naravna katastrofa dveh popolnoma odpeljanih teoretikov znanstvene fantastike in ljubitelja Janšizma v najčistejši obliki, Boštjana Turka in onega drugega, ki ni vreden niti, da ga imenujem. Tista oddaja z Rupnikom in Mršićem je bila očitno samo preblisk, ker Faktor je bil in ostal poden od oddaje. Zaradi urednika in gostov, format oddaje je najbrž eden boljših na naših tv postajah.



Karl Erjavec je obiskal Janeza Janšo. Bilo je neizogibno, to srečanje namreč. Najbrž se še spomnite izjav Erjavca, da Janša nikoli več ne bo predsednik vlade in da on nikoli več ne bo v nobeni njegovi koaliciji. Janša v vrnitvi Erjavca vidi nevarnost za odhod Desusa iz koalicije, zato je bil primoran le tega povabiti na pogovor in ga potipati, kakšni so njegovi apetiti. Javnih izjav o sestanku ni bilo, iz krogov blizu Trstenjakove pa je bilo včeraj zvečer slišati, da je Anže Logar precej slabe volje. Pravijo, da je Erjavec za obstoj Desusa v koaliciji zase zahteval Logarjev položaj zunanjega ministra. Janša bo v tem primeru žrtvoval Logarja in prepustil zunanje ministrstvo Erjavcu, desna scena pa bo Anžetu ploskala za »kao« državotvorno držo. Vse za obstoj te koalicije. Vsi so zamenljivi in na tržnici, razen predsednik vlade. Bi se on danes umaknil nekomu iz svoje ekipe, da bi ta vlada obstala? Leta 2013 se ni? In tudi danes se ne bi. Svet Janeza Janše se vrti okoli Janeza Janše. Vsi ostali so epizode.



 


SI56 0310 0100 1155 142 donacije



 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je