Preskoči na glavno vsebino

Hitri prsti Janeza Janše

 


Donald Trump! Odmaknjen od realnosti razširja teorije zarote in se ne misli kar tako izseliti iz Bele hiše. Najbrž bo na koncu res prišlo do tega, da ga bo deložirala Tajna služba, ki sicer skrbi za predsednikovo varnost. Kdo pa bo deložiral Janeza Janšo iz vladne palače na Gregorčičevi? Še najbližje smo temu, da se bo zaradi neprimernih tvitov deložiral kar sam. Koalicijski partnerji sicer javno grmijo zaradi početja predsednika vlade, težko pa je verjeti, da bi zaradi tega spakirali iz koalicije. Janša je razburil tudi ekipo, ki jo Janša najbrž upravičeno naziva »globoka država« in pričakovano so pisali ameriški veleposlanici. Saj veste kdo.

Vihar okoli zadnjih nasilnih protestov se še ni polegel. Na dan prihajajo novi posnetki, ki na protestnike mečejo precej slabo luč. Organizirati se z namenom napasti policiste, je nedopustno. Kaj so vam oni krivi. Tole s »čuvate lopove« je brez veze. Čuvajo vse lopove, ki jih po zakonu morajo. Pa če so jim všeč ali ne. Očitno je, da so skupine huliganov ciljale na novinarje, snemalce in fotografe in to celo selektivno. Napadli in poškodovali so tudi Vladimirja Voduška, vendar je večina njegovih novinarskih kolegov to informacijo zamolčala, oziroma se jim ni zdela vredna omembe. Policiji je treba priznati, da se je odzvala primerno, saj je bila na izgrede in napade pripravljena. Da je proteste nadzirala Sova je marsikomu sporno. Očitno je bilo v organizacijo huliganskih skupin vpletenih nekaj tujih državljanov, sicer Sova ne bi imela podlage za delovanje. Direktor Sove Stušek se ni pojavil na protestih, kot je bilo sprva videti zaradi Janševe objave zasebnega sporočila z Galetovo sliko. Kot se je kasneje izkazalo, je bila fotografija sneta z ene od Facebook skupin, njen avtor pa ni Stušek. Zakaj je Janša to objavil na Twitterju in po nepotrebnem izpostavil direktorja Sove, pa najbrž ve samo on. Po moje je šlo za zastraševanje Galeta, druge pametne razlage najbrž ni. Najbrž ta trenutek ni prijetno v koži Ivana Galeta. Očitno je zamera vladajočih zaradi razkritij poslov z zaščitno opremo tako huda, da se nanj spravlja sam Janša. Pri tem pozablja, da je Gale sprva želel o dogajanju na ZZBR govoriti z njim, na medije se je obrnil šele potem, ko iz kabineta predsednika vlade ni bilo odziva. Zakaj ga ni bilo, pa nam je danes več ali manj jasno.


Zaradi terorističnih napadov muslimanskih skrajnežev po Evropi, nazadnje na Dunaju, je varnostna situacija povsod zaostrena. Kakšna je možnost, da pride do terorističnega napada v Sloveniji, najbrž najbolje vesta Policija in Sova. Trenutno največjo nevarnost za varnost države predstavljajo politiki vseh barv. Poslanec SDS Kaloh obtožuje izdaje tajnih podatkov Korčetovo in Nemca, saj so informacije iz nadzora Knovsa takoj prišle na POP TV. Precej verjetno je, da eden ali drugi res  informira novinarje POP TV, vendar Kaloh pri tem pozablja, da sta enako počela Žan Mahnič in Matej Tonin, ko sta vodila KNOVS . Takrat so na NOVI24TV imeli informacije iz prve roke. Skratka, vsi so isti, le drugim gospodarjem in interesom služijo.

Zdravstveni minister Gantar bi ukrepe še zaostril. Pri tem mu pritrjuje stroka, zadnjo pa bo rekel predsednik vlade. Ne vem, kaj bi lahko še zaostrili, saj so že trenutni ukrepi katastrofa za državljane in gospodarstvo. Če so upravičeni ali ne, jaz ne morem soditi, vidim pa posledice teh ukrepov na vsakem koraku. Zase si nisem mislil, da me lahko kaj posebnega spravi v težave, ampak scena z virusom in ukrepi me je dodobra zajebala in spravila v težave. Vse, kar bi se moralo realizirati, se zaradi aktualne scene ni, obveznosti vseh vrst pa so ostale. Vlada sicer deli pomoč na vse strani, ampak do mene ni prišlo nič.


Kakšna je resnična slika in število okuženih v Sloveniji? Testov je manj, zato je uradno manj okuženih in se epidemija umirja. Če bi bilo to res, potem ne bi bil priliv novo okuženih v bolnišnice vsak dan večji. Najbrž je stanje tako katastrofalno, da želi stroka popolnoma zapreti državo in gibanje omejiti celo na okolico doma. Nekaterim pa se navkljub zdravstveni krizi zdi, da je čas za državljansko vojno. Marjan Podobnik poziva svoje može k orožju in obračunu s sodržavljani, ki ne podpirajo vlade. Za takšne pozive bi koga drugega obiskala policija, ne pa Podobnika in farške norce. Se bomo prešteli, ko ta kriza mine. Če bo še kaj šteti.  


SOS TR: SI56 0310 0100 1155 142

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je