Preskoči na glavno vsebino

The end of someone's dance

 


Padla ptujska roža Aleksandra je preteklost. Na koncu je odšla točno tako, kot ji je prerokoval wanabe mandatar ustavnega loka, Jože P. Damijan. Kot kurba s plesa, dobesedno. Vrača pa se Karl Erjavec, kar je zame presenečenje. Kaj je njemu treba riniti nazaj? Mar bi odšel za veleposlanika in v miru dočakal penzijo v stilu, »boli me đoka«. Najbrž ne gre samo za Desus, ki naj bi ga Erjavec rešil razpada in izpada iz parlament. Znano je, da se Erjavec in Janša ne moreta, Desus pa je nepogrešljiv člen trenutne koalicije. Težko si predstavljam, da bi Erjavec postal minister v Janševi vladi in njen podpredsednik! Prej bi rekel, da so vplivni »strici iz ozadja« oz. zdaj bolj aktualna »globoka država« prepričali Erjavca, da prevzame Desus in ga odpelje iz Janševe vlade. Precej verjeten scenarij, za katerega je bilo treba uničiti in odstraniti Pivčevo. Treba je priznati, da so imeli precej lahko delo. Dominantni mediji so dnevno poročali o njenih grehih, ki so bili roko na srce smešni, če pogledamo, kaj počne ostala elita. Ko postaneš zaradi nekaj gostitev in nočitev osrednja novica vsak večer na RTV Slo in Pop tv, je politične kariere konec.

Preden je Aleksandra odšla, je razpustila osemčlansko PR ekipo na kmetijskem ministrstvu!? Halo? Kmetijsko ministrstvo je imelo 8 oseb zaposlenih, da so čislali medijsko podobo Aleksandre Pivec? Nagnati bi jih morala že poleti, saj smo vsi verjeli, da se ženska tako neumno iz dneva v dan zapleta sama. Osem kvazi medijskih strokovnjakov je ni znalo izvleči iz bizarne zgodbe o hotelskem računu v Izoli in obisku vinarne na Krasu? Imena teh osmih strokovnjakov me res zanimajo. Tisto izzivanje s fotografijo z zunanjim ministrom Logarjem in računom za dva kozarca vina, tega ji zagotovo nihče pri zdravi pameti ni svetoval. Ali pač? Pri vsej zadevi se mi zdi nenavadno, da ni posredoval Janša in Pivčevo podučil, kako naj ravna in kaj naj izjavlja. Če kdo, je Janša največji strokovnjak za politično preživetje. Izmotal se je že iz toliko afer, da jih nihče več ne zna prešteti. Ta javni politični samomor, ki se ga je šla Pivčeva, mu zagotovo ni šel v prid. Zdaj ima dva koalicijska partnerja, ki v javnosti nimata nobene podpore in ju ankete javnega mnenja ne zaznavajo. Vrnitev Erjavca na čelo Desus pa pomeni nov glavobol za Janeza in njegovo sekto.

Koalicija ustavnega loka? WTF? Kdo si izmišlja te fantastične izraze za ovčice na levi strani? Saj niste resni. Spomenka Hribar, Niko Toš, Boris A. Novak …..? JPD pa mandatar? Tega filma ne bomo videli nikoli, to vam zagotavljam. Alenka ministrica? Luka minister? Kordiš minister? Fajonova ministrica? In celo kamniški luzer Marjan minister? Vi to resno? Pa še Jenull in Jarčeva sta vabljena zraven, ker kao poganjata proteste proti vladi. Zanimivo. Kje je potem Proškova in  njena ekipa? In vsi ostali, ki vsak petek protestirajo in ne hodijo na Jenullove SD procesije? Prozorni ste, ampak to že vemo.

 Ko smo imeli desetkrat manj okuženih, ste se poskrili in mižali, ko so drugi reševali (beri kradli) življenja. Zdaj, ko je korona res pokazala »zobe«, bi pa oni rušili vlado. Ker je nujno, ker Janša uničuje vse družbene podsisteme, pravosodje, medije ….. ! Zlajnano. To počne od prvega dne, če odpuščanju levih kadrov in nastavljanju svojih, lahko rečemo uničevanje države? Če Janša uničuje državo, kaj je potem prej počel Šarec? In pred njim Cerar? Se ga še spomnite? Vaš veliki up vladavine prava, mag. Cerar! Kje ga imate danes? Njegova zapuščina  je navadno prekletstvo za demokracijo. Poglejte v kaj so se sprevrgli Sluga, Gregorčičeva in Perić, danes vsi kandidati za zlati znak SDS-a!


Levi intelektualci so se osmešili. Na prvo žogo so v slogu desnih trolov označili podpornico SDS za čefurko in muslimanko. Zaradi imena Selma, čeprav je ženska čistokrvna Slovenka in so ji starši dali ime po popularni popevki iz jugoslovanskih časov. In to prav Alem Maksuti, ki vedno pizdi, ko ga klet označuje za šiptarja? Težko je potem desni sceni metati naprej nestrpnost in nacionalizem, če ste isti. Pa še čefurka ni. Maksuti, jaz bi se zakopal od sramote na tvojem mestu.

Virus Covid-19 je končno naletel na zid. Naš zet Donald Trump je zajebal virus v treh dneh. Star 74 let in s 30 kilogrami prevelike telesne teže, je pravi prototip borca proti koroni. Šalo na stran. Možna sta samo dva scenarija. Prvi je, da Trump sploh ni zbolel in gre za predvolilno kampanjo, drugi pa je, da imajo v ZDA razvito zdravilo proti korona virusu. Jaz se nagibam bolj k prvi varianti, saj je znano, da je Trump patološki lažnivec. 


Pri nas sta v prvi vrsti (politični) boja proti korona virusu Krek in Kacin. Oba neprimerna, eden bolj kot drugi. O Kacinu ne bom izgubljal besed, ker Jelko je ostal v nekem drugem času, 30 let nazaj. Krek pa je pojava. Kako je on postal šef NIJZ, ve samo Janša. Krek o virusih in epidemijah nima pojma, njegovi javni nastopi so nekje med komedijo in katastrofo. V preteklosti se je ukvarjal z drogami in odvisniki, ampak v njegovi karieri je šlo bolj za zlorabo proračunskega denarja in eksperimentiranja z drogami. Zato je Krek danes odvisnik od SDS in opiatov. Srečno Slovenija.




     

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je