Preskoči na glavno vsebino

Corona extra

 

Petek. Za mnoge najljubši delovni dan v tednu. Najbrž pa ne za policiste, ki ob petkih po službeni dolžnosti preganjajo protestnike. Glede na situacijo v državi in surovo vladavino Janšistov pri koritu, bi pričakoval, da se bodo protesti okrepili. Situacija z virusom protestnikov od začetka ni zanimala in so jo dali na »ignor«, zato me čudi, da so ga zdaj začeli spoštovati. Kaj se je spremenilo, da se namesto 12.000 protestnikov ob petkih zbere slabih 1000? Ste obupali ali ste se ustrašili virusa? Najbrž se precej neprijazne policije niste ustrašili? Na zadnjih protestih se je izpostavil reper Zlatko in pričakovano kasiral gomilo dreka iz valilnice laži in sovraštva Nore24TV. V maniri nacistov ga označujejo za čefurja in pošiljajo iz države. Te nagnusne zapise na Twitterju deli nihče drug kot predsednik vlade Janez Janša. Ko se enkrat nate spravi on, mu sledi kompleten trop SDS, strasti pa podžigajo kletni troli.

Trenutna slika okuženosti s korona virusom je neizpodbitno dejstvo, da se vlada ni pripravila na drugi val epidemije. Danes mi je smešno, ko se spomnim minule pomladi, števila okuženih in drastičnih ukrepov, ki so bili popolnoma nesmiselni. Pomlad je bila priložnost za »vojne« dobičkarje, milijone so potegnili iz proračuna in navlekli večinoma neustrezno opremo. Zdaj je najbrž jasno, zakaj? Ker epidemije niso jemali resno, šlo je samo za plenjenje in dobiček. Da epidemije ne gre jemati resno, so vladajoči s svojimi ravnanji vseskozi dokazovali. Maske so nosili za foto termine, sicer pa so se brezskrbno grupirali. Če jih je kdaj ujela kamera, pa so bili krivi zoprni novinarji, ki tega itak ne bi smeli objavljati. Zdaj, ko imamo stokrat več okuženih kot ob prvem valu epidemije, pa smo krivi mi vsi. Ker ne spoštujemo neumnih ukrepov (ker jih tudi oni ne). Janez nam je celo svetoval, naj se streznimo.

Vladni govorec za covid-19, samozvani veleposlanik Jelko Kacin je iz nekega drugega časa. Repriza »slavnih« dni osamosvojitve je katastrofa. Nismo mi  JLA ali beograjska politika, da nam grozi in žuga na vsaki tiskovni konferenci in zraven laže. Če bi Janša kaj dal na resno krizno komuniciranje, bi zdavnaj odslovil Kacina in Kreka. Tako pa mu očitno ustreza, da Kacin straši in grozi, Krek pa otresa neumnosti. Včasih so neumnosti, nesmisli in prazne besede tako očitne, da jih vlada umika iz javnih objav. Kaj je hotela dva dni nazaj povedati Simona Kustec, ne ve niti ona. Nekaj je morala povedati javnosti, ker je pač ministrica. Z masko sama doma za računalnikom? Butara babja, kaj naj si drugega mislim.

Si predstavljate, da smo imeli meseca Marca 1600+ okuženih? Janša bi Šarca in še nekaj njih takoj zaprl na Povšetovo, na cesti pa bi imeli vojsko in SDS-ove varde. No, zdaj imamo policijsko uro. Prvič po drugi svetovni vojni. Policijska ura se sliši precej brutalno, uvedba ukrepa pa je popolnoma nesmiselna. Potem, ko je vlada spet ustavila javno življenje in zaprla vse, kar poganja družbo, itak nimaš kam. Kulturni dogodki so odpovedani, športni potekajo brez gledalcev, skratka totalen pogreb civilizacije. Podoben pogreb je doživela opozicija, zato Janšev stroj neusmiljeno gazi povsod. Ko je bilo spomladi prvič ustavljeno javno življenje, so bile ulice prazne. Ljudje pa večinoma tako prestrašeni, da so delali široke ovinke, če je kdo prišel nasproti.  

O opoziciji se mi sploh ne da izgubljati besed. Samo upamo lahko, da se bo do leta 2022 pojavila svetla zvezda na političnem nebu, sicer bo Janša vladanje potegnil do leta 2026. Kaj bo takrat ostalo od države in kakšna bo naša družba, pa prepuščam vaši domišljiji.

Na Metelkovi 6 domuje kup nevladnih organizacij. Za večino nikoli niste slišali oz. za njih slišite samo, ko je na oblasti Janša, oni pa protestirajo proti njemu. In vsi ti NVO-ji dobivajo silne milijone iz proračuna. Za nameček imajo vsi sklenjen sporazum o neplačevanju najemnine. Se vam to zdi normalno? Meni ne. Ne bi jih metal ven, bi jim pa vsem zaračunal tržno najemnino. Kdo pa mislijo, da so?

Notranji minister Hojs je pravi vojak te koalicije. Neustrašno hodi v sovražne studie na Kolodvorski in Kranjčevi in v stilu napad je najboljša obramba spravlja v obup gostitelje. Brez težav se zlaže in laž zagovarja do konca. V parlamentu je pred dnevi zagovarjal laž, da si je kriminalist NPU izposodil denar za navidezni odkup drog. Čeprav je policija ministru sporočila, da se dogodek nikoli ni zgodil, ga minister Hojs v parlamentu obžaluje in mu pritrjuje? Vse je dovoljeno za rušenje NPU, celo laži ministra v hramu demokracije.

Kar se droge v prestolnici tiče, bi moral biti minister Hojs zaskrbljen. Glavni preprodajalci v mestu so migranti, ki bivajo v nastavitvenem centru na Kotnikovi. Njihovi najbolj zvesti odjemalci pa prihajajo iz Metelkove 6. Pa ne govorim na pamet ali razširjam govorice. To so dejstva. Kam so izginili vsi domači dilerji, mi ni znano, ker te scene že več kot desetletje ne poznam. Da so vse skupaj prevzeli migranti, ki sicer stanujejo s Policijo na Kotnikovi, pa je naravnost absurdno.


Kakšne bodo posledice ponovnega zaprtja javnega življenja? Najbrž bo za večino Slovenk in Slovencev največji šok, da na dan mrtvih ne bodo sprehodili svojih novih krznenih plaščev med množico na Žalah in drugod. Tu mislim na t.i. »družbeni šok«, drugi bo sledil, če se bo vse skupaj zavleklo in bodo odpovedana silvestrovanja na prostem. Tisti pravi šok pa je eksistenčne narave. Že zaradi ukrepov spomladi imamo kup novih revežev in socialnih problemov. Zdravstvo se ukvarja samo še s korono, ljudje pa umirajo zaradi vseh drugih bolezni, ki zaradi korone niso izginile. Le ljudje več ne pridejo do zdravnika. Poškodovancu v prometni nesreči najprej test za Covid-19, čeprav ta napol, umira? Ste zblazneli vsi skupaj. Spomladi so zdravstveni delavci jamrali, da so na robu zmogljivosti. Celo jabolko navdiha jim je dal Instagram teslo Borut. Danes, ko je stokrat več okuženih in zbolelih, pa pravijo, da še obvladujejo delo. Jim verjamete?

Janša ne bo nikoli priznal, da epidemije nima pod nadzorom. Za trenutne številke so krivi levičarji, protestniki in opozicijski mediji. Vlada ne more biti kriva, ker se s krizo ne ukvarja. Preveč časa ji vzame kadrovanje in plenjenje. Da imamo kar imamo, pa je kriv Šarec. Najprej Šarec, šele potem vsi SMC –jevci in Desus falanga, ki so po njegovem odstopu samo reševali svoje službe in privilegije. Šarec sodi na smetišče parlamentarne zgodovine. Ne pozabite tega leta 2022, ko bodo volitve. Če sploh bodo in če bo družba še takšna, kot jo danes poznamo.


        

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je