Preskoči na glavno vsebino

Aegroto dum anima est, spes est

 


September je k sreči minil. Najbolj depresiven mesec v letu je bil v povezavi s korona krizo še bolj naporen. Šola, prevozi in ukrepi, ki so ali pa niso smiselni. Strokovnjakov in upornikov okoli nošenja mask je dovolj v vsaki slovenski vasi. Zavračanje varnostnih priporočil zaradi tega, ker jih je predlagala Janševa vlada, pa večina žal razume kot legitimen upor proti njej. Saga o Aleksandri Pivec se končuje. V slovenski politiki še ni bilo osebe, ki bi se tako krčevito oklepala položaja in z njim povezanih privilegijev. Protesti se nadaljujejo, čeprav na njih prihaja malo ljudi, pa še ti so v glavnem povezani s strankarskimi interesi SD, ki jih na cesti predstavlja Jenull. Priznati je treba, da je skupina okoli Jenulla vztrajna, ampak kaj drugega jim najbrž ne preostane, saj od opozicije ni nič.

Nobena vlada v naši tridesetletni zgodovini ni imela tako zanič in brezzobe opozicije, kot jo ima tretja Janševa vlada. Šarec, Mesec, Fajonova in Bratuškova! Oni naj bi spodnesli naoljen stroj sovraštva, primitivizma in korupcije? Dvomim. Že to, da se pogovarjajo z SMC in DESUS je dovolj zgovorno. Kaj je to, politična nekrofolija? SMC in DESUS ne zaznava več nobena javnomnenjska anketa in Janši je že dolgo jasno, da bo moral čez dve leti poiskati nove koalicijske partnerje, če bo želel vladati in »ozdraviti« 80% slovenske družbe. Najbolj izpostavljeni »intelektualci« desnice so od Janše dobili navodila, da omehčajo odnose z SD. Med njimi seveda ni Vinka Gorenaka, saj  je rangiran med kletne »kurjače«. Predsednik Borut Pahor je do premierja Janše dobil ukaz, da »omehča« bodočo predsednico SD Tanjo Fajon. Vse za rdeče črno koalicijo 2022.

Obstaja pa zanka. Za zdaj smo še vedno v letu 2020 in Počivavškov SMC ima 8 poslancev. Ker si čez dve leti ne želijo končati na smetišču pozabe, Janša pa jih v letu 2022 ne vidi več, je Zdravko začel pogovore z bivšimi koalicijskimi partnerji. In tu se kaže vsa daljnovidnost Janše, zakaj je vse šefe koalicijskih strank osrečil z varnostniki. Ker zdaj ne morejo nikamor, da Janša o tem ne bi bil obveščen. Kakšne načrte ima Počivavšek in kakšne kadrovske želje imajo v poslanski skupini SMC, bo v veliki meri odločalo o prihodnosti Slovenije. Volja volivcev pri tem nima nič, ker jih nimajo. Vse skupaj zna začiniti povratek Karla Erjavca na čelo stranke upokojencev, čeprav dvomim, da si Erjavec želi nazaj v prvo ligo politike? Veleposlaniško mesto v Belgiji ima potrjeno, zato je težko razumljivo, da si želi nazaj v svinjak domače politične scene.

V politiko namerava oseba, zaradi katere so protesti spomladi sploh dobili zagon, Ivan Gale. Potem, ko so protesti zamrli in jo je oblast zaradi korupcije in zlorab pri nabavi zaščitne opreme odnesla brez prask, je pričakovano najebal prav Ivan Gale. Počivavškov vojak Toni Grunf na blagovnih rezervah je Galetu vročil odpoved. In pri tem javno izjavil, da Gale ni razumel svojega poslanstva na blagovnih rezervah v času prvega vala epidemije. Ker, edino poslanstvo takrat je bilo, ujemi priložnost in mastno zasluži, čeprav nimaš veze z zaščitno opremo. Glavno, da imaš firmo in veze z največjo vladno stranko, ki obvladuje blagovne rezerve. Kdor tega ni razumel, tam ni imel kaj iskati.

Janša je fasal novo obtožnico. Tokrat gre za prastaro zadevo Trenta. Kot je slikovito povedal sam, zadeva se komentira sama. In res je tako. Kdo pa še resno jemlje te obtožnice iz naftalina, ki služijo samo za politična prepucavanja in medijske gonje? Janša bi moral zdavnaj sedeti na Dobu. Pa se nikoli ni izšlo. Na koncu so ga politično nastavljeni ustavni sodniki vedno rešili kazni. Leta 2020 obtožnica za zemljišče, ki ga je kupil l. 1992? Pet let za obtožnico? Lahko ste prepričani, da te obtožnice ne bi bilo, če bi Janša danes sedel v opoziciji ali na Dobu.



Janšev prijatelj, neuradni svetovalec in financer stranke in strankarskih medijev v lasti SDS Rok Snežić, je proti novinarjem Necenzurirano.si vložil 39 tožb. So fucking what? Zakaj je to novica, ki razburja, ne razumem. Janševi vazali so proti meni vložili 52 tožb, pa se nihče ni oglašal in nikomur se to ni zdelo sporno. Se bodo že zmenili v hramu pravice, kot pravite palači na Tavčarjevi. Če bi bilo protestnikov kaj v hlačah, bi za začetek obračunali z omenjeno bajto. Podobno, kot je Pablo obračunal s podobno institucijo v Kolumbiji.  

Tour de France vas je večinoma razočaral, čeprav ste pridno furali nasmeške in »veselje«. Kako je lahko smrkavec na zadnji dan porazil zvezdo ljudskih src doma? Pa čeprav je tudi smrkavec naše gore list! Boste že preboleli. Je pa gledanje kolesarke etape nekaj najbolj dolgočasnega na svetu, o tem ni dvoma. V NBA ligi se je Goran Dragić z Miamijem uvrstil v veliki finale. Žal se je poškodoval na prvi tekmi in bržčas je zanj sezona končana. Poznavalci lige pravijo, da je Dragić zadnjič oblekel dres Miamija, saj bo po koncu sezone prost igralec. Korona kriza je spremenila podobo športa in finale brez navijačev je videti kot dolgočasna trening tekma. Kdorkoli že bo prvak, bo to naslov brez leska in vrednosti.



Virus Covid -19 podira rekorde. Podrl je celo našega zeta Donalda in prvi »gold diggerico« na svetu Melanijo. Zato, poslušajte Kreka in Kacina, dokler ju še lahko. 





🙏     

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je