Preskoči na glavno vsebino

Odtenki politike

Včerajšnji obisk strica iz Amerike je še enkrat več pokazal pravi obraz desne oblasti. Hlapci ostanejo hlapci. Zunanji minister Anže Logar ni dorasel funkciji v nobenem pogledu. Ne vem, kdo je večja katastrofa, Logar ali Tonin. Zunanji minister je bil navdušen nad stricem, selfi in podpis pa sta bila včeraj njegova edina skrb. Med podpisovanjem izjave je v ozadju kot grof Drakula stal puklasti Janša in se kislo nasmihal. Sledil je nagovor v katerem Janša ni razočaral svojih gorečih  vernikov. Komunistična vila, komunisti in spet komunisti. Hibridne grožnje kitajske komunistične partije, svetovna vojna na spletu in teorije zarot. Twitter srenja ni ostala hladna. Leva se je norčevala iz Logarja in njegovega šefa, desna pa se je hlapčevsko klanjala ZDA. Zdaj je običajna praksa, da je vsak novinarski tekst opremljen z izbranimi čivki, ki hkrati kažejo, kam spada avtor teksta. Novinarstvo in poročanje, ki smo ga nekoč  poznali in ga marsikdo pogreša, je preteklost.

V zadnjih dneh sem prebral nekaj tekstov v zvezi z Ivanom Galetom in njegov zadnji intervju. O dogajanju med korona krizo na blagovnih rezervah, bi Gale lahko spisal kriminalni roman ali posnel politični triler. Tip ima jajca in bistre možgane, poleg tega je pravnik in očitno poštenjak po duši. Zato ni čudno, da je postal želja vsej političnih strank, razen teh, ki so zdaj na oblasti. Globoka država SDS se je aktivirala tisti trenutek, ko je Janša postal predsednik vlade. Globoka država, ki jo dnevno omenja Janša in njegov trop vernikov, so oni in njihovi sateliti Desus in SMC. Res je, da je prestolnica Ljubljana »globoka država v malem«, ki jo v vseh segmentih obvladuje Zoran Janković, ampak to je zgodba, ki ni priljubljena tema. Domala vsem vidnim meščanom je Zoran v zadnjih 14 ih letih omogočil bogatenje in danes ni nikogar, ki bi ga motile njegove številne afere.

Gale je seveda postal tarča Janševe globoke države, ki se ga je lotila z vsemi umazanimi topovi. Zdaj si pa predstavljate naslednji scenarij. Šarec ni vrgel puške v koruzo, ostal je predsednik vlade in posle na blagovnih rezervah bi spet fural Počivavšek in najbrž kadri Alenke Bratušek. In zgodila bi se Tarča z Galetom. Veste, kaj bi bil Gale v tem primeru za Janšo in njegove vernike? Na vrtu Trstenjakove bi stal 198 cm visok kip iz zlata, Gale pa bi postal nosilec liste SDS za  naslednje evropske volitve. Nosilec, ne na zadnjem  mestu, kot je bil "nagrajen" Kopše za akcijo nabiranja denarja, potem ko so jih ujeli pri pranju denarja iz Prijedora. Nora24TV in njihovi portali bi pregorevali od nabijanja o heroju. In zagotovo bi sedel ob Urški pri Možini. Vse je v odtenkih političnih barv. Ker je poštenjak razkrinkal »napačne«, ni poštenjak. Zakaj se ni oglasil pri milijardi v NLB, zakaj se ni oglasil pri financiranju Mladine in preplačanih žilnih opornic, blejajo ovce. 

Končno ena dobra novica iz slovenskega pravosodnega sistema. Suspendirali so okrožnega sodnika Zvjezdana Radonjića in mu prepovedali prihod na sodišče. Žal mnogo prepozno. Kako zavožen birokratski sistem imamo, da očitnega psihičnega bolnika, zasvojenega z blaznimi teorijami zarot, niso prej odstranili iz sodnih dvoran! #ZvjezdanDrži Se ? Kje naj se drži, fuknjeni domoljupci? Za kljuko vrat na psihiatrični kliniki, kamor sodi skupaj s Petro Janšo in njej podobnimi ovcami.

Petek in protesti? Potujoči cirkus leve politike, ki ga poganja burkač Jaša, se bo spet zbral na Prešernovem trgu. Peščica, ki ne sledi cirkusu, pa bo postavala na praznem trgu pred parlamentom. Tista slavna skladba Riblje Čorbe, se mi podi po glavi v prirejeni verziji; Netko mi je ukrao proteste, jer jih nisam dobro vezao lancem . Je kar je, treba je protestirat, ker trenutna oblast je kolaboracija fašistov in bodočih iskalcev zaposlitev iz vrst, ki jih je brez veze omenjati. Monika je na zasluženem dopustu, zakrinkano jo je baje prepoznal edini volivec SMC, ostali pa se trudijo ostati neopaženi v tej demontaži normalne države.

Jesen bo vroča, je še rekla. Srečno.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je