Preskoči na glavno vsebino

KIM JJ


K včerajšnjemu tekstu lahko dodam samo tole. Najudobneje je ostati na enem bregu in mižati. In vse bo dobro, nekoč.

Turistična sezona je na vrhuncu in Počivavškovi vavčerji so hit, berem v medijih. 12% vseh je bilo že unovčenih. Ljudje se na Twitterju zahvaljujejo vladi in celo Mateju Lahovniku? Kot bi gledal Severno Korejo, kjer se narod dnevno zahvaljuje velikemu vodji Kimu. Kaj je drugače pri nas? Gledam seveda desno sceno, ki se na dnevni bazi zahvaljuje Janši in njegovi vladi za dobra dela in vztrajanje. O dobrih delih nimam kaj zapisati, ker jih ne poznam in se mene ne tičejo. Od silnih paketov, ukrepov in razdeljenih milijard evrov, me ni oplazil niti evro. Kako je to mogoče? Sem neviden? So mi pa z izmišljenimi ukrepi in blokado vsega spomladi zajebali vse, kar se je dalo. Vlada je ohranila 260.000 delovnih mest, trdijo sami. Katerih to? Za vse vernike desne scene, ki so jih zaposlili v vladne urade, agencije, državna podjetja in medije, nikoli ne bo zmanjkalo denarja. Za vztrajanje pa ne rečem nič. Oziroma, najbrž se vam še ne sanja, kako bodo vztrajali na oblasti. 

Podjetja, ki so njihova in so s krizo in zaščitno opremo zaslužila silna premoženja ( ki kupijo vsake manjše volitve, kot so naše), bodo krizi in Janši postavile spomenik. Absolutni zmagovalec korona krize je ta trenutek on, JJ. Mi smo pa luzerji. Hvala Marjan, da si odstopil in nas še bolj razdelil.

Kako je s krizo in kakšni ukrepi so v veljavi, nisem na tekočem. Videti je kot, da je vse po starem. Razen vsiljenih mask, so meje odprte, turizem je v polnem pogonu, sploh romanje v baje kritično okuženo Hrvaško. Karkoli že bo, se do 1.9. se do konca turistične sezone ne bo spremenilo nič, vsaj kar se režima na meji in politične klime doma tiče. Pa če nadobudni režiser gre v svet ali ne.

Opažam, da je Twitter postal glavno medijsko orodje pravzaprav vseh. Samo še to šteje. Janševi verniki v novih državnih službah so skupaj s funkcijami prevzeli tudi službene Twitter račune, rezultat pa je odsev desne greznice. Dobesedno. Pri tem je neverjetno, da za vsako svinjarijo najdejo opravičilo, vesoljsko razlago ali desno instanco na sodišču, ki jih izvleče. Če ne drugače, pa Primc po diktatu Janše na cesto privleče dva avtobusa upokojencev iz slovenskih vasi. In vsi so žrtve, dokler »uradno« ne postanejo zmagovalci (Patria itd). Globoka država pa nič? Najbrž sploh ne obstaja.


Ko Janša začne o nečem dnevno nabijati in to postane sleng njegovega ožjega kroga, gre za prevaro, politični cilj ali paranojo. Tako je bilo nekoč z Organizacijo in Murglami. Ko sem bil davno nazaj v njegovem krogu, je bila ključna uporaba vsaj dveh besed, ki sta morala biti izrečeni v negativnem in poniževalnem tonu. Kučan in Murgle. S tem si dnevno dokazoval pripadnost stranki in njemu. Če si pa kaj zakuhal proti njim (ki so obstajali samo v Janezovi glavi, šlo je za državne organe in novinarje nenaklonjene Janši), te je Janez opazil. In to je bil point večine ritoliznikov tam. Da te Janez opazi in pohvali.

In kaj je pri njihovih verbalnih izpadih danes drugače na Twitterju? Nič se ni spremenilo. Sekta je sekta.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je