Preskoči na glavno vsebino

Boj na požiralniku

 


Komediji v stranki Desus ni videti konca. Včeraj je svet stranke Aleksandri Pivec izglasoval nezaupnico, ona pa ostaja predsednica. Poslanec Jurša je pred glasovanjem obljubljal, da bodo šli do konca. Po izglasovani nezaupnici se je ta konec prestavil na 9. September. Toliko o načelnosti in doslednosti najmanjše parlamentarne stranke. Alenka Bratušek je poskušala v svoje mrtvo združenje SAB zvabiti uporno peterico poslancev Desusa, a iz te moke ni bilo kruha. Nismo mrhovinarji, da bomo skakali iz trupla v truplo, je bil slikovit eden od njih. Sploh pa ne vem čemu razburjenje in neupravičena pričakovanja? Njeni poslanci so jasno povedali, da predsednice več nočejo, koalicijo pa bodo podpirali tudi v primeru, če bodo šli zaradi Pivčeve na samostojno pot. Ker padec Pivčeve v ničemer ne bi ogrozil obstoja aktualne koalicije, ne vidim smisla v njenem rušenju. Kaj si misliti o peterici, ki ruši predsednico zaradi nekaj zastonj kosil in nočitev, podpirajo pa vlado, ki je v nekaj mesecih demontirala pravno državo in pokradla več sto milijonov evrov?

Aleksandra Pivec je napovedala, da ostaja v politiki v vsakem primeru. Ko jo bodo nekoč uspeli odstaviti (odnesti s stolom vred), bo ustanovila svojo stranko. Na tem mestu nam gre lahko na smeh. Kdo pa bo v morebitni stranki Pivčeve in kdo jo bo volil? Pivčeva že zdaj ni bila izvoljena, zato gre njene napovedi jemati kot grožnje malega otroka, ki ni dobil igrače. Tole ustanavljanje novih strank razočaranih in odpadlih politikov, ima pri nas dolgo brado in preveliko ceno za demokracijo. Tik pred volitvami ustanavljati stranke bi jaz z zakonom prepovedal. To niso politične stranke ampak interesna združenja tistih, ki nočejo od državnega korita oz. bi radi tja takoj skočili. PS, DL, Levica, SAB, SMC, LMŠ in podobna združenja so navaden nateg naivnih sodržavljanov.

Vsakdo lahko ustanovi stranko. Vendar bi moral biti pogoj, da mora stranka obstajati vsaj dve leti in imeti spodobno število članov, da gre lahko na volitve. Najprej lokalne, šele nato državnozborske! V Sloveniji imamo stranke SD, SDS, NSi, SNS in neparlamentarno SLS. Vse ostalo niso stranke ampak plenilske tolpe. Če pogledamo katerokoli drugo panogo, vzemimo npr. šport, se boste morali strinjati. Nogomet, ki vam je tako pri srcu. Messi je nezadovoljen v Barceloni in želi drugam. Kaj, če bi Messi ustanovil svoj klub in naslednje leto z njim zmagal v Ligi Prvakov? Svoj klub že lahko ustanovi, denarja ima dovolj. Ampak kariera tega kluba se bo začela v peti španski ligi, Ligo Prvakov pa teoretično lahko osvojijo čez 6 let. Ko je nekoč propadla Olimpija, so nogometni zanesenjaki ustanovili novo. In kje so začeli svojo pot? V medobčinski ligi. Pot do prve lige je trajala pet let. Tako je povsod, razen v slovenski politiki.

Če bi bile volitve letos, kar pa se ne bo zgodilo, bi iz parlamenta izpadli SMC, Desus, SAB in SNS. LMŠ se bo najbrž obdržala ampak nikoli več ne bo vladna stranka. Sloveniji se na domačem političnem prizorišču ne piše nič dobrega. Na desnem polu dominira Janševa SDS, ki obvladuje tudi poslušno NSi. Na levem polu pa je žalost. Tanja Fajon je napoved katastrofe za SD. Upanje daje njihov kongres, če si bo seveda upal kandidirati Jani Prednik, ki je predstavnik mlajše generacije, neobremenjene z revolucionarno prtljago. Na mesečnike iz Levice ne gre računati, saj od svojega obstoja naprej niso storili nič. Poskrbeli so za svoje riti, odgovornosti vladanja in odločanja pa se oni ne bi šli. Zato bo na naslednjih volitvah vsak glas za Levico, stran vržen glas.

Slovenija je Hrvaško uvrstila na rdeči seznam. Potem, ko so se iz svojih vil in jaht na hrvaškem Jadranu vrnili prvorazredni državljani in je Jelko Kacin pripravil bazen za zimo, so bili pogoji izpolnjeni. Na mejnih prehodih s Hrvaško so postavale televizijske ekipe, Slovencev pa od nikoder. Napovedovalo se je, da bo izdano vsaj 160.000 karantenskih odločb. Res me zanima od kje našim oblastnikom tako zgrešeni podatki? Po vsej verjetnosti si jih sproti izmišljujejo.

Družabna omrežja so postala orodje za razširjanje laži. Sicer pa, ali ni tako od nekdaj. Po bednem poskusu Monike Gregorčič o trgovcu, ki jo je prepoznal za masko in ji izrekel podporo, je včeraj usekal še Vinko Gorenak. Čivknil je, da se je sprehodil po centru Ljubljane in požel kup odobravajočih pogledov. Baje se je samo en smrkav kolesar vtaknil vanj. Poudarek na kolesar, saj razumete. Še ena izmišljena zgodba, ki se nikoli ni zgodila. Če bi se Gorenak res sprehodil po centru Ljubljane, bi se končalo precej drugače. Janša se lahko sprehodi po centru Ljubljane le, če jo prej zapre in zastraži z bataljonom policistov v bojni opremi. Na oblasti imamo kliko, ki se boji lastnega naroda.

Zapornik Igor Bavčar na nacionalni televiziji? Osamosvojitelj? Imejte nacionalno televizijo. Zame ne obstaja več.



     

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je