Preskoči na glavno vsebino

Pigs are united

Kako je torej s Korona virusom? Na vrhuncu epidemije v začetku aprila je bilo manj okužb, kot jih je danes? V naši »poletni« domovini Hrvaški je sploh veselo. Virus je na pohodu ampak zdaj vladarji družno ugotavljajo, da bomo morali živeti z njim. O ponovnem zaprtju meja in ugašanju javnega življenja ni več govora. Prvi lock down je uničil gospodarstvo in ekonomijo. Še enega družba najbrž ne bi prenesla. Realna ocena stanja pa je takšna. S Covid19 se očitno lahko mimogrede okužiš. Kar pa ne pomeni, da boš nujno zbolel ali še huje, končal v bolnišnici. Kljub množičnim okužbam v zadnjem času, nimamo nikogar na respiratorju. Si to sploh lahko predstavljate. Nikogar!

Cca 500 preplačanih respiratorjev leži v skladiščih slovenskih bolnišnic, kjer se na njih nabira prah. Me zanima kje bodo končali čez nekaj let? Že zaradi tega norega ropa proračunskega denarja in brezglavega »nabavljanja« nepotrebne opreme, bi morala vlada odleteti. Za to, da so večino Slovenk in Slovencev na smrt prestrašili in jim uničili posle in službe, pa bi jih vse skupaj takoj zaprl. Pa naj čakajo v priporu naslednjih deset let, kolikor bo tožilstvo potrebovalo za obtožnice.

Pahor bo romal na kraj zločina. Tam bo še enkrat izdal in ponižal narod, ki ga predstavlja. Najbrž bo posnel kakšen Bazoviški selfi in potem s fašisti spizdil na obilno kosilo. Po kosilu bo na vrsti nacejanje, bele črtice in objemanje z italijanskimi fašisti. Takšnega predsednika imamo, najbrž si ga zaslužimo. Njegovo večno pozivanje k spravi in klanjanju fašistom je bolno in sprevrženo. S kom naj se spravimo? S fašisti in tistimi, ki so jim prisegli in pobijali sonarodnjake? Nikoli in še potem ne.

Ena večjih neumnosti z zvezi s Covid19 je nadaljevanje NBA lige v zabaviščnem parku v Orlandu. Epidemija je v ZDA v silnem porastu, predsednik Trump pa vse skupaj ignorira in se ukvarja izključno s svojo predvolilno kampanjo. Skoraj ne mine dan, da se ne bi okužil kakšen nov košarkar iz vrst NBA. Ta trenutek je na Covid19 pozitivnih cca 50 igralcev lige NBA. Okuženi so sezono končali, ekipe pa podpisujejo pogodbe z igralci, ki so tako ali drugače prosti. Naj vas pri tem spomnim, da so ligo ustavili zaradi enega okuženega igralca Utah Jazza Goberta. Za vodstvo lige in lastnike moštev dodatno težavo predstavlja gibanje #BlackLivesMatter, saj gibanje aktivno podpira večina temnopoltih igralcev in nekateri v znak protesta obljubljajo, da ne bodo igrali. Tekme brez gledalcev, vse ekipe v istem zabaviščnem parku, vsaka po svoje izolirana in ločena od družin? Navadno sranje. Teoretično bosta ekipi, ki se bosta uvrstili v finale, skoraj štiri mesece živeli v izolaciji v Orlandu. Da se bodo izogibali eden drugemu, je vodstvo lige poskrbelo s pametnimi prstani, ki jih bodo morali nositi vsi igralci. Show must go one, ni druge.

Slovenski zet Donald Trump ima te dni velike težave. Ena od njih sliši na ime Ghislaine Maxwell. Gre za partnerko razvpitega pedofila Jeffreya Epsteina, ki je pred kratkim v sumljivih okoliščinah umrl v celici zapora v NYC. Epstein in Maxwellova sta Trumpu nekoč predstavila Melanijo Knavs. Za ohranitev temačnih in umazanih skrivnosti zakoncev Trump in ostale pokvarjene elite, bo Ghislaine po vsej verjetnosti končala kot njen partner. Obešena z rjuho v svoji celici.

Če me spomin ne vara, se je SDS zavezala svojim koalicijskim partnerjem, da v tem mandatu razvojne koalicije (kot so se poimenovali), ne bodo odpirali ideoloških tem. In zdaj? Vse kar se dogaja se dogaja v imenu sprevržene ideologije največje vladne stranke. Kdor ni z njimi je avtomatično razredni sovražnik s katerim je treba neusmiljeno obračunati. Pa naj gre za javne uslužbence ali najstnike na protestu. Vsi tisti, ki ste bili na protestih proti Janševi vladi in so vas tam hlapci Trstenjakove posneli in prepoznali, ste končali na seznamu sovražnikov Janeza Janše. To pomeni težave na delovnem mestu, morebitno izgubo službe, težave v zasebnem življenju in onemogočanje v poslovnem svetu. To so oni, ki ponujajo »sodelovanje«. Globoka država Janeza Janše deluje. Za tisto drugo pa bi težko rekel. Člani stranke SMC so popolnoma prevzeli diskurz fašistov, ki jim služijo. Zadnjih šest let so na oblasti, dovčerajšnje partnerje pa zmerjajo z »globoko državo«. Del t.i. globoke države se vztrajno pojavlja na petkovih protestih, kar je črn madež na sicer upravičene proteste. Tanja Fajon, Luka Mesec, Marjan Šarec in ostala užaljena opozicijska falanga nima kaj iskati na protestih. Zaradi njihove preračunljivosti in nesposobnosti imamo danes, kar imamo.

Se spomnite lepe Nataše Hribar, bivše ljubice bivšega premierja Šarca. Tip ni bil sposoben niti bivšo priležnico zaposliti brez afere. Zdaj, ko ima Sova novega direktorja, se je izkazalo, da so Natašo na zahtevo Šarca zaposlili kar prvi dan mandata Rajka Kozmelja. Bolj po kavbojsko, brez znanj in primerne izobrazbe. Ker je zdaj odpustiti ne morejo, je bila v okviru Sove pred dnevi premeščena na njej primerno delovno mesto. V avto park Sove. Najbrž je neskončno hvaležna Marjanu za to viralno zgodbo.

Rumeni pajaci, ki se pojavljajo na petkovih protestih kot vladni podporniki, si ne zaslužijo pretirane pozornosti. Priznam, da sem minuli petek mislil, da se bodo zbrali v večjem številu in, da bodo prišli z nekim ciljem, kakršnimkoli že. Sami sebi so vpili obkroženi s policisti, ki so jih popeljali na sprehod po mestu. Izpadli so bedno, res bedno. Fašisti, ki zahtevajo ukinitev RTV prispevka, dol s socialke in »mi Slovenci«? Iskreno bi pričakoval, da bodo naciji v Kanglerjevih rumenih jopičih napadli migrante, čefurje, romsko skupnost in še koga. Oni pa prispevek za RTV SLO 12 evrov. Po vsem kurčenju, da so zaposleni delovni ljudje, si težko predstavljam, da jih jebe položnica za 12 evrov.

ZLATKO car
Obeta se zanimiv vikend paket v Ljubljani. Protest in potem znameniti koncert Svetlane Makarovič na Kongresnem trgu. Žan Mahnič, državni sekret za troll podobo predsednika vlade, že pripravlja diverzantske akcije. Koncert Svetlane Makarovič bo nadlegoval dron, na katerega bo pripet slogan največje vladne stranke. To je potrjeno s strani Mahniča. Ni pa še potrjeno, če bo dron nosil reklami slogan SDS ali kakšno bolj sovražno sporočilo. Na koncu bo odločil Janša, ne Mahnič. Od kje bodo upravljali dron, je zaenkrat neznanka. Bo pa to eno od stanovanj ob Kongresnem trgu. Očitno je drzna in domoljubna gesta raperja Zlatka Čordića na državni proslavi navdušila Mahniča, da je Janši predlagal diverzantsko akcijo na koncertu Svetlane Makarovič, »Nosil bom rdečo zvezdo«! Da ne pozabim; »Zlatko, za pogum in podvig, globok poklon«.

BUTELJ
Poslanec SAB Marko Bandelli je navaden butelj. Tako kot vsi politiki obeh polov, me je tudi on zdavnaj blokiral na Twitterju. Ne vem sicer zakaj, najbrž po defaultu levih in desnih podgan naše politične kloake. Pred kratkim pa dobim njegovo prošnjo za prijateljstvo na Facebooku. In jo potrdim. Čez par dni pa sem mu napisal, da bi se spodobilo, da me odblokira na Twitterju, če sva že »frenda« na Facebooku. In potem je Bandelliju potegnilo. Mikstone in Mitja Kunstelj, to je ena in ista oseba. Katastrofa, a ne Marko.





paypal, trr, bilo šta :)


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je