Preskoči na glavno vsebino

Highway to Regnum Noricum

plešasti panter

Here we are. Danes je sreda. Še dva dni do novih protestov. Najbrž si Janša ni mislil, da ga bodo tako zgodaj doleteli množični protesti in, da bodo protestniki vztrajali. Pravi »vztrajniki«, če sem malo sarkastičen. Originalni vztrajniki so bili peščica starih mam in vaških posebnežev, ki so vsak teden uprizarjali protest pred ljubljanskim sodiščem in zahtevali izpustitev Janše in zapora. Izpustitev Janše je bila samo ena od mnogih bolnih zahtev takratnih vztrajnikov. Da ne bo pozabljeno. Organiziral in vodil jih je Damir Črnčec. Ker nihče od »vztajnikov« ni bil iz Ljubljane, jim je Črnčec plačeval stroške prevoza in sendviče. Če je v torbi nosil Corega paste, pa si ne upam trditi. O tem so bile govorice ampak posnetek ne obstaja. Zanimivo se mi zdi, da Črnčec ni javnosti povedal, kdo so t.i. Rumeni Jopiči, ampak so to razkrili tviteraši (tomo galof). Šarcu se očitno še danes ne zdi nič sporno ali pa je slep, da ima ob sebi Damirja Črnčeca. V preteklosti je bil prav Črnčec vodja te skupine neonacistov, ki jih danes usmerja sekretar za nacionalno varnost Mahnič.

Protestnike bi skrajno desna scena na vse načine rada degradirala in sprla med seboj. Za enkrat jim to precej dobro uspeva. Vsaj kar se medijskega obračunavanja tiče. Dragi moji protestniki, ne ozirajte se na pisanje in provokacije madžarske Nova24TV greznice. Kadar pogledam njihovo stran, je polna naslovov o levičarjih in za njih »nezakonitih protestov«. Napadajo, žalijo in ponižujejo vsakogar, ki ga uspejo prepoznati in posneti na protestih. Komentarji in tviti, ki se vrtijo na njihovi strani, pa so moderna grozljivka uvožena iz ZDA. Tisto opozorilo o komentarjih, da ga ne ponavljam, je tam samo za okras. Več je pozivanja k ubijanju raznih levičarjev, več je navdušenja. Oni bi izselili Zlatka in Magnifica, požgali Medakovo prodajalno očal, požgali bi RTV in obesili Eriko. Da zobarja Jureta ne omenjam. On jim je še posebej trn v peti, ker je šel nesebično pomagat migrantom ne oddaljen grški otok. Nekaj povsem nezaslišanega za naše domoljubce. Pomagat migrantom? Grims bi Juretu najraje vzel državljanstvo, Mahnič pa zaprl ordinacijo.
Pričakovano se desna scena klanja Janši, da je kao zrihtal Sloveniji 10.5 milijarde evrov. Zrihtal? Sodobna zgodovina ga bo pomnila po tem, da je Slovenijo iz navidez demokratične Evrope popeljal v naročje Madžarske, Poljske in Srbije. Torej v naročje držav, kjer je vladajoča klika uničila opozicijo, prevzela medije in jim je spoštovanje vladavine španska vas. Okoli tega silnega denarja pa ne bi razpravljal. Nekaj smo morali dobiti od pogače. Pa če bi tam sedel Marjan Pojbič, bi dobili teh deset milijard, je zapisal eden od tviterašev. Kar ustreza resnici. 

Medtem, ko se je Janša v Bruslju trudil vsaj za fototermin zriniti za pravo mizo, so domači izdajalci spet zamižali ob njegovih ideoloških provokacijah. Domači izdajalci so ta trenutek Desus in SMC. Glede na koalicijske zaveze o ne odpiranju ideoloških tem in hude težave Pivčeve v stranki zaradi tega, bi pričakoval, da se bo Janša umiril. On pa niti pomotoma. Janša dnevno tvita o komunistih in njegovi verziji zgodovine. Za stabilno koalicijo, kar pomeni mir v Desusu in NSi, bi moral biti Janša bolj »diplomatski«. Ker ni neumen ampak samo skrajno pokvarjen verjamem, da ima vse svoj namen.

Kakšen, pa se mi ne sanja. Kaj pridobi, če uniči Desus in gre ta iz koalicije? Sproži predčasne volitve, kjer bi SDS zmagala, vladati pa ne bi imela s kom. SMC bo izginila, mnogi pravijo, da se naslednjih volitev bo vzora padle PS niti ne bo udeležila. Desus bo najšibkejši doslej, če se uspe uvrstiti v parlament, SAB in SNS bosta izpadli, kaj bo z LMŠ, pa je vprašanje. Šarec in LMŠ na lestvicah padata kot kamen, SD pa se trudi s predstavami samooklicane v.d. predsednice najti pot iz brezna, ki jim ga je trasirala predvsem konkurenčna Levica. 

afna
Da bo iz vrsta protestnikov nekdo ustanovil stranko in jo popeljal k zmagi na naslednjih volitvah, pa raje pozabite. Niti ne računajte na novo stranko iz Grosuplja, ki bi jo vodil odvetnik Čeferin. Iz teh pravljic se ne bodo rodili režiserji in producenti. Obsojeni smo na to, kar je ta trenutek na »policah«. Ponudba je takšna, povpraševanje pa temu seveda ne ustreza. Kako to spremeniti, pa je vprašanje, ki za enkrat ostaja neodgovorjeno.

Petek!!!








Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je