Preskoči na glavno vsebino

Call of Duty via Hojs

gamer Aleš (foto Večer)

Aleš Hojs je službo policijskega ministra vzel tako resno, kot npr. jaz 2K. Zadnjič mi je eden od znancev, ki dela na Prešernovi omenil, da je bil minister Hojs pri njih na večer protestov (to je zdaj potrjeno, da je res visel tam). Prikovan pred monitorje je komentiral delo policije na terenu in nemočno vil roke, ker ni imel joysticka v roki. Samo to mu je manjkalo, pa bi Hojs uprizoril SDS verzijo Call of Duty s protestniki na ljubljanskih ulicah. Ker Hojs nima joysticka, je nesrečen. On bi igral, ne pa gledal streamov Policije. Ker noče biti zgolj sledilec oz. gledalec, je užaljen napovedal odhod. Prve informacije so govorile, da ga je k temu pozval sam šef Janez, Hojs pa se je ekspresno strinjal. Danes najbrž nihče razen Janše in Hojsa ne ve zakaj gre in kaj sta si imela v teh dneh povedati. Glede na Hojsovo gorečnost in značaj je bil njegov »odstop« prejšnji teden eno veliko presenečenje. Skoraj, kot bi odstopil Janša.

Po vsej verjetnosti je Janša ponorel zaradi preiskav NPU, ki jih Hojs ni mogel preprečiti, ta pa mu je v afektu zabrusil, da bo odstopil. Janša je v podobnem afektu siknil; »OK« in prekinil pogovor. V bolj normalnih časih bi »mu« zabil slušalko na vilice, ampak to romantiko je povozil čas. V naslednjih urah in dneh so se glave ohladile, medijski odzivi na skrajni desnici pa so bili boleči za Hojsov ego. Hojs je vrgel puško v koruzo!

Glede na pričakovanja Janše, kaj naj bi počel notranji minister, kar verjamem govoricam, da so se morebitni nasledniki Hojsa na daleč izogibali premierja. Razen Mahniča. Ta je sicer državni sekretar za nacionalno varnost ampak gre za fikus funkcijo. Dokler ni v prejšnji vladi Šarec imenoval spornega Črnčeca na to funkcijo, večina državljank in državljanov niti vedela ni, da ta funkcija obstaja. Če sem iskren, mene skoraj vsak večer pri informativnih oddajah šokirajo s prispevki, kjer spoznavam sodržavljane in njihove prestižne funkcije, za katere prvič slišim, da obstajajo. Tako je Marjan Šarec nekoč spoznal Rajka Kozmeljo in ga takoj postavil za šefa SOVE. Še včeraj neznanec na večernih poročilih, naslednji dan pa sanjski klic. POP TV zrihta več služb kot ZZZS, nacionalna televizija pa ne zaostaja dosti za njimi.


CEO Klet
Mahnič je te dni čakal klic Janše, a nič od tega. Za Mahniča se od imenovanja za državnega sekretarja za nacionalno varnost zadolžitve niso spremenile. Še vedno je zadolžen za »klet« in hibridno vojskovanje, kot temu on rad reče. V resnici gre za nekaj pajacev, ki upravljajo množico lažnih računov, on pa jih usmerja. Koordinira tudi predstave nacistov v rumenem, sicer pa ga ima Janša bolj za kurirske službe.

Desus bi zlahka zamenjal za kmečko stranko, če ne bi poznal politične situacije v Sloveniji. K temu imidžu je seveda dala velik pečat nova predsednica Aleksandra Pivec. Od stranke »upokojencev« je ostalo bore malo. Najbrž še manj, kot nekoč po poslanskih sedežih velike SMC. Veliki so bili samo v parlamentu, kaj z večino početi, pa se jim ni sanjalo. Danes obe stranki predstavljata podporni steber Janševe strahovlade z zavedanjem, da bosta po volitvah izginili iz parlamenta.


Desus
Kaj bi prinesle predčasne volitve? Spet bi zmagala SDS, večino pa bi kot danes imele stranke levega pola. In spet se ne bi zmenili nič. Šarec in Fajonova bosta najbrž edina preživela po volitvah, ki bodo najbrž redne. Zadnjih dvanajst let se konstantno poziva k nekim volitvam, ki da bodo prinesle »voljo ljudstva« v hram demokracije, pa se vedno ponovi ista zgodba. Kljub »novim obrazom« razmerja ostajajo enaka. Ko se v Sloveniji začno koalicijska pogajanja, pol države že zahteva predčasne volitve.

Če ima kdo kakšen kontakt na blagovnih rezervah, se priporočam. Tudi jaz bi reševal življenja in kaj zaslužil. Korona ukrepi so navaden bankrot, razen za izbrance. Obolelih je več kot takrat, ko je bil za vse kriv Šarec. Kdo bo zdaj kriv in kdo bo zdaj reševal življenja? Fantje so v prvi bitki pobasali kar se je dalo in se poskrili. Vojna pa se očitno šele začenja.

Protesti v Srbiji! To so protesti, ne pa »kolesarjenje« brez cilja. Se vidimo v petek!



o.p. Ne razumem upora proti neki aplikaciji za sledenje telefonu. Že zdaj vsak zainteresiran ve, kje je vaš telefon. Vaš telefon, ne vi! Pusti telefon doma, če imaš preganjavico. Razumel bi upor, če bi zahtevali, da v nas vgradijo čipe za sledenje. Tole s telefonom pa je kar se mene tiče navadno sranje. Vsaka aplikacija na vašem pametnem telefonu omogoča sledenje. Ena več je pa problem? 









Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je