Preskoči na glavno vsebino

When the street have no name

Rumeni Jopiči

Danes je torek 30.6.2020. Preiskovalci NPU so zjutraj začeli s hišnimi preiskavami v zvezi s korupcijo pri nabavi zaščitne opreme. Preiskave potekajo na enajstih naslovih po vsej državi. Premier Janša je vnaprej preiskavo označil za politično motivirano, NPU pa za politično Policijo. Ni dvoma, da je Janša osebno poskrbel za posel Geneplaneta in TZ Hmezada. Silni milijoni, ki so končali v teh dveh podjetjih, bodo poganjali medijske kampanje in druge rabote največje in najbolj organizirane stranke pri nas, SDS. Datum na začetku sem napisal z razlogom. Mogoče vas bo čez deset let v nekih drugih časih presenetila novica, da so bile vložene obtožnice proti Počivavšku, Toninu, Terčetu, Potočnikovi, Janši, Podobniku in ostalim! Mogoče, če sploh. Podobno, kot nas je pred tedni presenetila novica, da so vložene obtožnice v zvezi s TEŠ6. Tiste preiskave izpred desetletja in več, saj pomnite? Glede na tempo in sposobnosti našega tožilstva, me ne bi skrbelo, če bi bil Zdravko Počivavšek.

Sredina proslava oz. anti-proslava je bila navadna polomija in ponižanje. Približno trideset fantov, ki se imenujejo Rumeni Jopiči, je uničilo proslavo protestnikov proti vladi. Trideset mulcev proti 3.000 glavi množici, če verjamemo uradnim podatkom Policije? Zdaj si pa zamislite obratno situacijo. Janši v podporo protestira 3.000 njegovih gorečih vernikov. Pred nosom jim Prešernov spomenik zasede 30 »antifovcev« in jih začne provocirati. Kako mislite, da bi se končalo? Če ne veste, vam jaz povem. Antifovci bi jih fasali in najbrž bi jih večina končala v Ljubljanici. Ker, Janševi fanatiki očitno imajo »jajca«, kar za udeležence petkovih protestov žal ne morem reči.

Za Rumenimi Jopiči stoji državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič. On je v dogovoru s predsednikom vlade zbral skupino in jih poslal na Prešernov trg. Gre za fante iz okolice Ljubljane, eni so člani domžalske BH podružnice, drugi pa člani navijaške skupine Green Dragons. Skratka fantje, ki jim nasilje ni tuje. Da je bilo vse skupaj organizirano s strani Žana Mahniča, dokazuje dejstvo, da so jih na zbirnem mestu počakali policisti in jih pospremili na prizorišče, kjer so si nadeli rumene jopiče. Za njimi je ostal predplačniški mobilni telefon, sporočila na njem pa »najditelji« pripisujejo državnemu sekretarju Žanu Mahniču. Gre za nekaj sporočil v zvezi z lokacijo in številom jopičem, ki jih je poslal ZaM (pod tem imenom je shranjena predplačniška številka), kar naj bi po mnenju najditeljev pomenilo Žan Mahnič.  

Sramotna državna predstava, ki jo je za svoj ožji krog organiziral Janša in pri tem v ograje okoval prestolnico, je še bolj razdelila že tako sprt narod. Igor Pirkovič, sicer hišni pesnik SDS, je v sodelovanju s še enim potrjenim vernikom Janšizma Romanom Končarjem zrežiral tretjerazredno domobransko veselico, ki je razveselila predvsem vernike na Twiterju. Vse skupaj je bilo videti kot poceni groteska za maloumne kmete, ki se imajo za domoljube.  Za edini omembe vreden dogodek je poskrbel raper Zlatko, ki je vdrl na prizorišče in še bolj podžgal jezo premierja na hišo RTV SLO, ki naj bi mu to omogočila.
Policijsko varovanje Rumenih Jopičev

Korona je spet tu. Čeprav se mi vse bolj zdi, da niti ni odšla in je bil tisti prelet za zmago nad Korono preuranjen. Iz Hrvaške prihajajo alarmantne informacije o številu okuženih, tam pa so tik pred volitvami, zaprtje meje s Slovenijo pa bi jim uničila turistično sezono. Če bi bila podobna epidemiološka slika sredi marca, bi bile meje že zaprte. Zdaj zapreti meje s Hrvaško bi bil totalen šok za državljane, ki masovno počitnikujejo pri sosedih. Nepredstavljivo pravzaprav. Ker o teh zadevah na koncu odloči politika in ne stroka, se vam ni treba bati, da letos ne boste letovali na Hrvaškem. Hrvati imajo lahko 1000 okuženih na 100.000 prebivalcev in ne samo 40, kot je baje meja za naš rdeči spisek držav, pa se meje ne bodo zaprle. Sploh pa Hrvaški ni v interesu, da zdaj testira svoje državljane na korono, saj manj testov pomeni manj okuženih. Smešno je bilo včeraj poslušati tiskovno konferenco Janševega govorca Jelka Kacina.


Najprej je pol ure zamudil na konferenco (zakaj je napeta zgodba, o tem kdaj drugič), potem pa sprenevedanje na kvadrat. Vse Slovenke in Slovence zanima samo eno. Kaj je s Hrvaško in morjem? Jelko pa začne s Severno Makedonijo in nas vrti po Balkanu do konca. Hrvaško pa čim manj omenjati in je ne problematizirati, so bila zadnja navodila premierja.  Ker sta se tako dogovorila Janša in Plenković. Plenković naj bi Janšo prosil, ta pa naj bi mu ugodil, trdijo iz kroga premierja. Telefonski pogovor med njima se je zavlekel do 11.20, zato Jelko ni mogel na »tiskovko« brez novih navodil šefa Janeza okoli Hrvaške. Torej, s turizmom nad korono, je nova smer državnega vrha.

Aplikacijo ClearWiew za prepoznavo obrazov je Policija prvič uporabila na protestih pred stavbo MNZ na Štefanovi. Drugič je bila uporabljena minulo sredo na Prešernovem trgu. Ko boste dobili globo ali ovadbo zaradi sodelovanja na protestih, se zahvalite napredni tehnologiji in paranoidnem premierju.

fašist 
Da se bo nova oblast »spravila« tudi na mene, je bilo pričakovano. Kar se mene tiče, od države nimam nič. Nobenega denarja o katerem je razpredal Jelinčić, nisem videl niti dobil. Ker nisem prejemnik nobenega javnega denarja, nisem član nobenega NVO-ja in ne zasedam nobene funkcije, da bi mi to pobrali, so našli drug način za jebanje in škodovanje. Njim v veselje ne bom razlagal tega sranja, bi bilo pa lepo, če bi se kdo spet spomnil name s kakšno donacijo. Za vavčer mi je pa vseeno. Da bi šel zaradi vavčerja nekam, kamor sicer nikoli ne bi šel, hvala lepa. Vi podpirajte Počivavškov turistični holding, jaz ga ne bom.

Petek je dan za protest. Spet so se napovedali Rumeni Jopiči, ki bodo zagotovo prišli v večjem številu kot zadnjič, saj so v zadnjih dneh zagnali kampanjo po družbenih omrežjih in na portalu sovraštva, laži in paranoje Novi24TV. Torej udeleženci petkovih protestov! Čas bo, da se pokaže kdo je protestnik in  kdo je kaviar levičar. Slednjim ni mesta na petkovih protestih. Kaj je iskal Marjan Šarec na Prešernovem trgu? Je prišel ugajat ali iskat puško, ki jo je vrgel v koruzo.




SI56 0310 0100 1155 142




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je