Preskoči na glavno vsebino

Medieval


Komedija nategov in različnih interpretacij je na vrhuncu. Kdo je koga klical in kdo vse se je okoristil z zaščitno opremo v korona krizi, je nova »trgovina z orožjem« za naslednjih 30 let. O tem ni več nobenega dvoma. Lov na vojne dobičkarje je začela nacionalka z udarno oddajo Tarča. Kar je sledilo, je bilo predvidljivo. Ponižati in umazati vsakega, ki si je drznil oglasiti in kritizirati delo Janševe vlade. Vojna se torej nadaljuje. V oči bode in to je treba priznati, da je bila Janševa vlada v osrednjih medijih sprejeta na »nož«. In to kljub izrednim razmeram, ki si jih ni izmislil Janša, saj je epidemija zajela cel svet. Janša je Janša in je odreagiral kot je. Napadalno, sovražno in žaljivo. Stanje v državi med ženskami in ljudmi, kot državljanke in državljane prepoznava aktualni obrambni minister, je nespremenjeno oz. zacementirano. Kdor ne mara Janše in njegove sekte, ga oz. jih bo maral še manj, ko tole mine. Sektaši, verniki in domači izdajalci, pa ga bodo še naprej častili po božje.


Na maske in ventilatorje bo najbolje pozabiti. Na začetku krize so ministri javno pozivali državljanke in državljane naj pomagajo s svojimi zvezami. Denar ni problem, je pred kamerami obljubil obrambni minister Tonin. In večina se je odzvala. Marjan Podobnik zagotovo ni klical in vpil, da bi kaj pospravil v žep. V to sem trdno prepričan. On je preneumen, da bi kaj zaslužil. Propadel je vsak posel, ki se ga je lotil, zato zdaj rine nazaj v politiko. Klečeplazi pred Janšo in vpije, da se ga sliši, zaslužil pa je najbrž kdo drug. Vsakega, ki je poklical ali poslal mail na ZBR, MG ali MORS, pribijati na »križ« in označevati za izkoriščevalca krize, je spolitizirano in pokvarjeno. Ampak takšna družba smo postali in poti nazaj ni.

Edina, ki bosta najebala zaradi mask, je tista dvojica, ki je iz UKC ukradla nekaj kartonov zaščitnih mask in jih prodajala po spletu. Tu gre za »klasiko«, ki jo Policija razume. Kot npr. tatvina sendviča. Če pa ukradeš nekaj kontejnerjev mask ali evrov, se s teboj začne ukvarjati NPU. Kar pomeni, da bo preiskava trajala več let, čeprav nihče ničesar ne bo preiskoval. NPU kao še danes preiskuje nakazilo Dijane Đuđić SDS-u? Po nekaj letih je preiskava še v teku? Vi temu verjamete? Kaj je tu za preiskovati? V dveh dneh so bile stvari jasne, pogodbe in transakcije pa javne. SDS je denar vrnil in zgodba je bila končana. NPU bi lahko takoj spisal ovadbo ali pa vse skupaj vrgel v smeti. Tako naj bi bilo. Obstaja pa tretja pot, ki je pri nas postala orodje politike in medijev. Ker ni dokazov, se primer ne zaključi ampak odloži v predal. In tako po nekaj letih še vedno poslušamo pravljice o preiskavah, ki to niso. So le orodje za pljuvanje po medijih. Velja za Janšo, Jankovića in tisoče drugih, ki imajo karkoli s politiko.

Stanje duha je takšno, da se Janši kmalu obeta ulica. Čeprav se je vlada dobro spopadla s krizo, je zraven razmontirala državo in njene mehanizme. Posamezniki, ki so se okoristili s posli v tem času, pa so vrgli slabo luč na vse, ki so sodelovali. Ni vsak, ki prodaja zaščitno opremo baraba. Žal pa danes tako izgleda. Obračunavanje z mediji in drugače mislečimi je stalnica. Koga Janša označuje za režimske medije, mi povzroča težave, saj je on režim. Režimski mediji so Nova24, Demokracija, Ognjišče in po novem Siol. Janša ima težavo, ker režimski mediji niso dominantni, kar so v našem prostoru še vedno  POP TV, RTV SLO, Dnevnik, Delo, Večer in Mladina.


Obeta se zanimivo poletje. Janša bo branil svoje ministre za vsako ceno, sploh Počivavška, ki je trenutno najbolj napadan zaradi poslov z zaščitno opremo. S komisijami, ki se napovedujejo, je točno tako, kot je povedal poslanec Desus-a, ki ni želel prispevati svojega podpisa. Izguba časa in denarja. To pa je nekaj, kar trenutno Janši ne manjka. Obojega ima dovolj, za razliko od Marjana Šarca, ki vse bolj tone v pozabo. Njegove objave na Facebooku pa so dokaz, da gre za naivnega in mlečnega wanabe politika. Moje skromno mnenje je, da je Janševa največja prednost to, da nima opozicije. Pa ne mislim v stranki. Tam bi bila opozicija največje izdajstvo in nož v hrbet večnemu predsedniku. V parlamentu ni opozicije in nikomur ni v interesu, da predčasno konča mandat.

Koga naj bi ustoličila ulica namesto Janše? Leva scena je pred veliko težavo in jaz verjamem, da vas je velika večina v pričakovanju novega Šarca iz Milanovega klobuka. Milan pa nima več nobenega zajca v klobuku. Čeferina domača kloaka ne zanima, drugega imena pa mediji, ki so za to servisirani, za zdaj še niso ponudili. Enostavno zato, ker ga ni. Boste torej šli na ulice za to, da bo naslednji predsednik vlade Mesec ? Morda Židan? Bajke! Mesec nima pojma ničemer in se tega tudi zaveda. Sam je nekoč v družbi izjavil, da se v opoziciji dobro počuti in ne bi šel nikoli v vlado. V vladi si na prangerju non stop. Vsi ti gledajo pod prste, preveč je odgovornosti, je razpredal zapohani Luka. V opoziciji lahko opozarjam in zvečer mirno zaspim, jebejo naj se drugi, je ugotovil po drugem jointu.

SD bi sicer rad bil na oblasti, ampak dokler bo predsednik stranke Dejan Židan, bo to stranka traktoristov. Kako je sploh mogoče, da je stranko s takšnim stažem in kilometrino prevzel prašičji zdravnik iz zadnje vasi v Sloveniji? Politika je res umetnost nemogočega v tem primeru.

Nečesa ne razumem in ne sprejemam. Opravičil za svoje objave in svoja mnenje. Tip napiše, da je Tonin srednjeveška farška golazen. Ni edini, ki tako misli. Pravzaprav je takšno večinsko mnenje v tej družbi. In potem se gre opravičevat in brisat svoje objave? Tisti, ki so se najbolj zgražali nad pisanjem Riharda Knaflja in prej nad tvitov Štromajerja o umazanih živalih in božiču, so hkrati največji zagovorniki zdravnika Lavreta in tistega župnika, ki jih je navdušil s pisanjem v stilu, za katerega bi jaz zagotovo končal v zaporu. Če je Matej srednjeveška golazen, ki povsod vidi boga, Marijo in mamo, ni kriv tisti, ki to pove na glas.

Mogoče bo aktualna zgodba prepričala eksperte iz vseh vetrov, da je politika kurba. Če tvoje strokovno znanje in mnenje ni v skladu s pričakovanji politike, te doleti srednjeveška klet na spletu. Dobesedno. Pa dobro jutro.

       


Blaž Zgaga je prejel letošnjo nagrado za svobodo govora, ki jo podeljuje Deutsche Welle
Iskrene čestitke! 
nagrajenec Deutsche Welle novinar Blaž Zgaga

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je