Preskoči na glavno vsebino

Pass the fucking case


Janševa tretja vlada postaja dejstvo. Kdo bi si mislil, da bo po aferi Patria in odhodu v zapor še kdaj omembe vreden politik? Danes je jasno, da ga je rehabilitiralo US, točneje tisti del, ki ga je sam nastavil. Kaj si misliti o sodstvu, ki serijsko spušča najhujše zločince, zapira pa kokošje tatove in narkomane?

V zadevi Patria je bilo jasno, da bo sledilo zastaranje, če US stori, kar je storilo. Čeprav bi bilo higienično, da pred zastaranjem zadnjo in končno sodbo poda sodišče. Enako je v primeru Nović. Karkoli si že kdo misli o tem primeru, ki ga je sodnik Radonjić zapletel po željah orkestra SDS, je zastaranje nesprejemljivo. Če imaš zadnjo žogo, zadnji met na koš pred iztekom časa, žoge ne podaš ampak vržeš (odločiš). Takrat, ko je šlo za Janšo, je US je »žogo« podalo in tekme je bilo konec. Zdaj je isto storilo še Višje sodišče v zadevi Jamnik-Nović. In tekma se bo iztekla brez zadnjega meta.

Niti teoretično ni mogoče Novića obsoditi ali oprostiti v tem času. Nikogar, ne samo njega. Sodstvo se tega zaveda. Žal pa se raje zateka v zgodbe z zastaranjem kot, da bi podalo končno sodbo. Začuda gre vedno za primere v katere so vpleteni Janševi »navijači« in madžarski mediji. Ni odveč vedeti, da so Janševi mediji in tviteraška srenja ovac načrtno napadali in napadajo določene sodnike, kot v časih najhujše inkvizicije. Nekateri imajo raje mir v življenju in držijo roke kar se da stran od tovrstnih primerov. Običajna praksa je podajanje »žoge« do zastaranja. Nović ni bil prepričan, da bo Višje sodišče sodbo vrnilo na prvo stopnjo. Bal se je vsebinskega odločanja, zato je na sodbo raje počakal v tujini.

Bo nova oblast preiskovala sama sebe? Če bi se res kdo lotil resne preiskave, kdo je dobesedno ugrabil in izropal Adrio Airways, bi bil predsednik SMC in gospodarski minister Zdravko Počivavšek v silnih težavah. Poleg Cerarja seveda in četice anonimnežev. Javno je znan podatek, da je v izdihljajih Adrie nekdo od zaposlenih iz blagajne ukradel 5000 evrov. In to je očitno edina resna preiskava kriminalistov v tej smeri. Približno isto število preiskovalcev se ukvarja s tatvino Adrie in bagatelno tatvino v bivši poslovalnici Adrie. Kakšen bo rezultat prve preiskave, vemo vsi. Nič. Edino, kar se bo zgodilo, bo parlamentarna preiskovalna komisija v tej zadevi. Kaj to pomeni, pa vam je znano. Prodajanje megle brez odgovornosti in kolektivna izguba spomina.

Znanec, ki je zaposlen v Kolektorju, mi je dejal, da Janša v tridesetih letih svojega delovanja zagotovo ni mogel pobrati toliko podkupnin, kot jih je Alenka Bratušek v letu in pol. Na Darsu, Kolektorju in v Pomgradu jo zaposleni kličejo 5% (»pet procentna pride na teren«, je najpogostejši stavek med njimi).

Največji slovenski tednik je minuli mesec objavil trilogijo. Kako do kurb, mamil in kalašnikovke. V treh nadaljevanjih po temah. Za prve ne vem, ker se z njimi nikoli nisem ukvarjal, druga in tretja tema pa sta bili popolnoma zgrešeni. Za prve naj kot zanimivost povem, da nekatere same trdijo, da imajo zaščito lokalnih policistov. In celo del zaslužka jim prostovoljno dajejo, če so fantje v modrem odzivni. Tam je baje vse po zakonih, kurbe imajo s.p.-je, policisti pa so prevzeli vloge zvodnikov.

Kako v Ljubljani do droge? Takole je! Vsak, ki kakšno drogo potrebuje, ve kje jo dobi. Da bi se šel kakšen padalec družbeni eksperiment, kako do le te, če ni del »scene«,  pa bo ostal praznih rok in z razbitim nosom. Vsi ljubljanski narkomani vedo, kje se zjutraj med 8 in 10 uro prodaja heroin, če lokalni diler zataji. Pred Mercatorjem na Metelkovi. Tako je vsaj zadnjih 25 let. Taksisti droge ne prodajajo, narkomane sovražijo, zato je spraševati taksiste idiotizem prve vrste.  Med 10 in 12 se dilerji preselijo ob Ljubljanico in posedajo pred Stigmo. V popoldanskih urah odvisniki dilerje najdejo med Prešernovim spomenikom in Kongresnim trgom. Kdor pred večerom ne dobi svojega odmerka, je v težavah. Takrat v centru dilerjev  ni več. Če niste odvisnik, če nikogar od odvisnikov ne poznate, droge ne bo. O Kalašnikovki in orožju pa le toliko. Črnega trga z orožjem v Sloveniji že dolgo ni več. Edini način je, da najdeš starega osamosvojitelja oz. teritorialca in ga prepričaš, da ti proda svoj kos.

Koronavirus? Jaz tu nimam kaj dodati, ker na naših družbenih omrežjih vedo več, kot vsi strokovnjaki tega sveta. Me pa npr. čudi, da največja strokovnjakinja za zdravstvo na temni strani dežele Jelka Godec ne bo zdravstvena ministrica. Od mnogih, ki se te dni množično valijo proti koritu javnega denarja, postaja gneča. Celo zavaljeni migrant iz Londona se je vrnil v Ljubljano. Jajo mu je obljubil, da ga bo vtaknil na nacionalko. Je pa te dni nekaterim hudo za Lucijo Ušaj. Stara baba si je sama zaprla vrata na Trstenjakovi, zdaj se ji pa kolca po njej. Janez pa? On izdajo sicer ljubi, če prihaja od drugod, izdajalce pa sovraži bolj kot vse na svetu. Zanj je ¾ države izdajalcev. Sicer vam je to znano a o tem ni uravnovešeno govoriti.

p.s Nataša je spet na bolniški. Pa ne zaradi koronavirusa



    

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je