Preskoči na glavno vsebino

I have a dream


Maske so padle. Tako mediji in družbena omrežja! Jaz pa se sprašujem, če je res mogoče, da ste bili do »včeraj« vsi slepi in gluhi? Naivnosti ne kupujem, zato se raje poglejte v ogledalo, preden danes vklopite svoje drage naprave in začnete nabijati po Janši in SMC. Nekih 75 samooklicanih znanstvenikov se je spet oglasilo. Klic proti Janši! Samo, da se prepreči nastanek vlade pod Janšo. Do tu recimo temu vse lepo in prav, legitimno. Kaj pa ponujate namesto Janše? Najbrž še zaostale bebce ne bi prepričal, da gredo v čoln iz katerega so jih petkrat vrgli v morje.

Pridi, če ne greš, te bo Janša vrgel v morje, vpijejo tisti, ki so nas skušali vsaj petkrat utopiti. Ne vem, kar se mene tiče, Janše in njegove postkomunistične združbe SDS organsko ne prenašam. Res pa je, da so se mi v zadnjih desetih letih razne leve vlade in njeni akterji tako priskutili, da nimam besed s katerimi bi izrazil ogorčenje, bes in jezo. Levičarji kot prvo, sploh niso levičarji. V glavnem gre za bogate kapitaliste in izkoriščevalce, ki dvakrat letno nadenejo titovko z rdečo zvezdo  in nategujejo neumne ljudi. Nekoč bi prijazno zapisal; »Naivne«. Pa niste naivni, neumni ste!

Ali NPU, Policija in SOVA res nadzirajo in zbirajo obremenilne podatke o poslancih? Odgovor je ne! Je pa res in to je dejstvo, da vsak novinar pozna koga, ki dela v eni od teh ustanov. In ko pride do »vroče« politične situacije, prav vsi kličejo svoje »zveze« in prosijo za informacije o javno zanimivih ljudeh. Jaz verjamem, da je kakšen lev novinar klical frenda na NPU in ga spraševal, če imajo kaj obremenilnega za ljudi, ki se ta trenutek pogajajo z Janšo. In ta »frend« je šel pogledat v računalnik. Mimogrede je povprašal sodelavce, če ima kdo kaj »odprtega« v zvezi z aktualno politiko. Eden od teh, ki ga je pred leti tam zaposlil prav Janša, se ni obotavljal. Poklical je na SDS in zatožil, da nekateri kriminalisti iščejo obremenilne podatke o poslancih. Celo imena svojih sodelavcev je navedel. Naslednji dan je Mahnič z imeni pod pazduho vkorakal na NPU.

V Sloveniji so te zadeve vrhunsko zmanipulirane. Resnica ne zanima nikogar, ker ni pomembna. Prav ste prebrali, resnica v tej deželi ne pomeni nikomur nič. Edino kar šteje je, kako določen dogodek interpretirati v pravi luči. In to se dogaja in dneva v dan. Vi pa se posledično ne prepirate o »stvari« ampak o tistem, kar so vam interpretirali. Če kdo danes omeni Depalo vas, ste si vsi edini, da gre za mater afer v Sloveniji. Najbrž res, ampak to je naredila politika, vi pa ste laž kupili. Meni je še danes nepredstavljivo, da je Janša uspel iz tistih dogodkov ustvariti afero vseh afer. Resnica  je bila čisto drugačna.

Nezainteresirani in brez dela smo takratni Morisovci kradli orožje in ga preprodajali. Tudi pred vlomi, izsiljevanji in izterjavami nismo imeli nobenih posebnih zadržkov. Saj smo ja specialci al kaj! In kot se v takih primerih rado zgodi, nam je na prste stopila kriminalistična policija. Namesto, da bi končal v priporu, je pome prišla delegacija VOMO+Moris in kriminaliste obtožila vohunstva in obveščevalnega vdora v Moris. Bolno, a žal kruto resnično. Zaradi takratne politične situacije je Janša naše kriminalne rabote izkoristil za napad na Kučana, Policijo in Murgle. Vse, kar se je od tiste novembrske aretacije 93 dogajalo naprej, je bilo v luči tega, da dokažemo, kar si je Janša izmislil. Smolnikarja smo začeli bombardirati z lažmi in fake dokumenti, on pa jih je odnašal na Policijo. Čeprav je Policija Smolnikarju ukazala, naj se ne dobiva z nami, je ta vseeno nasedel in prišel v Depalo vas. Nadaljevanje poznate oz mislite, da ga poznate. Resnica pa je samo ena in zelo enostavna. Nategnili smo vso državo in demonizirali kriminalistično službo, Janša pa nas je nagradil.

Te dni ni nič drugače. Demonizirati vse in vsakogar, ki ima veze z LMŠ, Šarcem, najraje pa Črnčecem. Danes bi bil manjši čudež, če Janši ne bo uspelo sestaviti koalicije. SMC ima samo eno izbiro in to jim je prekleto jasno. Za njih predčasne volitve pomenijo odhod na lasten pogreb. Bi vi šli na svoj pogreb? Jaz tudi ne. Še do pred kratkim sem mislil ali celo verjel, da je Šarec pravi. Da bo on tisti, ki bo približno spravil državo v red. Pa sem se kot že večkrat v življenju, zmotil. Šarec je sicer všečen politik s svojimi dvotipi in šalami, morda ima celo voditeljske sposobnosti, ampak za vodenje vlade to ne zadostuje. Šarec nima stranke in svojega omrežja po državi. S kamniškimi fanti prevzeti Gregorčičevo? Zraven vse družbene sisteme v državi in jih celo voditi? Sanje Marjan. Sanje, ki si jih leto in pol celo živel. Ker Marjanu manjka vse, kar je Janez počel zadnjih 30 let, je stopil v vsako lužo, na vsak drek in vsako vsako mino, ki jih je zanj dnevno producirala najbolj znana klet v državi.  

Marjan, sanjaj naprej. Jutro bo boleče 

next please
   

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je