Preskoči na glavno vsebino

X rep

Kaj je novega v deželi? Nič, vse po starem. Krofi se pečejo v zaprti kuhinji, premierjevo ljubico, sicer agentko Sove, je župan Škofljice oklufutal na parkirišču v Stegnah, premier pa nima pojma, kdo je odstavil vodstvo Petrola. Resnici na ljubo sem lahko predsednik uprave jaz, člana pa moja cucka, pa bo Petrol še naprej uspešna družba. Toliko o sposobnih managerjih leta. Tomaž Berločnik je tip, ki je zafural KK Olimpijo in pogorišče prodal Tedeschiju. Titulo manager leta so mu podelili pajdaši iz zbornice, kar pa ni omajalo energetskega lobija, ki ga obvladuje največji fizični lastnik Petrolovih delnic, da  ga ne bi spodnesel. 

V oči bode, da vlada in njen premier nimata pojma, kaj se v resnici dogaja v podjetjih in kdo jih v resnici obvladuje. To seveda ne velja za vse člane. Scenarij za padec vodstva Petrola je požegnala ministrica Alenka Bratušek, sicer do njega ne bi prišlo do izteka mandata Berločniku.

V Stožicah vse po starem. Zoki se je vrnil. Najprej je javnost z odprtim pismom obvestil, da je on nadpoštenjak in sposoben poslovnež. Klovni iz Tarče in portala, ki se je ukvarjal z njim, pa bodo že videli. Sodišče bo reklo zadnjo, tam pa je Zoki aboniran na zmage brez postopkov. Mene pa iz firbca zanima, koliko stane odvetnik, ki v čisto vsaki zadevi najde rešilno proceduralno napako? Očitno jaz nisem imel tega keša. Dobro poučeni trdijo, da ne gre toliko za odvetnike, kot Zoki odkarta Blankini mami, da vnaprej zajebe obtožnice.



V soboto je v Stožicah ustavil beograjski Partizan. Šlo je za redno kolo ABA lige in Olimpija je ostala neporažena. Statistiko (če vas zanima) si lahko pogledate drugje, ker so samo številke, ki ne povedo ničesar. Kljub zmagi so "ljubljančani" požrli grenko pilulo. V napol prazni dvorani je sedela gledališka publika. Klub nima navijačev, brez njih pa so tekme puste. Na drugi strani so za Partizan goreče navijali Grobari, zato so se igralci Partizana počutili kot doma. Uradni spiker Gašper Bolhar je naravna katastrofa, brez smisla, talenta in glasu za to vlogo. Okoli igrišča se pasejo stari obrazi in režiserji že videnega propada, zato ni pravega zanimanja za Olimpijo in košarko. Kar se same tekme tiče. Opazen je napredek v igri Olimpije, tokrat sta se izkazala oba centra Stipanović in Zirbes in navdušila predvsem domačo klop. Zakaj ne igrajo Zagorac, Jovanović, Mulalić in še kdo, ni znano. Zakaj igra Edo Murić, ki je povsem iz forme in izgubljen na igrišču, najbrž ve Bečirović. 

Kako nizko je padel klub, ki ga je prevzela Cedevita? Pred domala vsako tekmo se vodstvo kluba zahvali nekomu, ki je kdaj igral pri Olimpiji. Prejšnjič Oliverju, zdaj Jankoviću? Z izbranimi besedami in plaketo; "Hvala za vse, kar si naredil za Olimpijo".

Hvala za vse? Naj vas spomnim, da je takrat še Petrol Olimpija izgubljala povsod, izgubila vse naslove, izpadla iz vseh tekmovanj in propadla. Izhod v sili je bila prodaja pogorišča Cedeviti. Tole zahvaljevanje je kislo in ponižujoče za vse ljubitelje košarke in Olimpije. Mimogrede, silno navdušenje uprave in klopi nad zmago nad Partizanom je bilo pričakovano, kljub žalostni podobi v dvorani. Grobari so se norčevali, do se se združili Janezi in ustaši, na drugi strani pa je bil očitno GOAL sezone premagati srbe. 





Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je