Preskoči na glavno vsebino

Slovenian Fog

Od izpada notoričnega psihopata in lažnivca Radonjića je minil cel teden, pa se ni zgodilo nič. Norišnica na Studencu še nima novega stanovalca. Pravijo, da še vedno straši med jato kokoši in fikusi na Tavčarjevi. Edina od številnih Radonjićevih izjav s katero se strinjam je, da na ljubljanskem sodišču sodi jata kokoši tipa Sinja Božičnik ali še huje, Špela Koleta npr.. In ja, tista o izogibanju Tavčarjeve v Ljubljani drži kot pribito. Tako kot bi bilo treba Sovo porušiti do tal in jo zgraditi na novo, enako velja za ljubljansko sodnijo. Od Okrajnega, kjer so extra kokoši na delu ( Borinc-Zebić & co.), pa vse do Vrhovnega, kjer so se zaredili domobranski izmečki tipa zakonca Zobec.

Španija je znova dokazala, da še vedno živi v časih slavne Francove diktature in po cestah mlati in strelja na vse, kar se premika. Iz madridskega policijskega okrožja so 15.10. v Barcelono premestili 170 policistov, ki so bili v preteklosti suspendirani in odstranjeni iz delovnih mest zaradi nasilja.  V mestu je okoli 3000 najetih varnostnikov iz zloglasne ruske varnostne agencije Wagner gruop oz. CHVK Vagner. Oblast je nad protestnike poslala težkokategornike nasilja, EU in z njo Slovenija pa molči? Ko bi vsaj molčali. Zunanji minister Cerar ali državni pudeljček Pahor! Gre za notranjo zadevo, pravita. Ne smemo se vmešavati, ker je Španija naš zaveznik in partner. To se mi sliši podobno kot; "Ne bom se vmešal, ko sosed mlati ženo in otroke. Zaradi dobrososedskih odnosov, to je njihova notranja zadeva, pa še sosed je moj prijatelj". A tako to gre, Mirko? Prijatelji  partnerji...., te besede so največkrat izgovorjene v seriji Narcos, med največjimi izmečki tega planeta. Tja sodite vsi skupaj, slovenska prodana kvazi elita.

Pleme SDS je pa vse bolj obupano. Poskusi Janše, da nategne Šarca so jalovi. Starega senilnega Janšo zmešani Mahnič (a ta tip ima potrdilo, da je z njegovo vodeno glavo vse ok?) futra s false Viagrami na sejah KNOVS-a, Janez pa after z mlahavim kurcem grozi; "Padale bodo glave". Zato me ne čudi, da je Jerca prestrašena zbežala iz temačne kleti ujeta med ogabe kot so Janša, Tonin, Mahnič, Jelinčič (roko na srce, katera ne bi pobegnila?) in do pritličja vse skupaj pomešala. Pa se vi s temi tipi zaprite v klet in poslušajte norce, ki snujejo prevzem oblasti. In ko bo princ teme zinil, da bo Marjan izgubil glavo, se boste nehote prijeli za vrat.

Halo Babošek. Koji ti je k... model. A je to film al parodija na, hoteli smo posneti partizanski film, pa smo se raje zapušili in zajebavali. Edini plus je, da bo šel hitro v pozabo. Tako hitro, kot tisti nesrečni poskus V imenu resnice, zaradi katere bomo eni ipak obiskali Radonjićove kokoši. Eni, ne drugi, tisti pravi. Jebi ga, sudbina je kurva, poje najljubši pevec sodnika Radonjića, Eve Irgl in množice vas. Men pa dol visi, če koga zanima. 


NBA je končno začela svoj šov. Lakersi so pričakovano izgubili proti Clippersom. V zadnji četrtini jih je uničil Mvp minule sezone Leonard. Pri tem bode v oči, da so Clipsi odpravili sosede brez druge okrepitve Georga, ki ima težave z ramo. Lakersi so bili v polni bojni postavi, Kralj James je predstavil novo verzijo Nike Le Bron 17 superge, medtem pa so v Sloveniji na široko ugibali, kaj pomeni njegov trade mark na majicah dveh psihopatov pred roko pravice. O tem kdaj drugič.

Na igrišće sta stopila oba slovenska državljana, Dončič v Dallasu in Dragić v Miamiju. Začetek je bil uspešen. Dončić je dominiral in pokazal, da je prihodnost lige. Dragić tekme ni začel, njegova vloga v tej sezoni je drugačna, kljub temu pa je navdušil in Spoelstri pokazal, da bo moral računati nanj v prihodnosti. 

Na prvi domači tekmi v dvorani Barclay center je navdušil Kyre Irvin. Dosegel je 50 košev in uprizoril pravi šov. Na koncu so Netsi izgubili za točko, lahko pa bi zmagali, če Irving ne bi nesrečno padel v zadnjem napadu. Big basketball se je vrnil v New Jersey, so ugotovili ameriški komentatorji.

Košarka doma. Cedevita Olimpija je v Eupocupu 7days četrtič izgubila. Kljub porazu je COL tokrat pokazala dopadljivo igro in navdušila pol prazno dvorano Stožice. Vloge v ekipi so bile tokrat pravilno podeljene, ni bilo posiljenih metov po nepotrebnem, kar je še najbolj navdušilo, igra ni razpadla niti, ko so gostje iz Francije ušli. Če kdo bere kao športne novinarje tipa Terzić, Borozović & co., potem verjame vsem nebulozam, ki jih spesnijo opiti od pomaranč in limon.  Pa še zdaleč ni tako.

COL ima dva vrhunska organizatorja igre, oba pa bi raje bila strelca. V Ljubljano sta prišla z željo po osebnem dokazovanju in upanju, da se dražje prodata v boljši klub. To je dejstvo. Eden oponośa Irvinga, drugi Curryja, Rimac pa se drži za glavo in besni. Na zadnji tekmi je očitno uspel prepričati oba wanabe zvezdnika, da odigrata, kot ekipa od njiju pričakuje. Ekipa, ne ego. Korak naprej je storjen. Naslednja tekma v ABA ligi ni nikakršen popravni izpit, Jaka Blažić! Popravni izpit sledi na naslednji tekmi Eurocupa 7days. Do takrat pa parket grist, bi reku Zmago.

Kyre Irving

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je