Preskoči na glavno vsebino

Romska pomlad umazane politike

Pa so spet prišli v Ljubljano. Potujoči cirkus Janševih ultra starih vernikov, ki jih vidite na vseh farških pasjih ceremonijah. Od Janše bi pričakoval, da bo svojim operativcem naročil, da v prestolnico navozijo mladino. Če kdo ima zakaj protestirati, so to mladi. Generacija, ki ji je politika v zadnjih 25 letih zavozila prihodnost. Ampak mladih včeraj ni bilo v centru Ljubljane. Zbrali so se stari lopovi t.i. slovenske pomladi, ki  so mimogrede postali hudo patetični. Janša pa? Z njim je konec. Predčasnih volitev ne bo. Čez tri leta pa bo polovica črede, ki se je včeraj pasla na "Prešercu", pod rušo.

Da ne bi bilo zadrege s starci na enem od avtobusov, ki jih je organiziral Marjan Podobnik, so med njih razdelili plenice za odrasle. Če to, kar se je včeraj navozilo v Ljubljano, predstavlja alternativo obstoječi vladi, potem bo za nas prej Maša Kociper sprejemljiva za naslednjo PV. Hecam se, večina volilnega telesa pač ne. Od včerajšnih govorcev je Janša ponavljal stara jajca z bogom in najlepšo domovino, ki to še zdaleč ni. Prav zaradi Janševe črede, njegovega cunamija nad ostalimi strankami desnega pola in lažnivih hujskaških medijev v njegovi lasti, smo približek usrane farške luknje. Tolažimo se lahko s tem, da mladina ne jebe lažnivih domobranskih klovnov. Zato čez cca 10 let fašistoidne stranke SDS ne bo več. Janša ne bo več predsednik, tistih, ki volijo SDS, pa ne bo več med živimi. 

Franc Kangler je včeraj izgledal žalostno. Nekoč vpliven župan je v prestolnico Jankovića prišel z mehkimi koleni. Glas se mu je tresel, povedal pa ni nič pametnega. Lajanje na odpis dolga Jankoviću? Zakon, ki je Jankoviću to omogočil, je spesnila SDS, da bi zaščitila številne prevarante v svojih vrstah. Jebi ga zdaj, če je to izkoristil tudi mestni šerif. Meni tudi ni prav, pa ne bo nič drugače, će se sredi Ljubljane derem in maham z zastavo. 

Če bo šlo tako naprej, bo večina Kanglerjevih rumenih jopičev naslednjič končala v prisilnih, ko jih bodo vozili do Studenca. Marjana Podobnika bi morali včeraj odpeljati na psihiatrijo. Evidentno je bilo, da je na nečem. Če ni, potem je ta tresavica in vedenje duševna bolezen. Za finale, za domoljubni konec, ko jih je večina že mencala in se odpravljala proti avtobusom, je domačim fašistom zapel romski migrant Oto Pestner. Mimogrede, oglasil se je tudi Primc in pozval mladino naj fuka vsepovprek. Če bi obstajal slovenski Gilead, predstavljajte si Primca v njem, pa Likovičko kot teto Lydio. No joke.

Marjan Šarec in Nataša Hribar, novopečena agentka Sove. Zgodba, ki bi jo radi Janševi mediji naredili za afero. Knovs bi rad dokumente, ćeprav je vsem jasno, da je Knovs z Mahničem v ekipi kot izpostava Nove24TV. Lahko ste prepričani, da bi se kadrovska mapa Nataše Hribar še isti dan pojavila na Novi24TV in Požareportu. Direktor Kozmelja bi moral nemudoma odstopiti, če bi storil tako katastrofalno napako, da bi Janševim medijem posredoval osebne podatke agenta oz. agentke Sove. Ni zime za slovence vidim, torej srečno.

Čez lužo je vse v pričakovanju začetka NBA lige. Letošnja sezona bo posebna in zanimiva kot že dolgo ne. Uvod bo bitka za Los Angeles, kjer se bodo Lakersi z Lebronom in okrepitvijo super zvezdnikom Davisom udarili s Clippersi. Ti so v svoje vrste pripeljali Leonarda in Georga in naenkrat postali pretendenti za naslov. Velika pričakovanja imajo v Texasu. Rakete iz Houstna imajo nov hiperaktivni branilski par Harden-Westbrook, Mavsi iz Dallasa pa vse stavijo na dvojec Porzingis-Dončić. Za mnoge so tihi favoriti Pelicansi z Zionom in plejado mladih talentov, ki so jih dobili za Davisa. Miami nima visokih ciljev, ker se ni uspel znebiti Dragića in Butlerju pridružiti zvezdniško okrepitev. Očitno se bo na južni Floridi vse vrtelo okoli novinca Tyler Herroa in Winslowa, na katera računa vodstvo poleg Butlerja. Če bo končnica blizu, bo Gogi iz Kosez zamenjal sredino.

Košarka doma! Cedevita Olimpija je slabo začela in še slabše nadaljevala. V Kazanu so vodili vso tekmo, potem pa popolnoma popustili. V zadnji četrtini so dosegli samo 7 točk, ko bi bilo treba zadeti, pa so se vsem zatresle roke. Težava je očitna. Cedevita Olimpija nima top igralca oz. liderja na igrišču. Alfa dog, to manjka ekipi. Ekipa brez moža, ki je na igrišču "alfa dog", je povprečna žalost. Trije zlati reprezentanti? Lahko jim Cedevita pripelje 10, pa bodo brez Dragića in Dončića povprečna žalost. 

Težava Cedevite Olimpije je očitno tudi katastrofalna ekipa, ki skrbi za javno podobo kluba. Poglejte npr. Twitter račun katerekoli resne evropske ekipe. Da onih čez lužo ne omenjam. Vsak tvit je takoj več stokrat ali tisočkrat všečkan, komentiran in deljen. Račun Cedevite Olimpije pa je žalosten. Najbrž sem eden redkih, včasih celo edini, ki jim stisne "srček"pod tvit, čeprav si ga ne zaslužijo. Klub po zdužitvi nima navijačev, kaj šele oboževalcev. Na tekmo pridejo ljubitelji košarke, pristaši nekdanje Olimpije pa se Stožic na daleč izogibajo. #ZmajevoSrce pa je najbrž neslana šala za honorarje upravičit, druge razlage ni. 

V nedeljo v Ljubljano prihaja Cibona. Cibono sem nazadnje gledal leta 1987 v hali Tivoli. Kdor se spomni tistih časov, postave brata Petrovič, Cvjetičanin, Ušić, Čutura, Nakić, Knego in z Novoselom na klopi, pred nabito polno dvorano divjih navijačev, ve o čem govorim. To je bil praznik košarke. V nedeljo 13.10 praznika ne bo. Tekme ABA lige so daleč od nekdanjih jugoslovanskih derbijev. Pridete pa v Stožice vseeno lahko, ker druge košarke v prestolnici ni.

Lahk kaj donirate na račun ali pa PayPal, hvala




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je