Preskoči na glavno vsebino

Jeseni cvetijo barabe

Jesen v Amsterdamu vir TW
Oktober je tu in vse je spet po "starem" v Sloveniji. Zgodba, ki nima konca. Ljubljanski župan Janković je zaščitena vrsta. Škoda časa, energije in denarja organov pregona, ker ljubljanska sodnija je Zokijev fevd. Svojega fevdalca pa podložniki ne bodo zašili. V Sloveniji že ne. Včeraj je na protest Zoki spoki prišlo manj kot 100 ljudi. Vse jasno, Zoki se jim je smejal skozi okno, medtem ko je farmacevtka odradila svoje na kolenih (bi dodali zlobni).

Da bo ugled Jankovića še zrastel v očeh meščanov, bodo poskrbeli kar njegovi največji sovražniki. 10 tega meseca bodo Janševi vazali navozili svoje sendvič mitingaše na Prešernov trg. Da bo ulica odstavila Jankovića, so njih mokre sanje. Jaz pa se sprašujem, če je kdo še ostal trezen in priseben v taboru domobrancev? Ljubljana ne prebavlja Janševih mitingašev. Dirigiral pa jim bo tip, ki je bil isti Janković in ga je ulica odnesla. Skupaj z njim pa še pokvarjeno drugo Janševo vlado. Slaba šala ali nekaj drugega? 

Poznavalci pravijo, da gre za še enega od manevrov Janše, saj bosta organizatorja te burke pogorela in se osmešila. Organizatorja sta seveda Kangler in Podobnik, oba wanabe bodoča koalicijska partnerja tretje vlade mračnjaka Ivana. Človek bi pomislil, da Janša nalašč noče vladati, saj mu je v opoziciji hudo udobno, življenje pa brezskrbno. Nihče se ne vtika v njegova draga letovanja, madźarski denar in fašistoizacijo stranke. Organi ga pustijo pri miru. Če bi sedel v vladni palači, bi bile vse njegove rabote spet pod mikroskopom javnosti in levih preganjalcev. Zato ovce ne sanjajte, da boste sestavili vlado, saj vašemu norcu ni do nje. Pa še nekaj naj vam bo jasno. Če bi Janša verjel, da ulica lahko odnese Jankovića in zamaje Šarčevo vlado, bi sam stopil na čelo povorke in vodil demonstracije. Ker tega ne verjame, bo sedel na Trstenjakovi in gledal poročila.

A kdo še gleda Novo24TV? Itak, da ne. Takšen poden od televizije je, da ga še ovce ne gledajo. Na začetku sem iz firbca spremljal, kaj se grejo, pa je hitro postalo jasno, da gre za popoln amaterizem, laži in vodene klovne. Lahko pa bi bilo vse drugače. Ampak spet smo tam. Nihče ne verjame v projekt, niti prepričani. Jaz sem naprimer verjel, da bo Nova24TV resna profesionalna televizija, ki bo prav s profesionalnim pristopom, pravo ekipo in resničnimi novicami postala resna konkurenca POP TV in nacionalki. Verjel sem govoricam, da bodo na Novo24TV prestopili vsi profesionalci, ki verjamejo v Janšo. Tehniki, snemalci, montažerji ......., sploh pa najbolj izpostavljena desna imena naše medijske scene. Pričakoval sem najmanj voditeljski par Rosvita Pesek in Jože Možina v prime time na Novi. Pa vse Pirkoviče, Vaslete in podobno skrajno desno navlako. Če bi Janša res vse to zbral pod dežnikom svoje madžarske tv postaje, bi medijska krajina danes morda izgledala drugače. 

Najbrž se pri denarju konća vso domoljubje. Peskova, Možina in ostali imajo na nacionalki odlične plače in eksistenco. Pri Novi pa bi bili v precej slabšem položaju, odvisni od trenutnega razpoloženja Janše, ki pa je večinoma zagrenjen in slabe volje.

Te dni je Slovenija dihala z odbojko in velikodušno odvezala mošnjičke za Krisa. Spet jih je bilo precej, ki niso izkoristili trenutka in zaprli gobca. Pa ne bom o njih. Krisu želim vse dobro, vsem tistim, ki ste bili spet prezrti in ostajate sami s svojimi težavami, pa več sreče prihodnjič. Sem se pa nehote vprašal, kako se počutijo starši malčka, ki za že dogovorjeno operacijo rok v tujini, ne morejo zbrati manjkajočih 80.000 evrov? Najbrž bedno. Najbolj bedno pa je, da dan danes zbiramo denar za stvari, ki bi morale biti sistemsko urejene. Vsaj za najmlajše, če že za nas stare kozle nič več ne velja.

Adria, drugi tir in vladne mahinacije Šarec-Črnčec vlade pa me preveč ne ganejo. Vse je tako prozorno, predvidljivo in že videno, da škoda besed. Bratuškova "prasica" je posebna zgodba te vlade. Najbolj skorumpirana in podkupljiva ženska po Hildi Tovšak na naši umazani politični sceni. Prava politična prostitutka v vsem svojem pomenu. Bratuškova je orožje in orodje v rokah omrežja, ki bi iz energetskega peskovnika rado izrinilo drugo omrežje. Obe omrežji pa sta del t.i. globoke države, katere častni predsednik je še vedno Milan Kučan v slaščičarni Zvezda.

Danes se začne košarkarska sezona za novonastalo Cedevito Olimpijo. Včeraj je uprava povabila izbrane novinarje na odprt trening. Po vzoru Media day v NBA. Cedevita Olimpija je seveda svetlobna leta od ustroja kakšne NBA franšize, poskusi kopiranja pa so kot ponavadi bedni. Da si bomo na jasnem, kdo domuje v Stožicah in kaj bomo gledali. 

Olimpije ni več. Minula sezona je bila zadnja v bogati zgodovini kluba izpod Tivolskega hriba. Lani je Olimpija izpadla iz vseh tekmovanj, bankrotirala in propadla. Nato je v Ljubljano Tedeschi pripeljal franšizo Cedevita in prevzel infrastrukturo propadle Olimpije. Grobarjem Olimpije ni preostalo drugega  kot sprejeti novega gospodarja iz Zagreba. Zaradi odziva publike so vse skupaj predstavili kot uspešno poslovno potezo, zdužitev dveh klubov. V javnosti so klubski plačanci Miheljak, Predin in podobni, že peli hvalnice klubu, čeprav ta ni odigral še niti prve tekme. Kdo so grobarji košarke v Ljubljani je znano že dolga leta. Danes zvečer jih boste videli spet na kupu, zbrane v VIP sektorju s kozarci v rokah. Kdo so in kakšne so njihove vloge in minule zasluge, o tem v prispevku po nocojšnji tekmi. Če kdo pričakuje vrhunsko košarko, naj raje ostane doma. Gledali bomo tretjerazredno evropsko ligo s smešnim imenom 7 days roladice😂. Ja dragi moji, Cedevita v Stożicah ne bo gostila prvorazrednih in drugorazrednih evropskih ekip. Ti časi so z Zmagom Sagadinom v devetdesetih popolnoma ugasnili. Zdaj smo periferija, nižje najbrž ne gre. Da boste razumeli globina natega, še ta podatek. Tip, ki je do konca zavozil zadnji vlak Olimpije pod imenom Petrol Olimpija, sicer šef državnega Petrola, je postal manager leta. Titula, ker je ugasnil Olimpijo in pogorišče prodal Tedeschiju? Brez dvoma. Ob letu osorej, ko Berločniku poteče v Petrolu mandat, ga čaka služba v Tedeschijevemu Atlantic group. Nagrada za prodajo Olimpije Cedeviti? No doubt.

Letošnja ekipa, ki bo zastopala barve Cedevite v Stožicah, je povprečna żalost. Kitijo se s tremi zlatimi reprezentanti, ampak samo kitijo. Učinek na igrišču je žalosten. Zagorac niti teči ne more za žogo, Blažiču se več ali manj trese roka, Murić pa s svojo višino nikakor ne sodi na položaj krila. Krampelj je pokazal, zakaj zanj ni mesta v NBA, po zdaj videnem pa je zanj tudi tretjerazredno evroligaško tekmovanje preveč zahtevno. Andirja Stipanović in kolonija, ki jo je v Ljubljano pripeljal Rimac, nikoli ne bo postala ljubljenec občinstva. V ekipi ni niti ene vzhajajoče zvezde iz domačega kraja, kar je predpogoj, da je klub sploh zanimiv za folk iz Ljubljane in ostale Slovenije. V Tivoli se je hodilo zaradi Vilfana, Hauptmana, Gorenca, Horvata in nazadnje Milića. Nikoli zaradi tujcev. Jedro Cedevite pa predstavljajo temnopolti američani, ki jih nihče ne pozna. Letos je bilo na evropski tržnici nekaj mamljivih imen, ampak Bečirović in ekipa okoli njega so kadrovali odslužene in nezaposljive prijatelje. Sicer Zagorac in Blažič nikoli ne bi oblekla dres Cedevite.

Da se bo Cedevita res priskutila domačemu občinstvu, so v Stožicah poskrbeli s podporno ekipo #ZmajevoSrce 🐉. Jure Košir, Rene Mlekuž, Terkaj in še nekaj nn imen. Oni naj bi propagirali klub in košarko? Terkaj ni Drake, Jure je medijsko truplo že leta, Mlekuš pa nikoli ni bil tip, ki bi pritegnil. Vsi skupaj nimajo spodobnega števila sledilcev na družbenih omrežjih, tipčke so angažirali po prijateljskih linijah, za klub pa ne predstavljajo nobene dodane vrednosti. 

Nocoj bo žalostno v Stožicah. Na pogoriše Olimpije bo prvič stopila zagrebška Cedevita, v njeni službi pa ostajajo domači izdajalci. Kako znano in slovensko, kajne.

Poročilo o nocojšnji tekmi z vsem, kar klubski pisuni športnih uredništev ne smejo  pisati, sledi jutri.

Plus vse ostalo, kar bralci pričakujete od Mikstone medija. Sodišče pravi, da sem medij in ne blog. Tako, da veste 🤣🤣🤣

Gogijevo prazno igrišče. Pavčnik iz Siola je zapisal, da je igrišče polno kot že dolgo ne. Plačani lažnivec

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je