Preskoči na glavno vsebino

GOT vs GOAT

☺Zima je prišla. Zelo zares, ne samo na HBO. V Sloveniji je zimsko vreme že deset dni. Kar se pa klime v družbi tiče, pa presodite sami. Vem, težko je. Kdor ni konkretno vpleten v delovanje države in njenih podsistemov, je obsojen na informacije iz medijev. Pa smo tam. Mediji! Kolikor je staro človeštvo, toliko časa je znano, da kdor poseduje prave informacije lahko poseduje moč. Globoko se strinjam, da je znanje moč neznanje pa nesreča.
 
Slovenke in Slovenci imamo to nesrečo, da so pravi neodvisni mediji izginili. Izginili? V resnici jih je kot listja in trave, le mediji več niso. Kolikor vem, so vsi do zadnjega v službi nekoga. Brez izjem. Pa ne bi našteval, kdo ima kakšen medij pod kontrolo, ker to bi danes že morali vedeti. Kdor ne ve, ta noče vedeti oz. je vernik ali sledilec ene od sekt, ki upravljajo z mediji. Tu ni pomoči, zato je vsako trud prepričevanja zaman.
 
Domovinska Liga želi biti hlapčevska podružnica Salvinijeve fašistične Lige, kar pa bo ostalo samo pri željah. Salvini je pravi fašist in skrajnež, na pamet mu ne pride, da bi se pajdašil z dvakrat žganim migrantom Brščićem iz Slovenije. Edino, kar bo DOM doprinesel na naši politični sceni je to, da SDS ne bo več izgledala tako skrajna kot v resnici je. Sicer pa nima nobenih možnosti za evroposlanca niti za uvrstitev v domači parlament. Če ste slučajno spregledali, gre za propadlo združbo Primca in Požarjeve novinarske liste, za glasnika pa so si namesto Primca in Likovičke izbrali Brščića in Ušajevo. Od kje ideja, da imajo po novem možnosti? Ker so namesto fantkov, punčk, očijev, babic in splava presedlali na bolj aktualne migrante?
 
Zlati slovenski par v NBA, Dončić in Dragić sta končala z žoganjem čez lužo. Za Dragićem je porazna sezona, po kateri se bo moral posloviti od Miamija. Njegovi poletni treningi pod mentorstvom Anžeta Mačka so bili v povezavi z "najboljšo" odločitvijo recept za katastrofo. Slaba pripravljenost je bila vzrok za slabe meglene predstave in poškodbe. Čeprav se je ekipa skupaj z Dragićem vso sezono skrivala za #OneLastDance veteransko zgodbo (podobno je katastrofo v Dallasu vnovčil Mark Cuban), je ne uvrstitev v play off za Miami Heat in njeno glavno pisarno katastrofa. Goran bo po katastrofalni sezoni lahko srečen, če bo sploh ostal v NBA. Skoraj zagotovo ne bo, če se ga ne usmili Minnesota. Še vedno pa se lahko pridruži bratu v Trstu ali pa izpolni obljubo in kariero konča v Republiki Srbski za klub Milorada Dodika. Gogi za naše politike prispeva največ kakšen dres, za Dodikovo predvolilno kampanjo pa se je konkretno "izprsil" in Dodiku in njegovemu sinu nakazal 6 mestno številko.
 
Goran ve koliko je ura v NBA, zato je že začel s kampanjo izgovorov in opravičil, zakaj ne bo več član Miami Heat. Potrebni bodo številni pogovori doma, z agenti ...., trla baba lan. Dovolj bo poziv Pata Raileya v GM in en stavek; You're fired. Mimogrede, v Miamiju je bil še kdo drug, kod horda navijačev iz Slovenije. Stanovalci South Beacha so se spraševali, katero indijansko pleme so tokrat spustili iz rezervata. Pa brez zamere, ne vidijo vas vsi tako, kot naši poročevalci iz ZDA.  
 
SOVA vs SOA. Aktualna afera, ki jo je v sodelovanju s POP TV (po novem LMŠ TV) ustvaril sam premier s pomočjo državnega sekretarja za nacionalno varnost Črnčeca, odraža vso bedo, ki vlada na obeh področjih. Medijev in truda Šarčevega kabineta, da se premier izkaže še v čem drugem, kot odstavljanju in sprejemanju odstopov. Tole pogrevanje starih jajc v na novo prebarvano embalažo o skrbi za POP TV? Halo! POP TV je zasebna TV postaja. Vsak lahko tja kliče in teži, to se itak dogaja vsak dan. Drugo bi bilo, če bi šlo za RTV SLO, ki je državno trobilo. Čeprav je tudi tam stanje isto. Javni zavod RTV SLO je zasebna TV postaja. Lastniki pa so politične stranke, ki se vrtijo okoli oblastnega korita.
 
V luči aktualnih dogodkov razumem tudi postopke nekaterih izpostavljenih politikov, ki so prenehali z dopisovanjem z avtorjem bloga pred vami. Razumem. Res bi bilo nerodno, če bi npr. SOA prestregla elektronsko pošto ali sms-e. med mano in politiki. Za kakšne nasvete blogerja po mailih sprašujejo predsedniki, ministri, ministrica, dva državna sekretarja in še kdo. Ne škandal, "bruka" bi bila popolna.
 
Zdajle, ko to pišem je posijalo sonce. Končno. GOT8 is here.
 
p.s. na donacije ste pa čist pozabl al kaj

op. Kid counts the days 
 
   

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je