Preskoči na glavno vsebino

Thunder


Na zahodu nič novega. Pod alpsko vukojebino enako. Vse po starem. Mentalno prizadet predsednik Pahor ne more iz svoje kože. Ljudstvo bi ga moralo zdavnaj obdelati v slogu hiše Bolton, če ne gre drugače. Včeraj sem pomotoma izvedel, da vam dogaja sneg in Ilka. Z besedami ne znam opisati kako sem srečen, da mi za vse skupaj dol »visi«. 

Te dni ni šla mimo mene človekoljubna akcija za gospo Heleno. Prva dražba in edina interesentka? Za tri četrtine razsute stare hiše? Res me zanima, kdo na svetu bi hotel kupiti te tri četrtine podrtije z vseljeno družino s hudo prizadeto osebo? Ga ni junaka, še manj bedaka. Če na dražbi na interesa, je naslednja dražba za pol cene ali še manj. Skratka, v rit si vtaknite tole akcijo za Heleno. Navaden nateg, podprt z mediji, Dončičevim dresom, gasilci in Stanovnikom, ki mimogrede fuka zgoraj omenjeno. Za Upornika v Mariboru bi raje denar zbrali. Tam se rešujejo težke življenjske stiske z deložacijami. En starejši gospod se je obesil, ker Upornik ni pravočasno zbral denar zanj. Kje so bili takrat mediji in vaša človekoljubnost? Poden!

Za stanje duha gre, je rekel najbolj plačani »kulturnik« Vinko. Sprejeto. Ministrstvo za kulturo naj parlament takoj ukine ali pa poimenuje s pravim imenom. CSDK ali Center za socialno delo kultura. Ministrstvo za kulturo obstaja, da finančno podpira siromake, ki se imajo za nekakšne umetnike. Aj počne CSD? Finančno podpira siromake na robu družbe in tiste, ki to glumijo.

Biografija o Luki Dončiću bo izšla na njegov 20 rojstni dan, 28.02. 2019. Avtorja sta v Dallasu knjigo izročila Dončiću, ki se z njo ne strinja. Resnica je malce drugačna. Luka knjige ni prebral, ker ga ne zanima. Prebrala pa jo je mama Mirjam, ki ji seveda knjiga ni po godu. Z nekaterimi dejstvi se ne strinja ona, ne Luka. Knjigo sem imel pred izidom možnost prebrati. Gre za verodostojen opis kariere mladega zvezdnika od njegovih prvih korakov naprej. Avtorja sta priznana v novinarskih in košarkarskih vodah, zato kvaliteta knjige ni sporna. Ne gre pa spregledati dejstva, da sta zasebno oba prijatelja očeta super zvezdnika o katerem sta spisala knjigo. Slednje je v veliki meri pripomoglo, da vloga mame Mirjam ni ravno »sijajna« in, da je ona tista, ki knjigo zavrača. Vsem ljubiteljem košarke in navijačem Dončića knjigo priporočam, ne glede na to, da Luka (beri Mirjam) ni navdušen nad njo.

Ta vikend bo znamenita tekma vseh zvezd v mestu Charlotte, kjer sicer domuje ekipa Hornetsov. Za tiste, ki NBA spremljajo samo zaradi Dončića, lastnik Hornetsov je sloviti Michael Jordan, ki je mimogrede tudi lastnik znamke športnih copatov Jordan. Dončić, ki je velik oboževalec Michaela Jordana, na vseh neobveznih spremljajočih dogodkih povezanih z ligo, nosi športne copate Jordan4. Kar gre v nos zastopnikom firme Nike, s katero ima Dončić ekskluzivno pogodbo za nošenje copat na vseh uradnih tekmah. Pogodba pa ne zajema neuradnih dogodkov, kjer Dončić vztrajno promovira znamko Jordan. Poznavalci lige NBA ugibajo, če morda želi mladi zvezdnik izsiliti prestop v legijo košarkarjev, ki zastopajo znamko Jordan?

Zadnji teden v ligi NBA so zaznamovali prestopi igralcev. Vse oči so bile uprte v zvezdnika Pelicansov Davisa, ki ne želi podaljšati pogodbe v New Orleansu. Zanj so najbolj zagreti pri Lakersih, saj so Pelicansom za Davisa ponudili kompletno linijo mladih igralcev plus dva prva izbora naslednjih draftov. Na koncu je Davis ostal v New Orleansu, kjer bo do poletja počakal na status prostega igralca. Le Bron James pa je se moral sprijazniti, da bo na Anthonyja Davisa počakal do začetka naslednje sezone. Ker bo poleti status prostega igralca dobilo kar nekaj super zvezdnikov (Irving, Thompson, Davis, Durant …), bo dogajanje na poletni tržnici sila zanimivo. Poleti bo prost igralec postal tudi Goran Dragić, ki bo bržkone ostal v Miamiju, ker uprava nima prave zamenjave zanj. Bile so kalkulacije, da bi Dragić v paketu zapustil Miami in odšel v Minnesoto kot zamenjava za Butlerja, vendar se je izšlo ugodno za bivšega kapetana slovenske reprezentance. Butler je okrepil Sixerse, v ledeno Minnesoto pa je odšel hrvaški reprezentant Dario Šarić. Naj omenim še, da je veliki up hrvaške košarke Ivica Zubac zamenjal sredino. Lakersi so ga odstopili sosedom Clippersom  za Muscalo. Za mnoge nerazumljiva poteza GM pisarne Lakersov, kjer je glavni operativec sloviti Magic Johnson.


Kaj pa šport doma? Košarka si ne zasluži, da jo sploh omenjam. Ko si bodo s čim zaslužili omembo, bodo omenjeni. Nogomet je navadna žalost, Slovenci pa navdušeni nad Čeferinom. Kaj pa imate od njega, da je takšno nacionalno navdušenje okoli njegove super kraljevske službe? Jaz sem prepričan, da večina vas od UEFE dobi nekaj stotakov na svoj bančni račun. Drugače si ne znam razložiti vašega navdušenja nad tujimi uspehi in zaslužki. Najbrž gre za vas in vaš žep.

Komunisti, fašisti, pedri, kruhoborci in plagiatorji Slovenije. Poslušajte Modrijane, Prifarje in kar je te ogabne navlake. Pisana vam je na kožo. #Bruh    

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je