Preskoči na glavno vsebino

Megla na Golici


Slovenska politika je kot poceni bordel. Slovenski mediji pa niti tega nivoja ne dosegajo. Mediji? No ja, strankarska in interesna trobila, vse drugo je v dobi demokracije in kapitalizma umrlo. Jure Leben je odstopil zaradi makete in javnega naročila. Zakaj ravno on? Miro Cerar je kot premier odstopil zaradi »spornega« financiranja referendumske kampanje. Zakaj ravno on?

Vsa javna naročila gredo po tem ključu. Vnaprej se dogovorijo, potem pa sproti usklajujejo. To je stalna praksa. Kdor je poskušal drugače, se mu je slabo pisalo. Ne samo slabo, ampak tudi grdo. Javna naročila so vrh sistemske korupcije. In zdaj so našli Lebna, lepo vas prosim.

Vse referendumske kampanje so se v preteklosti financirale po istem ključu. In potem najdejo Cerarja, da ga pred javnostjo kot šolarja poniža bivši študent. Pa ni ga neka silna institucija zdriblala, da se razumemo. Vili Kovačič in v vseh pogledih sporna odvetnica Lucija Ušaj. Miro je na sodišče prišel kot predsednik vlade in uro kasneje odšel kot polit cucek. Zvečer je oblast vrnil ljudstvu. Izraz je najbrž pobral pri pokojni materi. Oblast ljudstvu? Komunistična parola, če se ne motim.

SMC je iz nekoč mogočne stranke, ki je imela tretjino poslancev v parlamentu, popolnoma razpadla. Po volitvah in sporu z Brglezom je postalo jasno, da gre ostanek modernega voza proti odpadu politične zgodovine. Cerar se na mestu zunanjega ministra ne znajde. Funkcija mu je vse prej kot pisana na kožo. Blamaže se vrstijo ena za drugo. Šarec pa molči. Dokler odstavlja ministre, ki v svojih strankah ne odločajo, vlada ni ogrožena. Če pa bi odstop zahteval od Erjavca, Bratuškove ali Cerarja, bi najbrž sledile predčasne volitve. Težko si predstavljam, da bi kdo od omenjene posvečene trojice res odstopil in ponudil drugega ministra! Prej bi gospa in gospoda svoje personalne stranke odpeljali iz vlade. Če ima Šarec pametne svetovalce oz., če je sam tako brihten, potem se tega nima kaj bati. Pred pol leta ja, danes pa bi LMŠ pobrala vsaj 30% glasov. SMC, SAB in Desus pa bi ostali pred parlamentom.

Oklepnikov ne bo. Bodo kasneje, ampak iz ZDA. Drugi tir še ne stoji in predora Karavanke II. še vedno nismo začeli graditi. Slovenska košarkarska reprezentanca je neslavno izpadla iz kvalifikacij za SP, Pahorjeva ljubljenka Ilka pa se je ponovno razbila. Namesto avta ji je Borut opral invalidski voziček. Čudežni deček je danes dopolnil dvajset let (čestitamo) in povzročil nemalo težav papagajem iz športnih redakcij. »A je še deček, če je star 20 let«, je v mailu spraševala športnega urednika na nacionalki prva kokoš taistega uredništva? Po poškodbi se je na parket vrnil Zoran Dragić in pokazal, da še zna igrati košarko. Nekaj me je vedno zanimalo. Je biti brat NBA zvezdnika in igrati košarko na približno podobnem nivoju prednost ali breme? Najbrž oboje.

Letošnja končnica NBA bo potekala brez slovenske udeležbe. Tako Dallas kot Miami sta zapravila vse možnosti za uvrstitev v končnico. V Dallasu se vse vrti okoli Dončića in izgradnje ekipe za naslednjo sezono. Kakšna pa bo usoda Dragića po koncu letošnje sezone, ko bo postal prost igralec, pa je zavito v meglo. Miami se sicer želi rešiti Dragića in pripeljati mlajšega organizatorja igre, hkrati pa bi s tem sprostili denarno kvoto za druge igralce. Za Dragića, ki kljub 33 letom še vedno vrhunsko igra, Miami nima prave zamenjave, zato ni izključeno, da bo Miami z njim podaljšal pogodbo pod »posebnimi« pogoji. Podobno kot Dallas z Nowitzkim letos. Težko si predstavljam, da bi GM Miamija s 33 letnim Dragićem sklenil maksimalno 150 milijonsko pogodbo, ki mu sicer po pravilih lige pripada. Bomo videli. Poleti bo prostih nekaj vrhunskih zvezdnikov kot so Davis, Irving, Buttler …, zato bo dogajanje vsekakor zanimivo in pestro.

Po dolgih letih se obeta, da bo končnica tudi brez stalnega udeleženca Le Brona Jamesa. Kralj sam letos ni dovolj, da bi se mlada in neuigrana ekipa LA uvrstila v končnico. Po poškodbi kralja in burnem obdobju, ko je pol ekipe Jezernikov pričakovalo, da bodo poslani k Pelicansom, se je v slačilnico vrnil ekipni duh in motivacija.

Kar se NBA lige tiče. Gre za šov, razvlečene prekinitve z nastopi, nagradnimi igrami in plesnimi točkami. Na trenutke dobiš občutek, da spremljaš tipičen ameriški party lokalne skupnosti, ki ga na trenutke zmoti košarka. Kar pa je košarke, je vse v stilu popravljanja osebnih statistik in potez za gledalce. Šov se začne že s prihodom igralcev, kjer ne veš ali gre za modno revijo, maškarado ali sponzorski večer proizvajalcev športne obutve. In konča pozno v noč v številnih post game oddajah in žurkah. To je NBA, vrh sveta v košarki.

Domovina odtujena, te prav lepo pozdravljam.

     

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je