Preskoči na glavno vsebino

Buona notte del paese

Karl in Miro Vlada RS

Takšne vlade pa še nismo imeli, kajne. Ekipa, ki naj bi potegnila voz in blata? Dejstvo je, da gre za osebke, ki so vsi po vrsti popušili na volitvah. Karl in Alenka konkretno, Cerar pa približno 300 %! Šarec je grdo zaostal za SDS, a zakon in volilni sistem mu je omogočil, da je sestavil vlado poražencev. Dragi moji, to je FACT. Vem, da vas je večina bralcev, če ne vsi levo usmerjena. Za leve, desne, črne in rdeče je 1+1=2. Okoli tega se ne sprenevedajte. Vsak od vas, ki mi je po volitvah rekel;  zmagali smo, mi je bedak. Slaba tolažba, a naj vam bo.

Ekipa je zato, da dela skupaj. Zasleduje isti cilj, sicer sistem razpade. V naši aktualni vladi so se našli politični nasprotniki. Vsi poparjeni od porazov, vlečejo vsak na svoj konec. Spotikajo eden drugega, si gledajo pod prste in z zaupnimi informacijami zalagajo »svoje« novinarje. Vsi stojijo na stališču, da gre za prehodno vlado, ki bo kmalu padla. Šarčeva vlada ne rabi opozicije, ker si je sama največja. A vam ni smešno in bolno ( če vam je, tega ne priznate, ker ste verniki levice in oproščate, kot domoljubci oproščajo Janši), da Erjavec in Bratuškova spotikata lastno vlado v kao skrbi za upokojence?! Čeprav vsi vemo, da se jima jebe za njih. Gre za predstavo. Za vas.

Da ne pozabim. Mama Barbare Furjan se mi je oglasila. Pohvalila se je, da bo mogoče pa hči uspela s Hollywoodom. Veš, Jared Leto se zanima za zgodbo. Kaj naj dodam? Že dolgo vem, da ni šlo za resnico ampak trženje do neba napihnjene in začinjene tragedije. Samo, da zdaj jaz plačujem to predstavo in njen life style. Ampak, kot sem že rekel, verniki BF boste tenko piskali. Zelo tenko, če sploh. Marš, mamicu vam pokvarjeno …..

Dan po volitvah znane zgodbe. Prevara, ukradli so volitve, nekih 35.000 priseljencev je ustoličilo Jankovića in prevaralo Slovenijo. Svašta. Moram twitter malo skrajšat, ker teh nebuloz res ne rabim brat.

Ker ne spremljam politike in domačih jajc, spremljam košarko. Kadar je ne igram seveda. O NBA in Luki Dončiću je v domačih medijih samo pocukrano sranje. Če vas zabava in zadovoljuje pisanje v stilu zaljubljenih najstnic, so naši mediji pravi naslov.

NBA je spektakel, šele potem tekmovanje. Poslušal sem izjave naših bivših košarkarjev, kaj bi bilo najbolje za Dončića. Slišali smo, da bi mu bilo najbolje pri Sunsih in Kokoškovu, če ne pa pri Kingsih in Srbih, ki vodijo klub (Stojaković, Divac). Potem se je zgodil Dallas in vsi so navdušeno nabijali, kakšna mega institucija so Dallas Mavericks. Bull sheet.

Dallas je klub rasista Marka Cubana. Politika kluba in lastnika je, da imajo belopoltega zvezdnika za obraz franšize. Potem, ko Cuban ni uspel prepričati Porzingisa, da zapusti New York, je vse moči usmeril v projekt Dončić. Luka je že na EP vedel, da bo šel v Dallas, ampak je v dogovoru z zastopniki molčal. Posebna zgodba je, kako je Cuban prepričal Divca, da odstopi od Dončića. Saj je še slepcem jasno, da je Luka next št.1 na svetu!

Športna javnost v ZDA je prepričana, da je Cuban enostavno podkupil Divca, če mu ni celo s čim grozil. Trenutni center Dallasa De Andre Jordan je letos prišel iz LA Clipsov. Za eno leto. Moral bi biti v ekipi že predlani, pa je uspel pobegniti Cubanu, ki ga je po LA ju preganjal s pištolo in hotel prisiliti v podpis pogodbe. Vmešal se je celo FBI, Jordan pa je ostal pri Clipsih. No, zdaj je v Dallasu, da odsluži enoletni deal s Cubanom. Kot vsi ostali, igra za svojo statistiko, da bo po sezoni lahko iztržil boljše pogoje v novi pogodbi drugje. Takšna je žal realnost.

Luka Dončić
NBA je daleč od elitnega tekmovanja. Igralci so sposobni igrati na elitni ravni do recimo 32 leta. V NBA pa vegetira bataljon ostarelih zvezdnikov, ki že desetletje ne igrajo elitne košarke. Se kdo spomni Tonyja Parkerja? Pred 15 leti se je Slovenija tresla, ker je ta super zvezdnik igral za Francijo proti našim »delavcem« iz NBA lige. Strah je bil upravičen. Danes je Tony star 41 let in še vedno igra. Samo strah in trepet ni več! In takšnih je odločno preveč. Brata Gasol, Nowitzki, Wade ……., brez veze, da jih naštejem (jih je 71, potem sem nehal šteti).

Za tiste, ki se trudijo s pubertetniškimi zapisi povzdigovati Dončića, se ne zmenite. Samo sramoto mu delajo. Dejstvo je, da je Dončić že danes eden najboljših igralcev v ligi in na svetu. Če bi bil v boljši ekipi in na položaju, kjer mu je mesto, bi že danes zasenčil precenjeno ostarelo gardo. V Dallasu začenja na položaju 4 PF, kar je totalna neumnost. Zakaj je tako, pa ne bi vedel. Najbrž je trener precenjen, kot vsi ostali.

Razen Dončića, drugi niso omembe vredni. Dragić vegetira v Miamiju in upa, da ne bo zamenjan. Miami je posebna zgodba. Po šampionski dobi z Jamesom (4 finala, 2 naslova), so se zadovoljili s povprečno ekipo in dvema veteranoma. Miami nima perspektive, škoda. Da ne razpredam o košarki, ker vas najbrž ne zanima. … LoL. Zadnje leto to bolj zanima mene.

Ponoči sem končal kvalifikacije za NBA 2K ligo. Kaj bo naprej, pa ne vem. Grem spat, ker sem zjeban in zaspan. Imejte se v deželi laži, korupcije in žlehtobe. Jaz nočem imeti nič z vami.
NBA mission completed (King Money-mikstone1)

papa

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je