Preskoči na glavno vsebino

Morilski pakt


Milko Nović je na prostosti. Stephan Michel je v priporu. Oba omenjena sta doktorja in oba sta nekoč delala na Kemijskem inštitutu. Druži ju še nekaj. Oba so iz Kemijskega inštituta tudi odpustili. Njuni poti naj bi se zdavnaj razšli, velja na Inštitutu in v zainteresirani javnosti. Resnica je morda drugačna, če gre verjeti izpuščenim pripornikom, ki so svoj čas delili celico z Novićem ali Stephanom.

Tako Nović kot Stephan sta za rešetkami sotrpinom razlagala, da sta »partnerja«. Nekje pred petimi leti je Michael Stephan obiskal Milka Novića na njegovem polju sivk. Tam sta objokovala svoji krivični usodi in družno obtožila štiri osebe, da so krive za njun položaj. Štiri osebe, zaposlene na Kemijskem inštitutu sta obsodila na smrt. Sklenila sta pobiti vso četverico.

Janko Jamnik
Prvi je bil Janko Jamnik. Jamnika je Stephan zasledoval in o njem zbiral ključne informacije za izvedbo likvidacije. Nović je od soproge Marjane dobil informacije o novoletni zabavi Kemijskega instituta na Viču, kar je bilo odločilnega pomena. Morilska zarotnika sta sklenila Jamnika ubiti ob prihodu na Vič. Kritičnega dne je Stephan od jutra spremljal gibanje Jamnika in po mobilnem telefonu obveščal Novića, ki se je sam ponudil za strelca. Pripornike je zanimalo, zakaj policija ni našla te njune komunikacije, saj so pri Noviću našli neko čudno sporočilo o piščancu v pečici, drugega pa nič? Stephan je pojasnil, da sta uporabila dva predplačniška aparata, ki sta ju še isti večer zavrgla. Pri tem je Stephan izrazil bojazen, da ne bi bil odkrit, saj je aparata kupil nekaj dni pred umorom na bencinski črpalki na Tržaški cesti. Priporniki so ga pomirili, da se posnetki ne hranijo tako dolgo.

Usodnega večera je Nović čakal doma, Stephan pa je zasledoval Jamnika. Za zasledovanje je Stephan najel taksista iz društva Metro. Blizu kraju umora  oz. v bližini na parkirišču pri garažah na Jamovi, je Stephan s taksistom počakal, da je Nović opravil krvavo poslanstvo.

Michel Stephan
Janko Jamnik je bil umorjen. Naslednji na vrst je bil Janez Plavec. Načrte je morilski dvojici prekrižala policija z aretacijo Novića. Za Milka Novića se je začel križev pot za rešetkami in v pravosodnih dvoranah, Michael Stephen pa je sklenil z ostalo trojico obračunati sam. Začel je iskati najetega morilca. Kmalu po umoru Jamnika se je v kriminalnih krogih in ljubljanskem podzemlju začela širiti informacija, da nekdo išče hitmana. Ker ga nihče ni priporočil oz. poznal, je Stephen naletel na zaprta vrata tako v naselju Šumarov (cesta v Gorice), kot tudi v Fužinah v lokalu, ki ga ne bom omenjal zaradi lastnega zdravja.
Milko Nović

V restavraciji hotela Park je Michel Stephan spoznal osebo, ki ga je povezala z iraškim državljanom, ki biva v Sloveniji. Po izjavah naj bi bil zanesljiv morilec, saj je nekoč moril v imenu Sadama Huseina.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je