Preskoči na glavno vsebino

Ottimisti

13. Slovenska Vlada
Predvolilni optimizem je trčil v zid. Bilo je upanje, da bo Šarec z LMŠ zmagal, poenotena leva scena pa pometla z izrojeno desnico. Nič od tega. Zdaj je kar je. Edino zadovoljstvo, ki ga prinaša bodoča vlada je dejstvo, da na oblasti ni SDS. To pa je najbrž tudi vse, s čimer se te dni lahko pohvalijo levičarji. Razen mandatarja Šarca, ostale igralce zelo dobro poznamo. In nikogar od njih nismo hoteli več videti na oblasti. Karlu Erjavcu ste volivci »dobesedno« pokazali rdeči karton in ga brcnili iz parlamentarnega igrišča. Enako je z Alenko Bratušek in njeno skupinico povzpetnikov. Dve tretjini Cerarjeve združbe SMC ste prav tako vrgli iz »igre«. Okrepila se je Levica, ker nagovarja obupane volivce z vračanjem v socializem. Od sanj o drugi Švici in kapitalizmu, spet nazaj v samoupravni socialistični sistem? Hvala lepa. Če pa resno mislijo, naj se najprej spokajo na »minimalce«. Res me zanima, kaj danes poreče zlagana Violeta o tem? Njeni nastopi v državnem zboru so igra. To je njen poklic in zdaj igra zaskrbljeno socialistično poslanko. Sick & bruh.
Kaj naj rečem vam, ki sta danes spet navdušeni nad Židanom, Cerarjem, Erjavcem in Bratuškovo? Da ste pravi predstavniki slovenskega naroda. Hinavščina, izdaja in hlapčevanje. To nas je skozi vso našo zgodovino definiralo. Tudi tokrat se niste izneverili. Kako pa ogledalo? Se radi pogledate vanj? Kaj vidite? Ni mi treba odgovarjat, saj se poznamo.
Od kje normalnemu človeku optimizem, da bo stara skorumpirana in med seboj sprta druščina obrnila ploščo? Dva bivša premierja, dva, ki sta to hotela postati in zelenec, ki je to postal! To bo nova vlada od katere se vam rosijo oči. Meni pa od žalosti. Če je še kdo dvomil o združbi v SD, ima zdaj odgovor. Katičeva za pravosodno ministrico? Andreja je čisto fajn ženska, ampak lepo vas prosim! Ministrica za pravosodje, pred dnevi pa so postale pravnomočne obtožnice za njene strankarske kolege, ki so v Šoštanju ukradli cca 600 milijonov evrov? Ne me jebat. Da ne bo »zapletov«, ji bo ob strani stala državna sekretarka Dominika Švarc Pipan, prav tako nesojena poslanka iz SD. Slednja je nezaposlena, ministrstvo za pravosodje pa je pred kratkim zavrnilo njeno prošnjo za zaposlitev. Zdaj bo pa državna sekretarka, sanjala pa je celo ministrski položaj! Zdaj veste kako do odlične službe. V politiko in noge narazen. Velja za ženske.
Na temni strani države pa pogrebščina. Janša je uspešno uničil desnico, o tem ni nobenega dvoma. Tistih nekaj glasov razuma je razglasil za sovražnike slovenske pomladi (Pogorelca, Tomažiča, Čakša…) in na njih naščuval svoje spletno krdelo. Novakovi se ne piše nič bolje, saj se je znašla v vrtincu lova na čarovnice, ki so krive, da Janša ni uspel sestaviti vlade. Ena od tarč, ki se ji bo v bodoče slabo pisalo je Igor Gošte, saj je Janša zanj »posebej« sklical domoljubne sile, ki mu bodo zagrenile življenje. Na njegovem mestu bi jaz zaprosil za varovanje.
ZMAGO-UDBA
Zmago Jelinčić je čez noč postal veliki desničar, podpornik SDS in prijatelj Janeza Janše. Če bi mi kdo nekoč kaj takšnega prerokoval, bi ga poslal k zdravniku. Jelinčić je vse, kar SDS uradno prezira in preganja. Ker pa so tokrat računali na njegove glasove, je postal dobrodošel gost na Nova 24TV in strankarskih veselicah. Da je nekoč Janša naročil, da razstrelimo Zmaga v njegovem Volvu, je pozabljeno. Oproščati je ja krščansko. Zmago je najbrž postal kristjan in goreč vernik, da je soprogi Moniki odpustil ljubezensko afero z varnostnikom na ljubljanskem Magistratu! Kdo bi vedel? Mogoče pa starec ne more, pa Monika skače z njegovim privoljenjem?
Danes bodo ustoličili Židana za predsednika parlamenta. Si predstavljate to katastrofo? Okorni kmet Židan, strokovnjak za prašiče bo vodil državni zbor. LoL. Cerar bi bil najboljša izbira, ampak to je politika, naši in vaši. Stroka, znanje in minuli rezultati ne veljajo nič. Zato smo danes tam kjer smo.
Poletje je čas kislih kumaric. Vsaj nekoč je bilo tako. Zadnja leta so kumare še kako prave in nič kisle. Grenko je spoznanje, da so bile mladostniške sanje iz leta 1991 navaden nateg za naivne ovce.
Še ena cvetka iz minulih pogajanj o Šarčevi koaliciji. Alenka Bratušek nabija samo o zdravstvu in upokojencih. Ko je Šarec ministrstvo za zdravstvo ponudil njeni stranki, ga je jezno zavrnila. »S tem se ne bom zajebavala«, pravi Alenka. »Predvolilni čas je mimo, dragi moji. Upokojence naj si Erjavec zatakne za klobuk, Šarec pa zdravstvo«, je bila odrezava.
Kangler in pravosodje? Franca mi ni simpatičen, ampak tole je pa navadna svinjarija. Njega ni rešilo US kot npr. Janšo. Zdaj je padel sedemnajsti postopek proti njemu, donedavna pa je veljal za največjo štajersko barabo. Iz prve roke vem, da so ga pred leti v mariborskem zaporu za prvomajske praznike plačani obsojenci čakali, da ga nabijejo. Pa se je takrat izmuznil zaporu in nesrečni usodi v zaporniški celici. Škoda besed o tej do temeljev gnili združbi, ki se kliče pravosodje.
SI56 0310 0100 1155 142

Poletja je konec.
p.s. če se je sploh kdaj začelo?

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je