Preskoči na glavno vsebino

13

mandatar Marjan Šarec (foto Reporter)

Pa ga imamo! Novi predsednik vlade republike Slovenije je včeraj postal Marjan Šarec. Zgrešen volilni sistem in odbojnost relativne zmagovalke volitev SDS sta omogočila, da so v vladi spet stari znani igralci, ki so vešči korupcije, praznega besedičenja in delovanja za svoje koristi. Veseli me, da je mandatar postal Marjan Šarec. Očitki, da nič ni povedal in, da nima programa so smešni. Tisti, ki neprestano govorijo, obljubljajo in mahajo z »najboljšimi« programi, so državo pripeljali na rob propada. Najbolj žalosti pa dejstvo, da se namesto z državo in prihodnostjo, ukvarjamo s komunisti, partizani, domobranci in migranti. S slednjimi se bomo hočeš nočeš morali ukvarjati, ker so dejstvo. Ni sicer panike, kot jo zganja domoljubni Imperij na Linhartovi, daleč pa od pravljic, ki jih je leta 2015 pisaril urednik Mladine Grega Repovš.

Mladina je v zadnjem času pokazala, da je navadno trobilo skrajne Levice, Repovš pa njen prvi piarovec. Omenjeni tednik sem včeraj kupil zadnjič. Tistim redkim, ki še kupujejo in berejo to neresno trobilo, priporočam enako. Levice ne moreš jemati resno. Lahko na trenutke resno vzameš npr. poslanca Terčka, ki so mu jasne osnovne zakonitosti delovanja vzporedne države ali lobijev, če se lepše sliši. Najbrž se vsi skupaj ta trenutek še ne zavedate, da je Slovenija včeraj z uradnim predsednikom vlade, dobila še predsednika vlade v »senci«. Vlada v senci je Levica, Luka Mesec pa je tista figura, ki bo v tej državi odločala o vsem. Saj vam je jasno, da se Šarec lahko uskladi v koaliciji karkoli, pa bo na koncu moral romati k Mescu v upanju, da bo mulc pokimal. Brez heca, Luka Mesec je postal najmočnejša figura v državi. Komu to ustreza, bomo pa še videli.

Hipotetično. Mudi se s sprejetjem zakona, Šarec hiti na sedež Levice, Luka mu pa vrat ne odpre. Ponoči je pokadil slabo robo, njegova feministka Manca mu ni "dala", pa je Lukec depresiven in slabe volje. Jebe se njemu za Šarca in zakone, dokler mu Manca ne odgovori na solzav sms. Približno takšne dogodke lahko zelo kmalu pričakujemo.

Zmagovalec volitev Janez Janša je včeraj postal najbolj tragična osebnost naše politike. Klemen Jaklič sicer še vedno trdi, da se nam bodo zanamci smejali, kdor ne priznava njegove veličine. Meni pa se zdi, da bo drugače. Sam sem sicer verjel, da bo Janša uspel sestaviti vlado. Zadnji mesec je prihajajo toliko signalov njegovih vazalov, da je bilo vse skupaj smiselno. Trdili so, da imajo v žepu Cerarja, Počivavška, Brgleza, Bratuškovo oz. Banellija in še nekaj njih. Bili so tako samozavestno prepričani, da Šarec ne bo zbral 46 glasov, da sem jim verjel. Janša se razen na twitterju ni oglašal, namesto njega so ozračje zastrupljali njegovi domoljubni tviteraši. On pa je plezal in čakal svoj trenutek. Iz preteklosti vem, ko se Janez takole »umakne«, so stvari urejene ali vsaj pod »kontrolo«.

Luka in njegova Manca (vlada v senci)
Ali se je Janša uštel ali predal, ne vem. Grožnje s predčasnimi volitvami so neumnost. Jasno je, da bo opozicija SDS na vsakem koraku minirala vlado, vlagala interpelacije, podtikala afere in izsiljevala predčasne volitve. Če bi res do tega prišlo, se ne bi spremenilo nič. SDS bi najbrž spet zmagala, v koalicijo z njimi pa spet nihče ne bi hotel. SDS je z Janšo na čelu s svojo agresivno retoriko, lažnivimi mediji in svinjanjem po zgodovini požgala vse mostove. Zdaj sami užaljeni čemijo na svojem zmagovalnem otočku, izolirani od vseh. Iz otočka letijo strupene puščice v salvah na vse strani. In potem jočejo, da jih vsi izključujejo.

V prihodnjih dnevih in tednih bo Janšev Imperij laži ustvarjal afere in napadal člane nove vlade na vsakem koraku. Naporno bo. Zaželimo novemu predsedniku vlade srečno roko pri izbiri ekipe in uspešno delo. Konec koncev gre za Slovenijo. Saj tako slišim iz ust vseh barv in prepričanj. 

Torej srečno Šarec, srečno Slovenija.
Novi zet Grege Repovša



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je