Preskoči na glavno vsebino

Ndrangheta v Sloveniji


Delovanje mafijskih združb na naših tleh je slovenska javnost spoznala že v začetku devetdesetih let. Takrat je šlo za mafijske združbe iz bivših jugoslovanskih republik. O albanski, bolgarski in ruski mafiji pa baje pojejo že ptički v ljubljanskih parkih. No, jaz jih še nisem slišal. Sem pa slišal in potem videl nekaj bolj zastrašujočega, Ndrangheto. O mafiji iz konice sosedovega škornja ne bi preveč opletal, ker se na slovaškem za nekoga zgodba ni dobro končala. Kako je Ndrangheta prišla v slovenske banke, Pošto in Luko Koper, pa v nadaljevanju!

SOVA je nadzirala in nadzira. V tem primeru delovanje italijanskih kriminalnih združb na slovenski obali. Eden od vodilnih za nadzor je bil v SOVI takrat Primož Britovšek. Ob letu osorej Janševa vlada instalira Primoža Britovška na direktorsko mesto v NKBM. Mesec dni po zasedbi direktorske funkcije, v NKBM pride četverica italijanskih državljanov, ki jih je Primož Britovšek spoznal kot uslužbenec SOVE. Najbrž bi vsak direktor sprožil alarm, če bi vedel, da gre za člane Ndranghete. Ne pa Primož Britovšek. On jim je omogočil odprtje računov in kalabrijska pralnica v Sloveniji je začela »obratovati«.

Boris Novak
Britovšek je k sodelovanju z Ndrangheto vpletel Pošto Slovenije. Direktor Pošte je Boris Novak, nekoč Boris Vodušek. V Novaka se je preimenoval v kadetnici. Boris Novak je bil nekoč kriminalist. Bivši kolegi zanj pravijo, da je bil »dirty one«. Pod krinko, kjer so kriminalisti raziskovali goljufije v zvezi z avtomobili, je sodeloval s kriminalno tolpo, katere del je najbrž tudi sam bil. Na čelo Pošte Slovenije ga je ustoličila SDS. Tako Britovšek kot Novak sta člana SDS in zaupnika predsednika SDS.

Ndrangherta preko terminalov Pošte Slovenije, njenih storitev in služb, tihotapi drogo. Znana sta vsaj dva primera, ko so italijanski varnostni organi zasegli večjo količino mamil v paketih slovenske pošte. Zaseženi paketi so bili opremljeni z diplomatskih žigom konzularnega predstavništva Bosne in Hercegovine. Taisti žig je bil odtujen pokojnemu Smailu Festiću, Primož Britovšek pa je njegov zet! 1+1 = Ndrangheta. Vlogo bivšega direktorja SOVE Črnčeca iz SDS je bila v tem primeru skoraj filmska. Vredna vloge v Botru 3. O tem naslednjič.

Britovšek in Hauc (SDS)
Za nemoten transport po slovenskih železnicah skrbijo številne ekipe v strukturah SŽ, vsi vpleteni pa imajo člansko izkaznico SDS. Zato tudi vnema SDS, da s klovnom #državljanKuracodJJ zruši projekt 2. Tir za vsako ceno.


Luka Koper je kot ostale luke in pristanišča po svetu, izhodiščna točka za vsako mafijo. Ni skrivnost, kdo v Kopru je na plačilni listi Ndranghrte poleg župana Borisa Popovića. Popovićev največji problem je dejstvo, da se je hkrati prostituiral z več mafijskimi združbami na obali. Od vseh je hotel profit, ni pa pomislil, da se interesi različnih združb grdo križajo. Zato se danes Boris Popović boji za življenje. Da ga bo Ndrangheta pospravila je dejstvo, ne ugibanje.

Ndrangheta boos
Ko se srečata Ndranghrta in Banjaluški narkokartel 

Obveščevalna služba BIH je v zadnjih dveh letih zaznala in o njih poročala svoji vladi, več mafijskih stikov na tleh republike Srbske. Točneje v Prijedoru v lokalu, katerega lastnik je slovenski državljan Rok Snežić.
Damir Črnčec SDS


Najbrž je samo v Sloveniji možno, da bivši direktorji obveščevalnih služb končajo kot direktorji bank, igralnic, marin in hotelov? Torej na pozicijah, ki so najslajše za organizirani kriminal. Poglejte kje so kariere nadaljevali nekdanji direktorji in visoki uslužbenci SOVE in vse vam bo jasno.

Naslednjič o konkretnih poslih Ndranghete v Sloveniji in njenih tesnih povezavah z vrhom SDS.

izviren tekst


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je