Skupno število ogledov strani

nedelja, 13. maj 2018

FEAR via koalicija usranih


Blišč in beda slovenske demokracije! Od blišča pravzaprav nič, od bede pa smo najmanj svetovni prvaki. Blišč demokracije so »demokratične« volitve, kjer ljudje svobodno izražajo svojo voljo. Pa jo res? V slovenskem prostoru zagotovo ne. Naš volilni sistem, kakršen je, nima veze z voljo volivcev. To je glavna težava zaradi katere ljudje ne hodijo na volitve. Ne bi pogreval teme o »zgrešenem« volilnem sistemu, saj gre za izgubo časa in prostora.

Beda demokracije! Od leta 1991 pa do danes bi četa pisateljev lahko spisala za celo biblioteko »bednih« potez v imenu »demokracije« in »vladavine prava«.Če bi bil interes, pa ga ni. Zakaj bi le bil?

Zadnji primerek Vili Kovačič vs. Miro Cerar. Samo bedni »demokratični« zakoni omogočajo, da neki vaški posebnež, po potrebi podmazan z mastjo SDS, lahko smeši aktualno vlado in ustavlja nacionalne projekte. Za ceno te bede se ne vpraša. Ponovljen referendum in novi milijoni v nič. Vsem do zadnjega cepca v državi je bilo jasno, da referendum ni imel šans. Pa ne zaradi kao neenakopravnega položaja pobudnika Kovačiča. Kaj šele ponovljeni referendum!

Ni pa v tej bedni vladavine prava in demokracije varovalke, da se ustavi ta norost! Za ceno te bede, ki naj bi »potrdila«, da smo demokratična država, bi lahko marsikaj rešili. Na nacionalni ravni najbrž nič. Za male stvari pa bi bilo teh nekaj stran vrženih milijonov darilo iz neba. Namesto, da smo podarili 3 milijone na oltar »pravne države in demokracije«, bi jih lahko nakazali npr. »Botrstvu za otroke«. Ali pa Krabonji, ki rešuje male ljudi, da ne končajo na cesti. Tja jih meče ta beda od vaše pravne države. Dolgo sem bil »boter« nekomu v okviru botrstva, pa tudi na naslov zgoraj omenjenega humanitarca je romala kakšna kuverta za tiste, ki jih pravna država meče na cesto. Vse iz naslova tega bloga. To je preteklost, »globoka« država je s svojimi demokratičnimi procesi in vladavino prava poskrbela, da je kar je. Nothing about me, fo

Drugi tir seveda zdaj ne bo bankomat SMC-ja in Jure Leben ne bo dobil službe v Luki Koper. Če bo na volitvah res zmagala SDS in uspela oblikovati vlado, bodo drugi tir gradile SŽ-ŽGP. Kaj bodo zraven imeli Madžari, pa je na ravni ugibanja. Če bo premier Janša, bo tako kot bo rekel veliki hunski bojevnik Viktor Orban. Da je SŽ trdnjava SDS, kjer se nič ne zgodi brez odobritve »Trstenjakove«, pa je druga zgodba. Gre najbrž za eno največjih sistemskih korupcij v državi. Stvar, ki bi morala zanimati Dobovška. Ampak on je del globoke države, on je težava ne rešitev.

Bil sem tam zaposlen nekaj časa, saj SŽ velja za odlagališče Janševih odsluženih kadrov. Lahko sem počel kar sem hotel, bil sem vodja nečesa, uradno odločbo pa sem imel isto kot navadna »čistilka«. Da ni bil kršen zakon, ker od »Depale vasi« naprej nisem mogel dobiti potrdila o nekaznovanosti.

Kakorkoli obrnete, drugi tir je vnaprej določen za bankomat. Kdo ga bo osvojil, pa je odvisno od volilnega rezultata. Treba pa je priznati, da sta Erjavec in Janković naredila medvedjo uslugo Janši. Boljše volilne kampanje si Janša ne bi mogel izmisliti. Spet vse v strahu pred Janšo. Kdor Erjavca in Janšo dobro pozna, razmišlja v drugo smer. Erjavec je Jankovića zvlekel v to sramotno povezavo against Janša, da se bo zgodilo to, kar se je. Janši bo podpora še zrastla. Če na volitvah zmaga, Erjavec pa se uvrsti v parlament, bo Desus vladna stranka, Erjavec pa naprej zunanji minister.

Za to pa je Karl pripravljen storiti prav vse. Tale predvolilna burka z Jankovićem je najmanj, kar lahko stori za Janšo in novo koalicijo SDS-NSi-Desus +?. Karel to ve, saj je polnokrven politik.

Ovce pa?

www.mikstone.si


Po predvolilni konvenciji SDS je strah še večji.

fo

o.p. cirkus vladavine prava in sick demokracije gre naprej


MIRO CERAR JE BOLESTNO obseden od veličine njegovega 2TRA in Janše v vsakem grmu, vsakokrat ko mu kdo resno nasprotuje. Na REFERENDUMU smo ZMAGALI, kljub temu se bom pritožil. Opozarjam Cerarja, da ne zapravlja denar za nezakonit projekt. TA VLADA GA NE BO NIKOLI delala !


View image on TwitterView image on Twitter