Skupno število ogledov strani

sreda, 11. april 2018

Blišč in beda balkana


Košarka. Tema o kateri vem največ, pišem pa o njej ne. Iz osebnih razlogov. Kdor jih pozna prav, kdor ne pa tudi prav. Zlati košarkarji? Res so bili zlati. Tale sprega s politiko pa je poden. Kdo je aktiviral košarkarje, da so v predvolilnem času napadli Cerarja in SMC? Odgovor je Karl Erjavec. V stranki ima taksista, ki je nekoč rosno mladega mulca hotel prodati Srbom za 5000 eurov. Namero je preprečila stara mama, ki sicer nima zveze z Desusom, prej frizerajom. Sale Đorđević in Marko Milić bi vam znala kaj več povedati o tej ljubezni taksista do denarja, ne bom jaz mešal dreka.

Vpoklic v reprezentanco je največja čast. Nisem še slišal, da bi kdo igral za reprezentanco zaradi denarja? Zdaj pa? Dajte nam denar. Španci pa srbi so dobili …! Če vam je do španskega ali srbskega denarja, izvolite. Igrajte za njih. Večina vas je itak njihovega porekla. Preden ste oblekli reprezentančni dres, ste poznali pogoje. Takrat ni nihče rekel, da za tako majhno nagrado ne bo igral. Do zadnjega bi vsi plačali, da bi lahko igrali za Slovenijo. Danes pa upor bogatih zvezdnikov?

Dragić, ki po oceni ESPN zasluži 50 milijon dolarjev na leto, se blamira s pozivi vladi za drobiž. Vsi seveda ne zaslužijo tako bajno kot Dragić. Najbrž so se oglasili tisti, ki so se sončili v uspehu reprezentance, na klubski sceni pa igrajo za burek. Ne spomin se tako sramotnega dejanja športnikov, kot je tale predvolilni poziv za denar. Če bi bil jaz Dragić, bi za naslov prvaka počastil kolege v reprezentanci, da pomislili nebi na vlado in njihov politični drobiž.  

Krvaveli smo za Slovenijo, družine smo pustili doma …! Kot bi bral zapiske iz Soške fronte, ne pa super dogodka, ki je večini spremenil življenje na bolje. Sram naj vas bo, Dragić and co.

Da ste zadeli žebljico pa ni dvoma. Država gori od jeze, ker so zlati fantje lačni. Celo tisti, ki sicer normalno dojemajo svet in dogajanje, so padli. Zjutraj berem na Facebooku; Cerar, gotov si zaradi zlatih košarkarjev! Nimam besed, res konec pameti.

Tista zgodba, ko je ata Sašo ponujal 15 letnega sina, pa je to preprečila stara mama, bo še aktualna. Ata je vzel denar, Sale pa ni hotel afere z ljubljanskim taksistom, čeprav bi šel lahko mirno na Policijo. 

Kdor ne skače ni Slovenc. Ovce, skačejo. Hop hop