Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 05. marec 2018

Patient



Živa jeba tale vreme. Če bi bila to edina nevšečnost v lajfu, bi bilo kar spodobno. Pa ni. Do nezavesti jamrati in stokati pa tudi ni priporočljivo za zdravje. Zadnje čase sem imel zaradi neke zgodbe občutek, da bom umrl na vlaku »resnice«. Zato sem skočil iz vagona, preden gre cela kompozicija v prepad. En nasvet vam bralcem. Precej vas je, ki tudi sedite v facebook vagonu te zgodbe. Kdor ostaja na poti v prepad, naj me ne prepričuje, da bo pristanek mehak. Nimate pojma zakaj gre.

Pri tej zgodbi me najbolj žalosti spoznanje, da nikoli ni šlo za resnico. Kako naj ve, da gre za verodostojne namige, me sprašuje vernik zgodbe? Če noben namig ne preveri, res ne more vedeti. Po drugi strani pa vsak všečen namig razglasi za trden dokaz? Ker ni nikamor premaknila riti, sem frendu naročil, da ji pošlje mail, da jo vzpodbudi v iskanje resnice. In ji je pisal. Ona pa anonimen mail »mirnavest« takoj razglasi za dokaz. Za zjokat. Pa je šlo samo za namig, da je na pravi poti, naj se že premakne. Res škoda.

Če bi ji jaz serviral kakršenkoli dokaz, bi bilo narobe. Jaz za sodišče v Sloveniji nisem verodostojna priča. Moji dokazi bodo vedno kompromitirani? Zato sem se res potrudil in izpostavil, da bi kvazi bojevnica sama zbrala dokaze in jih servirala ob primernem času. Primeren čas ni Facebook ampak odvetniška pisarna oz. pisarna tožilca. Nič od nič.

Se je kdo kdaj vprašal, kako je 18 letni nabornik končal med Njavrovimi borci in zakaj? Zgodba o pogumen vojaku? Je kdo vprašal Brajerja od kje mu informacija, da so Blaža silili, pa ni hotel? Kdo ga je v kaj silil in česa on ni hotel? Same nebuloze. Ampak to se ne sprašuje, se ne spodobi. O tem ne bom. O mrtvih vse dobro. Naj se resnica širi, non stop ponavlja. Naj se širi zgodba, jebeš resnico.

Brajer je v bran bojevnici (predlagal jo je za Slovenko leta) na twiterju objavil nekaj let star članek; Naj se kopanje po primeru Furjan konča. Na vsak način bi umor rad obesil Janši. Absurdno, da jaz zagovarjam to nesnago od Janše. Janša je po skoraj vsaki objavi »zgodbe« kontaktiral Njavra in mu težil, kaj je s tem? Naj se to konča, ker se pojavlja njegovo ime. A mislite, da Janša ni skočil v zrak, ko je izvedel, da je na mapi o smrti Furjana njegovo ime?! Kdo pa ne bi?

Kako sta dva nabornika lahko pozno zvečer odšla iz čete in prišla v hangar na drugi strani vojašnice? Sama nikakor. Pripeljal ju je eden od častnikov, ki so bili tistega večera na dolžnosti. Zakaj ju je pripeljal? Ker sama nista prišla? Zakaj bi sploh prišla? Kaj se je dogajalo? Kdo iz Njavrove skupine je poklical dežurnega, da gre po ta dva vojaka? Zakaj je dežurni v četi pustil, da dežurni na prijavnici (ali njegov namestnik) brez pojasnila odpelje dva vojaka? Nihče nikoli ni nikogar zaslišal ali soočil.


Mnogo vprašanj, nobenega odgovora. Jaz odgovore poznam. Ampak ne gre, da jih povem in naštejem imena. Pričakoval sem, da bo bojevnica obrnila spise, z odvetnikom obiskala vojaške arhive in končno sestavila zgodbo. Nič ni storila, nič. Če ne greš preverit, ne moreš vedeti in obtoževati na podlagi govoric.

Na koncu se je namesto zgodbe razširila ona. Jaz pa sem kot tepec na blogu ponavljal in nizal dogodke iz leta 1997. Samo do nekaj ustanov bi se morala odpravit, pa bi sestavila trdno zgodbo z materialnimi dokazi; MNZ arhiv 97, GPU arhiv 97, POP TV arhiv , RTV SLO arhiv , vojašnica Moste, ODT ovadbe 97, ….! Zoprno delo, zato je raje težila predsedniku, varuhinji in še komu, ki nimajo nobene formalne moči. Ko jo je tožilec Peterca povprašal o dokazih, pa zadrega. Raje je začela vpiti nanj, da vsi vejo, da je Janša v ozadju in če nima jajc, da se ga loti. Peterca jo je postavil pred vrata in za vedno zaprl spis, kjer piše »Janša«. To je resnica o njenem »boju«.  

Zero. Sedem let pravljic in zavajanj podpornikov.

With love,  patient! end
  
SI56 0310 0100 1155 142
too late to apologize. you missed it