Skupno število ogledov strani

četrtek, 22. marec 2018

Katonai puccs (Ripost news)

SDS mode


Slovenska vojska je korak pred kolapsom. Ponižanje z negativno oceno na minuli vojaški vaji zveze NATO, je kot vse kaže organiziral Janez Janša. Če ne bi bili v letu državnozborskih volitev, bi tudi sramota iz Počka ostala prikrita. Ne vem, če bi ravno ostala prikrita, se pa zagotovo nihče ne bi preveč sekiral zaradi tega. Zadnja leta je stalna praksa, da vrhovni poveljnik Borut Pahor svojo vojsko popljuva z negativno oceno. Pahor seveda nima pojma o vojski in njenem delovanju, zato vojsko namesto njega »vodijo« in ocenjujejo drugi.

Janez Janša je na domačem političnem prizorišču zablestel z osamosvojitvijo. Kasnejša leta so sicer pokazala, da je šlo za zlagan blišč in zlorabo osamosvojitve za trgovino z orožjem. Pa vseeno. Vojska je ostala Janševa. To je skoraj ponarodelo dejstvo. Dejstvo pa je tudi, da je Janša glavni krivec za stanje v SV. Janša in njegovi so v stalni vojni z vsemi, ki so vojaško izobrazbo pridobili na vojaških akademijah JLA. Pravi razkol so povzročili Janševi kadri, ki v večini nimajo nobene vojaške izobrazbe, le izkaznico SDS in značko »osamosvojitelj«. Parlamentarni odbor za obrambo je v rokah Mahniča postal poligon za obračunavanje z vsemi, ki niso po godu Janezu Janši. Zanj in SDS velja, da so pravi častniki samo tisti, ki so sodelovali pri osamosvojitvi, ki nikoli niso prestopili prag kakšne JLA akademije in imajo danes izkaznico SDS. Pa kakšno donacijo SDS-u morajo objaviti na družabnih omrežjih, da je ljubezen javno izkazana.

Če je Andrej Osterman veljal za simpatizerja SDS, je Alan Geder večja nesreča za SV. Geder je namreč zaprisežen vernik sekte Janeza Janše. Najbrž si Osterman ne bi upal izvesti, kar si je upal Alan Geder. Včeraj je častnike v Kadetnici v Mariboru nagovoril sam Janez Janša. Predaval jim je o vrednotah osamosvojitve in utrjeval strankarsko linijo med visokimi častniki. Generalštabni tečaj, predmet strateško vodenje, pride pa Janez Janša in lajna svoje domoljubne verze. Med drugim je prisotnim popihal na duše, da mu zagotovijo čim več glasov na prihajajočih volitvah. Da se bosta v vojski cedila med, mleko in mlatil lepenski golaž, bo potrebna zmaga SDS. V tem duhu je potekal Janšev obisk Kadetnice.

Kaj na takšno politiziranje v vrstah SV poreče obrambna ministrica Andreja Katič? Nič! Janšev obisk je novi NGSSV Geder ministrici Katičevi zamolčal. Vse se je zgodilo za njenim hrbtom. Parlamentarni odbor za obrambo bi moral zaradi tega takoj sklicati izredno sejo. Visoki politiki ne morejo pred volitvami nenapovedano obiskovati vojske in agitirati za glasove. Ker pa je parlamentarni odbor v rokah SDS, je vse skupaj smešno. Mahnič pošilja ministrico na Velenjsko komunalo, Janša pa po vojašnicah snubi kader za nastajajočo vojsko VSO v Kočevski Reki.

Epilog? Pojdite na volitve in enkrat za vselej pošljite Janšo in SDS na smetišče zgodovine. No, eni bodo prej pristali za rešetkami z osamosvojitelji, ki so že tam. UDBA via ISTRABENZ

izviren tekst MIKSTONE