Skupno število ogledov strani

petek, 19. januar 2018

Before the shipwreck

Slovenija moja dežela

Včeraj sem dobil klic iz Povšetove. Poklical me je znanec, sicer pravosodni policist v ljubljanskem zaporu na Povšetovi. Ugani kdo je pri nas, me je presenetil iz prve? Kdo je pri vas? Zadnjih 24 ur nisem slišal za nobeno spektakularno aretacijo znane osebe. Ne vem, ne bom ugibal, sem nezainteresirano odgovoril. Prav, pa nič. Po kratki tišini pa. Vili Kovačič se je privlekel, me je informiral.

Vili Kovačič? Kaj pa je zagrešil ta Janšev burkač? Zakaj ste ga zaprli, sem bil firbčen? Ne ne, nismo ga zaprli. Na obisk je prišel, k Jamnikovemu morilcu. Kako prosim, Vili Kovačič pri Noviću? Obiski v zaporu in priporu niso tako enostavni. Povabiti te mora priprti ali zaprti, te vpisati v karton, komisija pa to odobri ali ne. Za pripornike je potrebo pridobiti še dovoljenje preiskovalnega sodnika. Kakšen je trenutni status Novića, mi ni najbolj jasno. Nahaja se v ljubljanskem priporu, čeprav je obsojen in naj bi zanj veljala pravila, ki veljajo za obsojene, ne priprte. Kaj je prineslo zmešanega Vilija na Povšetovo, lahko trikrat ugibate. (kaj pa, če je že na Dobu in je tole »fake«)

Kaj je najbolj ironično pri tej tragični zgodbi? Nović med priporniki ni nikoli tajil, da je ubil Jamnika. Nasprotno. O pokojnem Jamniku nima lepih besed, naj bi mu uničil kariero in življenje, on pa ga je zato ubil. Nović je bolestno sovražil Jamnika in dolgo načrtoval zahrbtni umor. Zakaj takrat in tam je dolga zgodba, ki jo je Nović precejkrat povedal pripornikom, ampak to ni moja stvar, da bi jo razširjal. Verniki sekte SDS pa so celo Jamnikova starša prepričali, da Novič ni morilec in ju nesramno zlorabili v svojih »fake« medijih. Precej pravosodnih policistov je mnenja, da bi moral Nović dobiti maksimalno kazen, ne samo 25 let. Zakaj tako menijo, povprašajte njih. Za njih ni skrivnosti, kdo je kriv in kdo ne. Pravosodni policisti so zagotovo najbolj informirani okoli kriminalne scene. So edini s katerimi se zaprti pogovarjajo.  Žalostna resnica je, da po določenem času »paznik« za zaprto osebo postane »oče, brat, prijatelj, zaupnik, psiholog in svetovalec«.

Drugi tir (SMC)


Neka Fake News delavnica poteka nekje v Ljubljani. Smešno je to, da so prav vsi tam sestavni del goriva, ki poganja našo zlagano medijsko krajino. Zraven ni desnih lažnivcev,ker so jih prehiteli in povozili s svojo mašinerijo na relaciji Trstenjakova via Linhartova.

Blamaža Janše s kreditom Đ je bila povsem upravičeno top novica tedna. Sledili so pričakovani »spini« iz medijskega tabora SDS, zato nihče ni »trznil« na informacijo, ki ima večjo težo kot Janšev Đ kredit. Podatek, da je neki bosanski podjetnik doniral 30K Miro Cerarju pred volitvami 2014, zdaj pa podjetje tega Bosanca dobiva največja vladna naročila, namreč drži. Ker pa je to prvi objavil Požareport, je informacija izpadla, kot bi jo prebral v Alan Fordu. In še kako ima prav poslanec z desne, ki ga sicer zelo ne maram, ko je zapisal; »Kje je bil tokrat »avtobus« novinarjev in poročevalcev pred vrati?

To je država dveh hitrosti, država dveh obrazov. In to ni dobro, za nikogar. Ne moreš vpiti, držite SDS, kradejo, lažejo, ponarejajo, če sam lažeš, goljufaš, zavajaš in izdajaš nacionalne interese! Kajne Miro Cerar & co.!

Pravosodje via KrivosodjeNa koncu ne veš, kaj je hujša grožnja za ta narod. Desni SDS ali znova levi Fake produkt? Na obzorju ni nič pozitivnega. Črni oblaki se kopičijo, bližajo se nevihte, ki bodo še bolj oprale Slovence. Vsak pameten krmar bi spremenil smer. Mi pa nimamo krmarja, nosi nas tok po odprtem morju. Enkrat bomo nasedli in za vedno potonili. klapEND

SI56 0310 0100 1155 142
 izviren tekst je na Mikstone blog