Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 11. december 2017

Uncertain fate


Če bi lahko preskočil prvi stavek, bi ga z veseljem. Pisanje mi sicer ne dela težav, s prvim stavkom pa se večinoma najdlje zamudim. Kaj naj sploh napišem na ta ponedeljek? Kako in kaj je s ponedeljki in mano, za redne bralce bloga ni skrivnost. Tragična novica o smrti Jerneja Šugmana je pretresla slovensko sceno. Leto 2017 bo označeno s črnimi številkami za odrske deske. Po Gašperju Tiču je odšel še Jernej Šugman.

O politiki se mi zdi škoda izgubljati besede. Na obzorju so nove stranke s starimi imeni, kar pa konec koncev ni nič narobe. Narobe je nekaj drugega. Nad politiko smo več ali manj vsi razočarani. Od tu mantra z novimi obrazi! Tudi nad razmerami v zdravstvu smo v glavnem vsi razočarani. Dogajanje na otroški srčni kirurgiji pa je sploh alarmantno, se vsi strinjamo. In zdaj? Novi obrazi? Da, ampak iz vrst zdravnikov in tistih strokovnjakov, ki do zdaj niso bili v ospredju! Kaj bi porekli pacienti ali starši otrok na srčni kirurgiji, če bi javnosti »všečno« nastavili nove obraze? Operiral bo npr. Vili Kovačič, ki ima rešitve za vse težave v tej državi! Če ne on, imamo bataljon strokovnjakov iz foteljev, ki svoje rešitve sporočajo na družbenih omrežjih! Želite, da ti novi obrazi držijo skalpel v roki? Seveda ne! Isto je s politiko. Novi obrazi JA, ampak iz vrst politike, ne iz ulice in foteljev!

Če vam ne ustreza kako državo potaplja SMC, imate na izbiro paleto strank s preizkušenimi politiki, za katere vemo kdo so in kaj »zmorejo«. Če »leva« ekipa ne zna, zmore ali noče, zna to na svoj način kakšna »desna« ekipa. Tu pa nastane težava, ki uničuje vso državo. Ideologija pred znanjem in stroko. Pri nas je tako, da »levi« zavozijo na celi črti, »desnim« pa ne dajo možnosti, da to popravijo ali opravijo bolje. Ne, raje ustanovijo tri nove »leve« ekipe, katerih edina vrlina je pravilna ideološka usmeritev. Isto bi moralo veljati za »desne« ekipe, pa ne. Ker je to Slovenska posebnost. Janez Janša. »Desna« ekipa je samo ena. Ostalim »skupinicam« na desni je dovoljeno preživeti le v senci Janeza Janše. Vsak, ki želi na desni strani pošteno nastopiti  s svojim programom in ne kot navijač norega kralja, ne bo preživel. Janša je četrtino stoletja sejal mine po desnem polju, plesalci pa so se menjali, umirali in uklonili.Pol leta pred volitvami! Janša je v tem letu ustanovil kopico medijev. Novi24TV je dodal Škandal in kopico regionalnih medijev, ki jih obvladujejo člani SDS. Pred desetletjem so predvolilno gnojnico mešali Janševi brezplačniki, tokrat imajo to odkrito vlogo »njegovi« mediji. Janša ima le eno veliko težavo. Lahko ustanovi še 1000 medijev, ampak občinstvo bo ostalo isto. Ga ni medija v Sloveniji s podpisom Janše ali SDS, ki bi mu verjel ali ga resno jemal povprečen državljan Slovenije. Vse, kar nosi oznako JJ ali SDS, konzumirajo izključno verniki njegove sekte. Zato je 15% maksimalni domet Janše in SDS-a. In na vsakih volitvah bo odstotek manjši. Dokler se še zadnja domobranska podgana ne stegne, potem bo SDS končala na smetišču.

Desne hvalnice ustavnemu sodniku Klemnu Jakliču? Njegova ločena mnenja so izključno v prid desnim akterjem. Izpostavlja se Marija Lovšin. Nihče pa ne omeni, da gre za soprogo Andreja Lovšina in skrivanje nakradenega premoženja iz Intereurope! Policija je dve leti nadzirala Lovšinove, da je prišla na sled korupciji in organiziranemu gospodarskemu kriminalu. Jaklič pa trdi, da bi Policija morala obvestiti Lovšinove, da jih preiskuje in nadzira! Potemtakem bi morala Policija obvestiti vse kriminalce, da jih nadzira in preiskuje. Si predstavljate to v praksi!;

 Halo Tošić, tukaj direktor NPU Majhenič.  Tri mesece te zasledujemo in preiskujemo. To bomo počeli še naprej, ampak moram ti to sporočiti, da ne bojo kršene tvoje ustavne in človekove pravice! Da ne boš potem na sodišču jamral, da nisi bil obveščen! Lep dan želim Dragan. S  spoštovanjem, Darko.  

Tako razvpiti Janšev ustavni sodnik Klemen Jaklič. Ustavno sodišče je očitno najvišji organ, nastavljen s strani politike in služi izključno politiki, ki ga je nastavila. Zato je sklicevanje na odločbe ustavnega sodišča navadno politikantstvo najslabše vrste. Mimogrede, na Ustavnem sodišču obravnavajo mojo pritožbo, ker sem bil obsojen na šest mesecev zapora zaradi teksta na blogu! Če bi sedel pol leta v zaporu, ker sem na blogu obračunal s Kučanom in Udbo, bi se Jaklič in Šorli raztrgala zame. Ker sem razgalil umazano desno politično sceno, me je doletelo vse najslabše. Zame ni ustavnih pravic. Zame ni človekovih pravic. Zame ne obstaja svoboda govora in izražanja. Dve zadevi sta končali v Strasbourgu v zvezi z mano. Ta bo zagotovo tretja, ker o pritožbi odloča poročevalec in dva člana senata. Šorli, Sovdatova in Jaklič. Vsaj Jaklič in Šorli bi se morala izločiti, se mi zdi. Šorli je v isti zadevi odločal kot vrhovni sodnik, z Jakličem se pa drugače poznava. Jakliča pozna tudi priprti Stefan Cakić, saj mu je do umora Tiča prodajal kokain. Kdo prodaja kokain ljubljanskim »kravatarjem, odkar je Cakić priprt, pa vprašajte na PP Center na Trdinovi. Sem prepričan, da so na tekočem z aktualno umetniško in gay sceno, ki na veliko troši kokain.

Slovenijo in ostali svet je šokirala novica o vele kraji bitcoinov iz podjetja NiceHash. Iz dobro poučenih hekerskih logov pa pravijo, da petelin ne bo niti trikrat zakikirikal, že bo Matjaž Škorjanc spet v priporu. Samo tokrat ga bo nekje čakalo "oprano" bogastvo, če gre verjeti nevoščljivi "konkurenci". 
Se mi zdi, da bo cel teden en kurčev »fuckday« oz. ponedeljek. Res krasni veseli december. Do konca tedna imam čas, da zadeve rešim ali pa se ukinem.  I really need your help and donations this time. klapEND

SI56 0310 0100 1155 142