Skupno število ogledov strani

sreda, 08. november 2017

TA ŽALOSTNI UBOGI SLOVENSKI NAROD


Kako Slovenci ne znajo nič brati med vrsticami, kako se nočejo izobraževati. Najdejo vse mogoče izgovore, da ne bi poslušali, najbrž ne znajo niti angleško. In tako ostajajo majhni in revni. Poslušati je potrebno vse strani, vsa mnenja, ne le kopije svojega. Največji bedaki in reveži mi tu na facebooku govorijo, ne, tega ne bom bral ali poslušal, ker je preveč socialistično, drugi, da je preveč liberalno, tretji, da je preveč desničarsko. Kot da ne znajo izluščiti iz vsega idej, bistva, osvetlitev. Kot da se lovijo dobesedno verniško na pike. 

Kako grozno žalosten in ubog je ta narod, kako omejen, poln predsodkov, strahov, nedorasli otroci. Vsak dober strateg vam bo povedal, da je potrebno brati predvsem misli nasprotnika, se vživeti v njegov način razmišljanja, in tako pridobivati argumente. Joj, nikoli ne bom pozabil facebooka - pač po ultra idiotih, ki jih tu občasno srečujem. V Indiji ljudje vedo, kje jim je intelektualno mesto in ne blebetajo v tri dni, ne pametujejo kot tu v Sloveniji. Tu pa še zadnji čevljar trdi, da ve vse o medicini in politologiji in geostrateških študijah in ekonomski znanosti. Uboga ta dežela, mislim, da res potrebujemo grški scenarij za streznitev, eno krepko lakoto in revščino, no, nismo daleč. 

Delim znanje in misli, pa se vedno najde nekaj psihopatov in sociopatov, takih verskih in ideoloških ekstremistov, ki najbrž že vse življenje uničujejo sebe, družino, podjetja, družbo, da še tu sejejo defetizem in apatijo in odpor do znanja. Ne pozabite, milijonar ni nekdo, ki je le po sreči prišel do milijona, do podjetja, sploh pa ga je potem težko zadržati, če nimaš znanj in prave osebnosti oziroma te širine, da si poiščeš najboljše, ki ti bodo pomagali voditi in širiti podjetje. Socializem je najbrž propadel zaradi samoupravljanja in Slovenija ni daleč od tega, ko imajo neumni, omejeni, majhni pravico voliti, pravico ostajati neumni, omejeni, majhni. Ali se boš razvijal, širil znanja, bil družbi v korist ali pa pojdi v Pakistan, Afganistan, na Luno. Zaradi množice bedakov je država v razsulu, zaradi negativne selekcije, vse tone, četudi se zdi, da so hiše pobarvane, ljudje z avtomobili, oblečeni.Pa je vse le ena šarada, visoko zadolžena šarada, krinka. Ali bodite tu pozitivni, dodajajte znanja, ne pa nekih praznih onaniranj. Bodite globalni, ker koga pa tu zanima vreme in čakalna doba in pet vaških politikov. Glejte pojave, sistem, sociologijo, dodajajte dokumentarce in predavanja z youtuba, članke dobrih tujih medijev, znanstvenih revij ali pa se speljite! Ne maram defetistov, ljudi brez argumentov, vernikov, ideoloških zaslepljencev. Rad ima pragmatične, umne, zdrave, zdravo misleče logične ljudi, ki želijo širiti znanje, ne pa ga zatirati s svojo ozkostjo oziroma totalitarnostjo svoje vere in ideologije. 

Dodajajte znanja, saj zato je internet. Ne pa za prazno zabavo, da boste še bolj ubogi, revni, slepi, žalostni, nasilni! Inteligenten humor seveda popestri. Ampak inteligenten. (without klapEND)

Gregor Preac