Skupno število ogledov strani

sreda, 28. junij 2017

Call of Duty (Slovenija)


Stanje v državi je naravnost alarmantno. Jutri bo znana sodba arbitražnega sodišča, Slovenija pa nima vojaškega ladjevja ali pomorske policijske flote, da bi zavarovala mejo na morju. Če bo sploh kaj zavarovati? Počakajmo najprej, kaj so nam odmerili gospodarji v Bruslju. Tudi, če nam poberejo zemljo do Postojne, bo vlada Mira Cerarja sodbo spoštovala. Toliko o tem, kako zarukan dvoličnež je Cerar. Glede na javne izjave hrvaške strani, bi se morala naša stran konkretneje odzvati. Lepo presenečenje bi bilo, če bi brate Hrvate na morju torpedirala slovenska podmornica. Imamo se za pomorsko državo, da bi opremili temu primerno vojsko in policijo, to pa ne. Leta 2017 imamo nekaj »gumenjakov«, ogledalo korupcije P-111 in nesrečni Triglav v vlogi volka samotarja. Triglav je primeren za reševanje na morju, za bojne aktivnosti na morju pa bi potreboval kakšno spremljevalno plovilo. Naša vlada ni storila nič v tej smeri. Mornariška obveščevalna služba? Mi imamo SOVO. Sem povedal vse, vsaj upam!?

Jutri ne bo samo sodba gospodarjev razburkala stanja v državi. Zvečer bo v centru na Kongresnem trgu prireditev »Nosil bom rdečo zvezdo«! Janša je Krkoviču naročil, da v imenu društva Moris zahteva prepoved. Prireditev enači s koncertom Ustaša Perkoviča. Ker ni bil uslišan, je posegel po skrajnih sredstvih. Sklical je svoje pse in vernike, da se uro pred začetkom prireditve zberejo v neposredni bližini pri Sidru in primerno opremljeni onemogočijo prireditev. Nisem prepričan, da Janša s tem ne počne kaznivega dejanja. Četrtkov večer in noč v Ljubljani bosta burna in eksplozivna. Dovolj sta dva provokatorja, vsak na eni strani in po Ljubljanskih ulicah bo tekla kri. Jutri bo center Ljubljane poln »robo copov«. Uporabo solzivca in drugega sranja s strani Policije je moč pričakovati, če bodo stvari ušle izpod nadzora. Da se bo to res zgodilo, se na vse pretege trudi Janša s svojimi hujskaškimi mediji in pozivi na udeležbo pri Sidru!

Drugi tir in referendum. Referendum je neizogiben, Cerar pa se obnaša kot Cezar. Ustavni pravnik, pa referendum označuje za polena vladi? Karkoli si že mislite o drugem tiru, Viliju Kovačiču in njegovih SDS podpisnikov, referendum je demokratična volja ljudstva. Če še tako smrdi po polenih, Cerar si takšnih izjav in potez (prijava na razpis za evropska sredstva) ne bi smel dovoliti. Pripisal bi jih Pahorju, ampak Cerar je očitno iz istega testa.Odnos Janševih medijev (Nova 24Tv in Reporter) v primeru umora Gašperja Tiča je neverjetno nagnusen. Obnašajo se, kot bi bil Gašper Kučanov sin! Kako je možno, da desničarska trobila zagovarjajo 20 letnega južnjaka, ki je umoril zvezdo slovenske kulturno umetniške scene? Nepredstavljivo, če vemo kako so popadljivi na vse kar ni slovensko in prežeto z domoljubjem, ki se pod Alpami enači z Janšizmom? Niti se ne spomnim iz medijev, da bi bil Tič vpleten v kakšne umazane politične igrice.

Mimogrede, sam imam sina, ki je star 20 let in stanuje z mamo na začetku Trubarjeve. Prva vest, 20 letnik na Trubarjevi do smrti zabodel 44 letnika! Mene je zvilo ob misli, da je mulc vpleten v dogodek. Telefonski klic me je pomiril, da je mulo doma in nima veze z dogodki na ulici. Sem pa izvedel precej verodostojne podatke o tem, kaj se dogaja na Trubarjevi in kakšna je vloga Cakića, da dnevno prihaja iz Zaloga na Trubarjevo. Pa ne mislim pisati o tem. Boste izvedeli vse podrobnosti, če ne prej, pa na sojenju.


Tovarišice in tovariši! Če boste jutri med udeleženci prireditve »Nosil bom rdečo zvezdo«, previdno. Od drhali, ki se bo zbrala pri Sidru ali vodnjaku, pričakujte vse najslabše. Kot se za izdajalsko golazen tudi spodobi. Na gobec, brez milosti, če do tega pride. Se razume kot dolžnost vsakega poštenega Slovenca. klapENDizviren tekst je na strani www.mikstone.si