Preskoči na glavno vsebino

Usoda


Nova tehnologija je dodobra spremenila svet in dala možnost sleherniku, da na vsem dostopnih omrežjih izraža svoja mnenja. To je ena stran napredka, recimo temu pozitivna. Po drugi strani pa nova tehnologija omogoča, da jo izrabljaš za slabe stvari. V tem so mojstri predvsem podporniki političnih strank in njihovi sledilci, daleč pa prednjači bog in batina opozicije Janez Janša.
Koliko je zmerjanja, groženj in podobnih jajc po elektronskih poštah in sms-ih, pa lahko samo ugibamo. Dokler ni nekdo tako prizadet in užaljen, da korespondenco javno objavi. Da Zahović misli, da je v Mariboru veliki šef, ve vsak, ki pozna tamkajšnje razmere. Tudi ni nobenega dvoma, da je pod vodstvom Zahovića Maribor postal klub, vreden spoštovanja. Zgodba pa ima tudi drugo plat, ki je bila dolgo varovana skrivnost. Zahović ga rad spije. In kadar se napije, postane nemogoč. Nesramen, žaljiv in v svojem svetu alkoholnih izpadov. Samo ugibamo lahko, kaj vse je takrat natrosil selektorju Katancu, da se je ta zjokal pred vsem svetom? Najbrž ni bila samo Šmarna gora in da je bil ničvreden igralec razlog, da Katanec ni zmogel zadržati solz pred kamerami. Maribor je ostal brez napadalca, Zahović pa je itak nedotakljiv. Trezen ali pijan, razlike ni.
V Ljubljani podobna zgodba. Čeprav tu ni bilo v igri telefonov, ampak rasistični izpad glavnega trenerja Olimpije Nikolića. Olimpija je bila v jesenskem delu zgodba o uspehu. Fifa, ki promovira akcijo proti rasizmu v nogometu, bi morala reagirati na podobne izpade. Morda bi, če ne bi bila četa njihovih odvetnikov zaposlena z največjo korupcijo, kar jih je kdaj bilo v nogometu. Milijoni za podkupnine in glasove so leteli na vse strani in kontinente. NK Olimpija je nasploh posebna zgodba, ki seveda z aktualno afero Fife nima nič. Prevzeli so jo srbski poslovneži sumljivega porekla, po uspešni sezoni jeseni pa so pripeljali še srbskega trenerja in njemu »ljube« okrepitve iz Srbije. Vse z enim namenom. Zaslužiti s preprodajo igralcev. Športni dosežki so očitno v drugem planu. Naslov prvaka bi najbrž nekaterim igralcem dvignil ceno, ampak stanje v klubu je takšno, da so prvaki lahko samo v primeru, če bo Zahović sam potopil Maribor in prepustil prvenstvo Ljubljani. Ko bo Mandarić prodal, kar je vrednega v klubu, ga bo s svojo srbsko kolonijo zapustil, Olimpija pa bo še naprej igrala z Zavrčem in podobnimi klubi. Najbrž za obstanek v prvi ligi. Daleč je Evropa, predaleč za fante iz Stožic.
Destiny1  
Imam občutek, da je korupcija povsod. Postala je del življenja in poslovanja na vseh ravneh. Takšen vihar okoli davčnih oaz, pozabljamo pa, da je vse legalno in zakonito. Koliko je vse skupaj moralno in etično je druga zgodba. Ampak morala in etika sta samo dve besedi, ki si jih vsak razlaga po svoje. Kot pravniki in podobni tiči. Naš premier Cerar je pohodil vse obljube in novo politiko, ampak to so bile besede v predvolilni kampanji, napisali pa so jih  piarovci ne on. Miro je do vratu skorumpiran, pa tega niti ne ve, ker je vse zakonito. S morda motim? 
Kaj je bilo Pahorju, da je imenoval nesposobno kreaturo Štefaneca na tako odgovoren položaj, najbrž ne bomo izvedeli nikoli. Viri pravijo, da je Janša zahteval, da imenuje kakšnega vaškega tepca brez izkušenj, ker mu je bilo dovolj vojne s precej sposobnejšim in trmastim Klemenčičem, ki se je odločil Janšo politično uničiti zaradi afere z njegovo ženo. Da Nina Zidar Klemenčič spi s svojo stranko Janezom Janšo in da Klemenčič to ve, je Janši na nos prinesel nihče drug kot Franci Matoz in najbrž zaradi tega postal »odvetnik« Janeza Janše. Janša ima sicer ekipo neformalnih odvetnikov, ki se sestajajo v prostem času in pripravljajo scenarije obrambe, ki jo potem Matoz širi po sodnih dvoranah, njegovi hlapci tipa Gorenak pa vernikom, če šef nima časa viseti pred Tavčarjevo ali kje drugje. Zanimivo, da je ta neformalna ekipa njegovih odvetnikov v službenem času njegova usoda. Ekipo poleg Lovra Šturma in Klemna Jakliča sestavljajo še nekateri vrhovni in ustavni sodniki, katerih imena vsi poznate. Drezati v Janšo je podobno, kot drezati v osje gnezdo. Ko razdražiš ose, se ti slabo piše.
Včeraj je Slovenijo in umetniški svet šokirala informacija, da je med vajo v Skopju umrl režiser Tomaž Pandur. Najboljši odhajajo. Takšno je življenje. Danes si, jutri te ni.
Mene pa bolj zanima, kdaj bom prebral veselo novico, da je princu teme in prvemu fašistu v državi odpovedalo tisto kamenje, ki ga ima namesto srca. Janša je razbojnik Ceferin, Urška pa ni Zvezdica zaspanka, zato si ne delajte utvar o domoljubu, kristjanu in poštenem politiku. Lopov je lopov, kakorkoli ga obrneš. Če je zraven še fašist in prva zvezda v državi, narod pa mu nima jajc nastaviti ogledalo, ostane še usoda. Odreši nas že, brezvestna prasica. Čimprej. Hvala. klapEND
Red death  

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je