Skupno število ogledov strani

petek, 10. julij 2015

Občutek sramu


Kam gre ta svet? Zajeban in pokvarjen do konca. Da ni pravice v izobilju, smo se v glavnem navadili in celo sprejeli. Tako pač je, ni pravice za malega človeka, tako je od vekomaj zato bomo že potrpeli in podobni izgovori so krivi, da nikoli ne bo drugače. Se mi zdi, da ni več primernih reakcij na dogajanje v javnem prostoru in politiki. Smejanje, zgražanje in pljuvanje, ukrepa pa nihče. Še najmanj pregovorna ulica. Največ se jih je na cesti zbralo proti Janši in njegovi vladi pred nekaj leti. Celo pravi fajt s solzivci smo imeli v prestolnici in Mariboru. Si predstavljate, da bi bil Janša še vedno sposoben aktivirati silne množice, kot je bilo to za časa afere JBTZ in delno afere Depala vas, kjer je proti razrešitvi Janše zborovalo 50.000 nastrojenih demonstrantov! Če bi takšno množico aktiviral zaradi po njegovem krivične sodbe in zapora, bi imeli pravi državni udar. Tako pa so do leta 2014 Janšo slovenci dodobra spoznali. 150 upokojencev in nekaj plačanih provokatorjev, to je danes domet Janeza Janše. Čeprav se mu po njegovih besedah (spet) dogajajo hujše krivice kot leta 1988! Janšev odbor za rušenje Branka Masleše sestavljajo užaljenci in razočaranci nad prejšnjim režimom. To so paranoični ljudje v letih, ki v vsakem grmu vidijo zloglasno Udbo in tablo za Murgle. Da ostajajo paranoični in zvesti, skrbi veliki vodja z bivšim komunistom, miličnikom in udbašem Vinkom Gorenakom, kokainsko odvisnico Evo Irgl in serijskim goljufom in lažnivcem Romanom Leljakom. Tistih 100 in nekaj ostarelih in zapitih klerofašistov, podpira vojaška organizacija Boža Predaliča, VSO. Na shodih se pojavlja največ šest uniformiranih pijancev, ki predstavljajo bivšo specialno brigado Moris in tiste čase, ko je Lojzu Prdonji prvič zadišalo po slovenski vojski. Takrat, ko mu je prvič zadišalo, so fantje nosili rdeče zvezde na kapah. No, za zgodovino so Janševi to ponaredili. Kot večino stvari, kajne Janez! Zgoraj nisem pozabil na Primca, Štuheca, Krkoviča in Črnčeca. To so plačani provokatorji stranke SDS.

Zadnje čase se dogaja nekaj nezaslišanega v tej državi. Večina sodnih postopkov, inšpekcijskih in od brezzobega Štefančevega KPK, se razveljavi. Tajkune in politike izpuščajo iz zaporov, tu mislim tiste, ki jih sploh uspejo spraviti za rešetke. Medtem, ko so se kvazi komisije medicinske fakultete ukvarjale z Bavčarjem, je ta po gozdovih pobijal živali, Zorčeva pa je v Štorklji plačevala kosila naklonjenim članom komisije. Potem, ko je Zorčeva preko vrste in brez plačila uredila operacijo za ožjega družinskega člana VS, je sledil čudež. VS je zadržalo izvajanje kazni za našega jagra Bavčarja, za nepristranski videz pa so izpustili še enega od bratov Sušinski. Viri iz Doba pravijo, da je Boško Šrot povsem skuliran in prepričan, da gre v drugem paketu na svobodo tudi on. Da bi javnost preveč pobesnela, če bi ga v paketu z Bavčarjevim zadržanjem kazni izpustili. Bomo videli? Je pa res zaskrbljujoče, da vse silne sodbe padajo zaradi kršenja ustavnih in človekovih pravic? Nikjer, da nekdo ni ukradel ali se pustil podmazati. Vse so narobe povprašali, kje in kdaj so kradli. Na koncu se zagovarjajo tožilci, preiskovalci, policisti, ne pa lopovi.Mediji so posebna zgodba okoli tega. Tem velepomembnim in nepogrešljivim lopovom odmerjajo elitne termine in strani, da potem pljuvajo po »preganjalcih« in svirajo kurcu, kako bodo spoštovali samo pravnomočno sodbo sodišč. Janša grozi in žali, Janković jih je vabil non stop, Tomaž Lovše, ki bi moral sedeti zazidan na Dobu, si je svobodo kar kupil, oz. mu jo je tista sumljiva finančna banda iz Londona. In potem tip daje intervjuje. Bine je celo napisal knjigo, Krkovič organizira festivale domobranskega kruljenja, da ostalih ne naštevam. Pa vsem je mesto za rešetkami. Da pa bo pravici zadoščeno, se trudijo mene strpati na Povšetovo. Nič nisem ukradel, niti preprodal. O umazanem pedru sem napisal, da je umazan peder, če poenostavim. Za pol leta aresta je to. Za verbalni delikt, za napisane besede na blogu?


Evropa in z njo ves finančni svet je v pričakovanju. Gre seveda za Grčijo in Grexit, ki je skoraj dejstvo, če bo grški premier Cipras vztrajal na OXI. Bivši finančni minister Varufakis bi v tem primeru ohranil obe zgornji okončini. Čeprav bo na koncu verjetno tako, da bi si morala Cipras in Varufakis odsekati glave in se natakniti na kol. Do te mere zna Cipras izdati obljube, ki so ga pripeljale na oblast. Zanimivo je spremljati obnašanje naše politike okoli Grčije. Zunanji minister Karl Erjavec nima kaj dosti pojma in vpliva, drugače pa je s premierjem Cmerarjem. Pravi, da smo solidarni z grškim narodom! Mi? Po drugi strani pa pametuje in modruje o nujno potrebni servilnosti do Merklove, se pravi do težav nemških bank, ki so zmetale miljarde evrov v Grčijo. Miro je en tak mali hlapec. Tisti tipični slovencelj, ki sta mu življenje s perjem postlala nepotizem in korupcija partijskih tovarišev. Klecne Mirko, ko ga klofne pijani Juncker, Mirčija hlapca, ki je priletel iz Fraporta v Bruselj. Klecne, ko v dvorano stopi Merklova. Suha usta dobi, išče kozarec vode in popravlja očala. Slovenija, sram me je. klapEND 

Izviren tekst na MIKSTONE Blog