Skupno število ogledov strani

sreda, 8. julij 2015

Novi stari časi

Ustavno nedolžni Lopov Janez Janša

Minuli dnevi so bili prijetno vroči. Če je to vreme, sicer pa eksplozivno vroči kamor pogledaš. Kot, da bi ta prava vročina vplivala na vse ostalo. Grčija naprimer? Vem, eni razumete Grčijo kot upor proti požrešni EU s hinavsko Nemčijo na čelu, drugi jo vidite kot pobalinsko državo, ki se norčuje iz vseh nas, tretji pa nimate mnenja, ker vas po domače povedano boli kurac za vse, kar ni vaš žep in hladilnik. Me pa zanima, zakaj že smo dali denar grkom? Nisem pozabil kaj je takrat otresal Borut Pahor; »S tem posojilom bomo še zaslužili«! Dobro, izjave predsednika Pahorja itak sodijo v rang fuzbalerja Cimirotiča (prav sem zapisal, Cimerotič je izum NZS) in tistega štajerskega slavčka Damjana Murka. Ampak pri nas je tako, da politiki lahko nabijajo in lažejo po mili volji.

Slovenijo je pretresla vest o smrti legende slovenske narodno zabavne glasbe Slavka Avsenika. Vse lepo in prav z žalovanjem in izrazi silnega spoštovanja. Po maršalu Titu je Slavko Avsenik drugi, ki si je v teh krajih »zaslužil« televizijski prenos pogreba!? Na mestu legendarnega Tomaža Terčka je bila tokrat ikona slovenske pomladi  Rosvita Pesek (v resnici je Rozi že hudo jesenska in popravljana). Pravijo, da ni mogla iz svoje domobranske kože (nisem gledal, se opravičujem), da je na vsak način hotela vsaj z enim stavkom popihati na črno dušo ustavno nedolžnega Janeza. Niti ene pesmi ni Slavc namenil Jugi, je baje rekla Rozi! Goveja muzika je meni tako tuja in oprostite izrazu ODVRATNA, da nimam kaj pisat in komentirat. Pogreb z vojaškimi častmi pa je samo dokaz, da smo SV razvrednotili v skavtsko društvo Boruta Pahorja. Z vsem dolžnim spoštovanjem do velikana govejih melodij, vojaški pogreb je dokaz, da ne vemo kaj početi z državo. Vem, Pahor bi včeraj še parado in podmornico na kolesih, če bi šlo. Da je prej potipal, kaj si o zadevi misli Janša, ni nobenega dvoma. Pahorjevo edino življenjsko vodilo v politiki je, ne užali Janeza Janše. Če od jutra do večera ni niti pomotoma stopil na kakšen domobranski repek, je bil dan uspešen.

Včeraj je bilo vroče tudi za Bežigradom. V tisto propadajočo rumeno bajto bivše bežigrajske občine, je veliki vodja Janez sklical svoje ovčice. Zgodilo se je tisto dolgo napovedovano. Janez Janša je požegnal start nove medijske hiše SDS, ki se zaenkrat kliče NOVA24. Zaenkrat ne vem dosti več kot povprečen odjemalec strupenih in lažnivih informacij, ki jih producirajo Murgle s Hanzi tv , POP tv in opankarskim tiskom. Ampak zdaj je tega konec, pravi Janez. Ljubezen pa za vernike ni zastonj. Janez jim je krepko navil cene. Če kdo, potem on ve koliko kdo tehta, saj jim je v večini on omogočil bogatenje na račun davkoplačevalskega denarja. Televizija, radio in spletni portal, pravi Janez. Vodušek bo najverjetneje izvisel, ne pa njegova dovoljenja in tv kanal. Za radio se ogreva upokojenec Vinko, saj sam pravi, da je pod Janezom uspešno sfukal nacionalni radio, da se ni opomogel do danes. Edino okoli spletnega portala ni dileme, vatikanska kurbica Uroš Urbanija. Za časa druge Janezove vlade, je imel Urbanija nalogo, da portal SIOL spremeni v podružnico Ognjišča in SDS. Kako se je končalo, je znano. Nogiranje domobrančkov je sledilo takoj, ko je barčico prevzela brhka wannabe komisarka Alenčica. Ampak vse to je zgodovina. Nocoj so dovoljene sanje, je včeraj pametnjačil Janez. Jutri pa denar prinesite, je še navrgel in s pogledom prevrtal neodločnega Kregarja, lastnika VPK.Pravijo, da bo popoldan konec vročine. Da se bo utrgalo nebo in zemlja? Bomo videli. Upam, da kakšno vremensko sranje ne bo spet udarilo po tistih, ki že tako nič nimajo. Ponavadi je tako. Hud udarec je spet dobila Policija. V nedeljo umorjeni policist Igor Mauser je bil moj znanec. Res izjemen človek, športnik in policist. Tisti, ki je prinesel sonce. Od tu naprej so vse besede odveč. Sploh pa moje. klapEND

izviren tekst je objavljen na spletni strani Mikstone blog