Skupno število ogledov strani

sreda, 17. junij 2015

V Lepeno na golaž


Janez Janša ne more živeti brez zdrah in izrednih razmer. Pravzaprav je odvisnik od raznoraznih političnih pizdarij. Zadnja leta pa se dogaja nekaj drugega. Janša na vsakem koraku vidi zarote in spletke. Po njegovem ni nič tako, kot je videti. Stvari so šle tako daleč, ker je okoli sebe zbral bedake, ki mu zvesto potrjujejo njegove privide. Pismo, ki ga je Janša včeraj po kurirju poslal trem predsednikom, gre uvršati v njegov shizofreni svet. Nekaj članov stranke SDS mi je potrdilo, da se je Janša popolnoma izgubil v svojih blodnjah. Njegove zadnje zahteve so v resnici smešne in popolnima neresne. Med drugim trdi, da ga je Ustavno sodišče opralo vseh obtožb v zadevi Patria! Seveda temu ni tako. US se je res na vse pretege trudilo rešiti Janšo iz dreka, vendar se ga oprostiti niso upali. Zato so žogico vrnili na začetek. Seveda v upanju, da Okrajnemu sodišču zmanjka časa. Janša torej ni nedolžen, niti slučajno. Iz obsojenca se je začasno prekvalificiral v obdolženca.

Kaj si o Janševi bolezni shizofreniji misli predsednik DZ Brglez, smo že izvedeli. Ostali dve moni, Pahor in Cerar pa še molčita. Cerar je z zadnjimi dejanji in javnim discipliniranjem Dragonje, ker je povedal, da prodajamo za »premalo«, zabil še en žebljiček v svojo politično krsto. Krsta? Ups, grožnja s smrtjo. Ajde Cerar, še ti trkom na Reporter in murijo. Cerar bo po vsej verjetnosti mencal in se izmikal, Pahor pa predstavlja težavo. Prav predsednik države, prismojeni Borut Pahor daje legitimnost Janševim izpadom in obujanju klerofašizma in domobranstva na Slovenskem. Najbrž vam je znan podatek, da je Pahor redni gost vseh domobranskih festivalov v režiji upokojenega brigadirja Krkoviča in ne manjka na nobeni pasji procesiji paravojaških postrojev  VSO. Pahor, izvoljen z glasovi Janševih podpornikov, si v sanjah ne upa zavrniti Janše. Jasno mu je, da je njegov drugi predsedniški mandat odvisen izključno od dobre volje in računice velikega vodje nazadnjakov v državi. Ajde Miško, gremo v Lepeno na golaž, bo Pahor kmalu slišal. Ne pa tudi preslišal. Ker želje Janše, so za Pahorja skoraj ukaz.

Poletje je pred vrati. Šolarji se veselijo počitnic, eni dopustov in morja, za večino pa se bo nadaljeval boj za preživetje. To poletje bo najbrž usodno za medijsko krajino Slovenijo. Kako se bo razpletla »vojna« med Bojan Požarjem in Martinom Odlazkom, si ne upajo napovedati niti vpleteni. Revije, ki so trdno zasidrane pri bralkah in bralcih (Jana, Stop, Lady, Obrazi…), namerava lastnik Kraterja Odlazek nič več in nič manj kot uničiti. Septembra, ko bo blagovne znamke prevzel Bojan Požar, bodo pravzaprav mrtve. Na njihovem pogorišču pa bodo ista uredništva izdajala identične revije s povsem drugo uredniško politiko. Pričakovati je obstreljevanje s tožbami in začasnimi odredbami, zadnjo pa bo najbrž reklo sodišče. Posel ali največja kraja intelektualne lastnine v zgodovini Slovenije?

Glavna protagonista nista nobena angelčka. Požar je kariero naredil iz laži in obrekovanj (prosto po Markešu), Odlazek pa je potrjeni goljuf, ki mu ni bilo treba v zapor. Goljufije je odsedel kar doma, kot se za pripadnika novodobne elite tudi spodobi.


Poziv, ki je prišel iz vrst stranke SDS; »Ignorirajmo udbaške firme«, ima svoj zakaj in zato. Eden od vidnih članov SDS ni upošteval nasveta Janše, da prestopi k Simobilu. Fantje, ki v Telekomovem drobovju prisluškujejo za naročnika iz stranke SD, so prejšnji teden uspeli posneti pogovor tega veljaka domobranske stranke. Vroč kostanj so na nos nesli Židanu, ki ni vedel kaj početi z informacijo. Jo je pa na seji vlade zaupal Erjavcu, ki ni tako lesen kot Židan. Še isti dan je Erjavec poskrbel, da je podatek prišel Janši na nos. In spet je bila vsega kriva vsemogočna Udba. klapEND
originalen tekst je bil objavljen na spletni strani www.mikstone.si