Skupno število ogledov strani

četrtek, 04. junij 2015

Banane

Slovenija gre naprej. Dežela neslutenih priložnosti. Tiste Kučanove ponarodele besede »nocoj so dovoljene sanje, jutri je nov dan«, smo odložili na smetišče zgodovine. Zdaj gre takole; »čez dan je dovoljeno krasti, zvečer je pa maša in spoved. In dan je enak dnevu v državi Sloveniji. V deželi sanj se je zgodilo. Bojan Požar je nova Bernarda Jeklin. Delo ima novega lastnika. Tipi zbrani okoli Stojana Petriča se ukvarjajo z vsem, samo z mediji ne. Pa kaj bi to, v deželi sanj smo. Da ne pozabim. Podjetje Burek Olimpija v lasti Islamija Abdila, se resno zanima za nakup Reporterja.

Najbrž so še slepi spregledali. Kot oni siromaki, ki so jim pred časom v Severni Koreji operirali sivo mreno. Janez Janša je velikopotezno zastavil načrt medijske hiše. Poleg tega, kar je javno natrosil, se dogaja še marsikaj, kar je povezano z njim in njegovimi načrti. V roku dveh let si Janša obeta, da bo znova prevzel oblast v državi. Za to potrebuje prijazne medije, se pravi lažnivo desničarsko propagando. Tednik Demokracija nima nobene vrednosti in dosega. Tednik Reporter zabava peščico opranih vernikov, ki si od zmage Janše obetajo koristi, kot v obdobju 2004-2008. Požareport  je najbolj obiskan in bran medij med desnimi verniki. Vseeno pa za kakšno resno politično agitiranje ni primeren. Je pa za to priročna Jana in podoben šund, ki ga starejše ženske na podeželju še vedno prebirajo. Od Septembra naprej bo na naslovnicah Jane, Naše žene, Obrazov in Stopa v vas proseče zrla znana družina Janša. Poplava sluzavih zgodbic o klenem pisatelju Janezu, njegovi Urški in fantičih Črtu in Jakcu, je zadnje upanje v glavi noriškega poglavarja Janše.

Janša je imel v ognju še eno poleno. Pa je prehitro pogorelo. Spet je štartal na časopis Delo in spet pogorel. Tokrat je stal v ozadju Proneta in v boj poslal hišnega bankirja Matjaža Kovačiča. Ker je bil Kovačič dolgoletni šef banke NKBM, večjih težav ne bi smelo biti, je ugotavljal Janša. Celo tako je bil prepričan, da bo pobasal Delo, da je hlapcem iz Reporterja odsvetoval »svinjanje« Stojana Petriča in njegovih menedžerjev. Je pa zanimivo spremljati odzive na nova razmerja v medijskem svetu. Skoraj ga ni junaka, ki bi si upal reči bobu bob. Kriza je, denarja skoraj nič, pa se večina boji za jutrišnji dan. Si pa predstavljam gnev in obup tistih starih kokelj, ki trideset let žulijo uredništva, zdaj bo pa Bojan Požar njihov zaposlovalec, eksistenca pa bo odvisna od volilnega rezultata Janeza Janše. Katastrofa. V naslednji rundi lahko pričakujemo, da bo kupec kar Mitja Lomovšek. Nakup pa bo financiral Miro Senica.

Politika nam sporoča, da bo medse brez zadržkov še naprej sprejemala pajdaše v kazenskih postopkih in morebitne zapornike, če si bodo to seveda priborili na volitvah. Ustavno sodišče Janeza Janše bo odločalo o njegovem poslanskem mandatu in o zakonu o poslancih. Izguba časa in kraja denarja. Še zadnji klošar na železnici ve, da zdajšnja sestava US dobra edino za polena.

Afera Patria očitno še ni končana. Tožilstvo na čelu s Ferlincem je na novo modicifiralo in obrazložilo obtožni akt, redno sodstvo pa vrača udarec Janševim ustavnim sodnikom. Zastaralni rok je leta 2017 in ne avgusta 2015, predobravnalni narok v zadevi pa bo že jeseni. Tožilstvo ima za Janšo in soobtožena pripravljen bonbonček. V kolikor bodo pripravljeni priznati krivdo, bo tožilstvo predlagalo kazni, ki so jo obdolženci že odsedeli.

Telekom bo prodan. Četudi za drobiž. Takšne zahteve prihajajo iz Evrope. Dali smo besedo, bili bi neverodostojni, če si premislimo, nabija Cmerar. Tale Cmerar mi postaja neznanka. Prvovrsten hlapec in upogljivec, pa tako dolgo ni stopil v ospredje? Bog si ga vedi, kdo ga je v resnici poslal na volitve in zakaj? klapEND
P.S. Južno voće. Od banan na mandarine? NK Olimpija-NK Srbija. Ampak Korl pralnega stroja ne da. Raje 8.000 evrov odvetniku. 

originalen tekst je bil objavljen na spletni strani Mikstone bloga