Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 18. maj 2015

Janša in Grupa TNT


Spet ponedeljek. In glej ga zlomka, spet iste viže. Kaj se sploh dogaja s to nesrečno državo? Nabijanje o samostojnosti in pripenjanje zaslug za tole bedo bi nam lahko prihranili. 70 let po koncu druge svetovne vojne nam politika »odpira« oči. Zdaj pravijo, da švabi niso bili okupatorji. Pravijo, da so nas prišli osvobodit strašnega komunizma. Pa se jim ni izšlo. Zataknilo se je v zibelki komunizma, Sovjetski zvezi. Od Stalingrada do Berlina je bil potem samo še pljunek. Danes je svet drugačen. Vsaj tako nam lažejo. Kaj pa je drugače? Je zemlja postala ploščata mogoče? Če bi slednje zapisal Janez Janša, potem kar šalo na stran. Ker v tem primeru bi Ustavno sodišče temeljito pretehtalo geometrijske like in jih z odločbo po potrebi spremenilo. Ker, njihov Janez je nezmotljiv. Zmoti se lahko ustava, bog in policaj, nikakor pa ne on.

Ta vikend je za osrednji časopis sosednje Avstrije natresel nekaj »resnic«. Neizpodbitnih seveda. Pravi, da ga je oblast strpala v zapor! Mogoče tista iz leta 1988, današnja prav gotovo ne. Za tiste s kratkim spominom. Janša je v zapor rinil sam. Nihče ga ni nikamor strpal, kot je on strpal lastno državo v drek. Potem je potožil, da ga je oblast želela uničiti. Trdi, da so ga zaprli v isto stavbo in isti oddelek kot pred 25 leti. Celo isto je smrdelo, je pojamral. Za tiste rojene po letu 1990 naj povem, da prejšnji režim Janše ni strpal v tajkunsko letovišče Puščava. Janša je takrat končal v vojaškem priporu na Metelkovi cesti v Ljubljani. Po obsodbi na vojaškem sodišču na Roški cesti pa so ga zaprli na Ig, kjer je bil odprti režim. V veliki meri mu je tja pomagal dr. Keber, ki je zanj spisal izmišljene težave medicinske narave. Janša je bil na Igu bolj malo, saj je lahko hodil na delo v Ljubljano na Parmovo. Službo mu je dal Igor Omerza.

Janša laže kot pes teče, ampak to ni nič novega. Novo bi bilo, če bi enkrat za spremembo govoril resnico. Pretekli dnevi so še enkrat več pokazali pravi obraz Slovenije. Polovica državljanov je anemična na karkoli. Briga jih za volitve, praznike in državo. Od nje so zdavnaj dvignili roke. S tisto drugo polovico naroda je pa takole. Peščica ostarelih, ki vlečejo zamere do bivše države in režima, je našlo svojega boga in glasnika v Janši. On jih ohranja pri življenju, oni pa njega. Gre za kleronacisimbiozo, ki bo končana, ko umre zadnji obupanec. To bo tudi nepreklicni konec črke J na Slovenskem. Razen omenjene peščice opranih, je aktivni del državljanov servisiran na anti-Janša programu. Kaj to pomeni, pa veste. Pomeni, da lahko tudi primerki kot so Borut Pahor, Alenka Bratušek in Miro Cerar postanejo PV, samo da to ne postane črka J. Pomeni pa še nekaj, kar je recept za katastrofo. Pred vsakimi volitvami se lahko najde nova Alenka ali Miro in celo realne možnosti za zmago ima. Res smo daleč prišli.

Pretekle dni je večina proslavljala 70 letnico zmage nad fašizmom, manjšina pa je žalovala. Ta manjšina leto 1945 dojema kot zmago zločinskega komunizma. Do leta 1991 so molčali in lepo živeli kolikor vem. Pardon, približno do leta 2008 so molčali. Potem so Janšo ujeli s spuščenimi hlačami na Finskem in oblast je na volitvah šla pa pa. Janša pa je udaril nazaj z retuširano zgodovino, prirejeno za povprečje intelekta bebcev, ki galamijo pred sodiščem vsako sredo.

Kaj počne aktualna vlada? Razen, da se ukvarja sama s seboj, najbrž nič. Slovenija vlado kot je aktualna najmanj potrebuje. Oni životarijo in se oklepajo svojih položajev. Edini cilj pa je preživeti mandat brez prask in upati na novega. Da bi v tem obdobju kaj postorili za državo, sprejeli kakšno nujno reformo, pa ni nobenih možnosti. Stalnica je napol vojno stanje na relaciji Janša +vrh SDS proti vsem, najraje pravosodju. Sem ter tja sceno začini Pahorjev adut Štefanec s svojo priporočeno pošto. Sledi urgenca iz najdražje odvetniške pisarne v Grosuplju, saj tam vedno dosežejo svoje za svoje. In stran KPK je spet prazna.

Vojska ima ta trenutek veliko težavo. Bi rekel, da je pogubna in še nepremagljiva za vojsko. Sliši na ime poveljnik. In to ne katerikoli. Težava sliši na ime vrhovni poveljnik Slovenske vojske. Pustimo zdaj ob strani dejstvo, da je politika vsem v posmeh za obrambnega ministra imenovala občinsko uradnico iz Velenja, ki jo servisira energetski lobi znane doline. Borut Pahor se sramuje svoje vojske. Raje hodi na zborovanja in postroje paravojaške hunte Janeza Janše. Okoli tega ni bilo nikoli dileme. Ko je čas parad in razkazovanja orožja, gre vsak k svojemu gospodarju. Tako na globalnem parketu Borut ni smel v Moskvo, doma pa ni smel manjkati na nobeni pasji procesiji VSO. Nisem zadovoljen, no doubt, pravi Borči. Tiste grožnje rusom je najbrž zinil pod vtisom Janševe ljubezni do Ukrajine. Kdo bi vedel?


Žan Mahnič. Ta lik v SDS bi si bilo treba izmisliti, če ne bi obstajal. Kot grupa TNT brez Bob Rocka. To ne gre. KlapEND
original tekst je bil objavljen na spletni strani Mikstone bloga