Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 30. marec 2015

Jawohl pičke

Bon Apetit Telekom Slovenije

Slovenija ima eno veliko težavo. Aja, kakšno pa, me je zanimalo? Ne ve se kdo pije in kdo plača. Tako pravijo! Bi se strinjali s tem? Seveda ne! Pri nas v Sloveniji se zelo dobro ve, kdo »pije«! In ve se tudi, kdo vedno znova plačuje te zapitke. Ja kdo, davkoplačevalci, lepo vas prosim. Privatizacija gre svojo pot. Telekom pa postaja pokopališče naših politikov. Pred časom mi je bivši vojaški obveščevalec, ki je danes prvi operativec premierja Cerarja, dejal nekako takole! Telekom je obljubljen Nemcem. Cerar pa je Merklovi osebno obljubil, da bo storil vse kar mu dopuščata zakon in ustava, da se bo to res zgodilo. Lepo Miro. Potemtakem se upravičeno lahko vprašamo, čigav predsednik je Cerar in v čigavem interesu deluje? V interesu države Slovenije zagotovo ne! Cerar počne vse, da se Telekom proda. Kdor ima pomisleke ali celo poskuša zavirati postopke prodaje, bo onemogočen. In glej ga zlomka, Cerar zahteva odstop obrambnega ministra Vebra. Razlog pa znan! Telekom!

Tistim, ki ne gledajo na svet in dogajanje z ozkimi političnimi plašnicami na očeh, so stvari jasne kot beli dan. Življenje v Sloveniji postaja utrujajoče. Dnevna doza plačanih lažnivcev, lažen napuh in sijaj brez blišča, prazne besede in revščina. To je naša realnost. Bolj kot materialna revščina, boli tista druga. Ampak kaj bi jamrali in se pritoževali? To smo in to si očitno zaslužimo. Če nas pa nič ne izuči, al kako?

Tale Miro Cerar se mi zdi kot ena slaba šala. Prav zares. Slovenija je v velikih težavah. Skoraj bi lahko rekli, da je na smrtni postelji. No, nič bati, saj zraven operacijske mize stoji dr. Miro Cerar. No, pa se smejmo vsi skupaj. Dr. Miro Cerar, ha ha ha. Pacient ga. Slovenija je v odličnih rokah, brezmadežnih pravzaprav. Brez skrbi, umrli bomo brez posebnih zapletov, ker bo dr. Miro priskrbel pravno podlago. Če tole situacijo preslikamo v nam ljubo zdravstvo, boste še najbolj razumeli. Tisti, ki sploh hočete razumeti. Torej, prometna nesreča. Hudo poškodovano voznico Slovenijo je rešilec pripeljal na urgenco. Medtem, ko umira na operacijski mizi, se zdravniki prepirajo. Eden bi operiral, pa nima licence. Drugi ima licenco, pa nima volje, tretji je v suspenzu, četrti pa ima preveč ur ta mesec. Edina, ki je upravičeno z vsemi papirji in pravnimi podlagami v operacijski dvorani, je snažilka Fata. Tam je zato, da na koncu pospravi, pomije in zapre. Tako približno je z državo in premierjem Cerarjem.


Miro Cerar je pogrebec te države. Namesto, da bi sklical vse ministre in jim naročil, da od ministrstva do ministrstva pripravijo temeljito poročilo, kaj prinaša privatizacija vitalne infrastrukture, zahteva odstop obrambnega ministra. Vse v duhu obljube Angeli Merkel. Nič ne sme ustaviti prodaje Telekoma, Jawohl! klapEND


izviren tekst je objavljen na spletni strani Mikstone bloga