Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 16. marec 2015

Elitni parazit


Tri dni sem si vzel prosto. Od pisanja namreč. Življenje je samo po sebi zajebano. Če pa si prisiljen iz kakršnih koli razlogov že živeti v Sloveniji, pa je zajebanost potencirana. Eni pravijo, da je potenca večja, če si v prestolnici ali njeni bližini. Drugi pa trdijo obratno. Da je potenca zajebanosti večja v zaselkih. Filozofiram!? Zaman čakam na upanje. Na žarek upanja v tej vukojebini. Pa slabo kaže. Ni dialoga in strpnosti v naši družbi. Desničarji povsod vidijo Kučana in Udbo. Odkar so Janšo v zadevi Patria obsodili in malce zaprli, pa se jim je snelo do konca. Ampak res do konca. Obujanje fašizma in domobranstva, zraven pa kriminalizirati NOB do meja vojnega hudodelstva, je poslanica Janeza Janše svojim ovčicam za letošnje leto. Za nameček do konca spolitizirano in razklano sodstvo ne zna ali noče spoštovati lastnih zakonov. Ker so pri vseh pomembnih zadevah v ozadju strici iz politike. Od teh famoznih stricev se nam že kolca, pa še vedno nismo videli niti enega. Pred leti je Rado Pezdir danes Kizo pogumno napovedal razkritje mreže stricev. Najbrž se še spomnite, da ga je pompozno sprejel na pogovor celo takratni notranji minister Vinko Gorenak! In potem je Rado še bolj pogumno utihnil!? Zakaj že, če je bil Janša premier, Gorenak notranji minister, Črnčec šef SOVE, Virant šef parlamenta in  upogljivi Hojs obrambni minister? In ja, minister za finance je bil družinski prijatelj Rada Pezdirja, Janez Šušteršič. Torej, vse vzvode in oblast so imeli v rokah za obračun z omrežji in strici, ko je pritekel zadihani Rado Pezdir in zatrobil v fanfare korupcije! Zakaj se ni zgodilo nič? Zakaj se o tem ne piše? Zakaj se je pometlo pod preprogo?

Odgovor je enostaven. Če bi Pezdir res začel rovariti, bi trčil ob brata Janša, Janeza in Rajka. Poleg njiju, bi trčil v Bojana Petana, časopisno družbo Dnevnik iz z njimi povezane Petanove družbe. Pezdirja so hitro prizemljili, hitreje kot si mislite. In je utihnil. Provokacije aka Kizo in sesuvanje Mladine, ki je zdavnaj sesuta, mu res niso v čast, mi je razlagal njegov bivši somišljenik, sicer član neugasle DL. Ja, kako da ne. Točno to je on. Mali zamerljivi provokator.

Miro Cerar je predsednik vlade. Upam, da bo njegov mandat čim krajši. Daljši bo, bolj bo poguben za Slovenijo. Ni pozabljeno, zakaj je bil Miro Cerar izvoljen. Pozor, Miro Cerar in ne Stranka modernega centra! In kaj je danes ostalo od te silne etike in morale? Kaj je ostalo od obljubljene nove politike? Katere že, lepo prosim? Ni, da bi pisal in govoril o nečem, česar sploh ni. Tako kot po sodbi Vrhovnega sodišča ne obstaja več poročilo KPK o premoženjskem stanju Janeza Janše. Kaj ima vrhunski pravnik, ki je vse življenje jedel z zlato žlico partije, govoričiti in soditi o nečem, česar ni, ne obstaja. Smo spet v sferi, ko se nekdo sprehaja po glavi šefa opozicije in bere zlobne misli? Halo Cerar? Mr. 500 evrov!

Mr. 500 evrov! Dolg je seznam Osnovnih šol, kjer je zapisano Dr. Cerar d.o.o. 500 evrov! Samo en primer, OŠ Livada. Dr. Cerar se je oglasil ob 10.40, po glavnem šolskem odmoru. Predavanje je trajalo dve šolski uri, to je dvakrat 45 minut. Približno ob 12.15 je bilo predavanja konec. Dr. Cerar se je vrnil v Državni zbor. In tako najbrž nekaj desetkrat. Zdaj pa mi vi povejte, kje je tukaj delo izven rednega delovnega časa, pozno popoldan in zvečer, kakor je razlagal javnosti premier? Pa kaj še! Dr. Miro Cerar je od nekdaj član elitnega kluba parazitov, podobno kot Stanka Setnikar Cankar. Saj ne, da bi kaj ukradli, bog ne daj, za to so prepošteni. Saj je bilo vse po črki zakona. Svinjarija pač, ki ni kaznivo dejanje, kajne Miro. Poznaš?

Pa ni, da bi se Miro zazrl vase. Kje pa. Tu udari na plano vsa beda, zakaj je Miro je slaba kopija velikega Janeza. To je zarota. Moja stranka moti nekoga. Ne, moja stranka moti vse lopove v tej državi. Samo jaz sem pošten in dober, vse kar se dogaja je politična gonja. Vam je znano? Seveda je! Miro je iz zgodbe; Plesala je eno poletje! Račune pa bomo plačevali desetletje.Ne vem kam tole pelje. Tisti, ki imajo oblast, ne vedo kaj z njo sploh početi. Tisti, ki bi radi na oblast, vidijo našo prihodnost kot Vatikansko enklavo, drugi bi radi služili Nemcem, tretji se udinjajo Rusom in KGB jeveski različici James Bonda, Vladimirju Putinu in četrti bi Švico. Zanimivo. Vsi se nekomu ponujajo in nekomu lezejo v rit. Le samostojen v resnici nihče ne bi bil. Čeprav je vseh v prvi vrsti poln gobec samostojnosti.

POP TV! Gre lahko še nižje? V spominu imam Petro in njen napad na samopašno Metko Marjeto Zorc. Čeprav Zorčeve ne morem, ker je lažniva in z vsemi žavbami namazana igralka, se mi je takrat za hipec zasmilila. Kako lahko spite, halo Petra? Zdaj je očitno, da je zasebna ljubezenska zveza med osebo 1 na POP TV in osebo 2 na KPK obrodila sadove. Ampak mi imamo, uredništvo stoji za tem, da lažete gospa Bratušek, je nabijala Petra.


Alenka pa? Alenki se vidi, da jo je padec iz višin hudo prizadel. Za nekdanjo pozornost in prepoznavnost bi dala vse. Lahko mi verjamete, da ji je tale preiskava balzam za dušo in napuh. Spet je bila na tv. In celo prva novica. Alenka je odpeljala proti Ljubljani in pomahala kameri. Jani je potočil solzico. Olimpija pa tri. klapEND


Izviren tekst je bil objavljen na spletni strani mikstone blog