Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 17. november 2014

Vozi Miro


Svoboda Janši, svoboda Sloveniji! Ne gre skupaj, kajne! Priznam. Vse skupaj je  smešno, patetično in bolano. Bolano, ne bolno! Slovenija ni ujetnica komunizma, Murgel ali foruma 21! Slovenija je ujetnica Janeza Janše in njegovih ostarelih klerofašistov. Saj se lahko izrazim drugače, nisem cepljen s sovraštvom, kot so to oni. Vendar kako? Še živeči domobranci so se ponovno zbrali h komemoraciji….., ne gre tole. Klerofašisti so! Priznajte si že enkrat, kar približno normalni vemo že dolgo. Janša ni politični zapornik. Janša ni niti politik v zaporu. Janša je šiptar. Šiptar, ki vas nateguje v zdrav razum. Pomota, zdrav razum in poden, ki se zbira pred sodiščem? Kje pa, kakšen zdrav razum. Ga ni. Za normalne ljudi ni zdravo živeti v Sloveniji. Kolektivna blaznost je na pohodu. Cvet klerofašistov v Bruslju in Novi Evropi vidi svoje gospodarje. Bruselj se reče, čeprav vsi vemo, kdo vodi in komandira to Novo Evropo. Oni, potomci Adolfa Hitlerja. Velika Nemčija. Samo pod vodstvom velike Nemčije in Adolfa Hitlerja ima Slovenski narod zagotovljen prostor pod soncem. Tako klerofašisti leta 1944 v časopisu Slovenec. Dva dni po začetku zavezniške invazije v Normandiji, so v Slovencu zapisali;

Napadena je svobodna Evropa, ogrožena je demokracija, skupaj z veličastno Nemško armado se bomo uprli …….! Kje smo danes, gospodje, tovariši in  kameradi fašisti? V Novi Evropi pod vodstvom Velike Nemčije. Bravo. Potem pa že enkrat priznajmo, da smo po krivem potolkli osvoboditelja Adolfa Hitlerja v drugi vojni. Vso to srečo, blaginjo in bogastvo nam je Dolfe ponujal že leta 1939. Mi pa nič. Nič? Zdaj sem pa ustrelil v prazno. Vse prej kot nič. Hudiča in demokracije smo se tako prestrašili, da smo se povezali z rdečo armado in zahodno alianso hkrati. Svet je bil črno bel. Takrat in nikoli več.

Po letu 1945, je vsaka država z mečem in ognjem branila svojo ideologijo. Tako Amerika, Sovjetska zveza in  Izrael kot Jugoslavija. Zunanjim in notranjim sovražnikom suverenih držav se ni  bralo zakonov in s spoštovanjem človekovih pravic se ni ukvarjal nihče. Sovražnike so takrat pobijali. Tudi pri nas! Če jih ne bi, bi oni nas. Kdo ne pozna imen Jicak Rabin, Ehud Barak in Benjamin Netanjahu? Zasedali so najvišje položaje v Izraelski državi. Zasedli so jih, ker so se dokazali svojemu narodu. V petdesetih in šestdesetih letih so kot pripadniki varnostnih sil, pobijali sovražnike svoje države. V domovini veljajo za narodne heroje,čeprav so večino umorov izvršili na drugem koncu sveta. Si znate predstavljati, da bi kakšen Izraelski medij svoje heroje označil za »židovske morilce« in zahteval pravico za njihove »žrtve«? Naslednjega jutra ne bi dočakal ta medij in tisti, ki se je pod to podpisal.

Pri nas pa? Pri nas je drugače. Mi smo ekstra demokrati in hlapci hkrati. Imamo fašistično stranko SDS, ki ni obrobna stranka. Gre za drugo najmočnejšo stranko v državi. Če mene vprašate, gre za najmočnejšo stranko v državi. SMC ni stranka. Poslanski mandati jo ne naredijo največjo, niti najmočnejšo. Pred tremi leti je bila potemtakem najmočnejša sila PS. Nak, niti PS ni bila stranka, zato jo danes ni več. Razna interesna združenja, ki jih domnevno poganja forum 21, pred vsakimi volitvami spečejo stranko in zmagajo. Neverjetno a resnično. Vsaka nova stranka je slabša od prejšnje. Še vedno pa bolj sprejemljiva kot fašistična SDS. In v tem ideološkem klanju in prerivanju vi vidite prihodnost, rast in nova delovna mesta? Malo morgen fašisti in oni drugi, kako bi vas poimenoval? FDV klan!

FDV tipčki in povprečni predavatelji Ljubljanske pravne fakultete, so se zavihteli na oblast. Ali bolje rečeno, oblast jih je začasno sprejela medse. Zdaj pa imamo državo v leru. In nič ne kaže, da se bomo kam premaknili. Najbrž je prav, da se nikamor ne premaknemo? Če si Slovenijo predstavljamo kot avtobus, vam bo še najbolj jasno. Vi ste potniki v tem avtobusu. Šoferji Janez, Milan, Borut in Alenka so odpovedali. Če sta prva dva še imela izpit za šofiranje tega avtobusa, ga Borut in Alenka nista imela. Zato zdaj stojimo na postaji. Vem, mudi se vam naprej. Šoferja pa ni. In kaj zdaj? Če bi sedeli v resničnem avtobusu in bi pobegnili vsi šoferji, kaj bi storili? Vem, nisem pozabil, da se mudi. Tam spredaj se nekaj prerekajo in vlečejo slamice, kdo bo vozil naprej! In glej ga nesrečnika-zmagovalca. Telovadec Miro je potegnil slamico. Ampak Miro nikoli ni sedel za volanom tricikla, še izpit za kolo nima. Miro sede za krmilo avtobusa. Se boste peljali naprej? Če bi sedeli na pravem avtobusu in bi namesto šoferja za volan sedel prvi potnik! Bi se peljali naprej? Vem da ne. Vik in krik, odprite vrata in še kakšna pest bi zapela na Bavarcu.Tale nesrečni avtobus z imenom Slovenija ne bo šel nikamor. Na postaji kjer je obtičal, ga bodo razmontirali, razprodali uporabne dele, ostalo pa odvlekli na odpad. Evro odpad z vsemi eko taksami, da ne bo pomote. Še za svoj pogreb nimate več, dragi Slovenci.

Šofer Janez, trenutno na letnem oddihu v Puščavi, je za klerofašiste edino upanje. Za vse ostale pa sporočilo, da vozijo še druge proge.


Reporter postaja obvezno čtivo za pedofile in pedre. Janez Turinek, Vinko Vasle, Silvester Šurla, Jože Biščak-Bišči piš in Aleš Primc so trden garant, da bo v Slovenski družbi vedno prostor in toleranca za izmečke. Hvala Janez. klapENDoriginalen tekst je bil objavljen na spletni strani www.mikstone.si