Skupno število ogledov strani

četrtek, 25. september 2014

Stalna dovolilnica JJ


Dober večer Slovenija. Tista z »dobro jutro« je že prežvečena, pa še v kontekstu ni! Kakšen kurac »dobro jutro«, se sprašujem, ko kar po vrsti nabijajo o nekakšnem dobrem jutru za Slovenijo. Slovenija je svoj svetel dan že preživela. Nastopil je večer, ki se počasi preveša v trdo temo. Zdaj smo v kontekstu. V trdi temi. Če kdo dvomi, naj se ozre okoli sebe. Večer, tokrat mislim na časopis, je nekako negiral moje trditve, da ima zapornik Janez Janša stalno dovolilnico. Češ, da mora vsakič znova sproti prositi in bla bla bla. Damjana Žist se tokrat moti, ali pa namerno zavaja redko bralstvo Mariborskega Večera. 

Torej še enkrat. Vsak zapornik v tej državi, ki mu je odobreno delo zunaj, dobi stalno dovolilnico. Zjutraj paznik vpiše uro odhoda, ko se zapornik vrne, vpiše uro prihoda. Na dovolilnici so osebni podatki, naslov ustanove kjer dela zapornik in razpredelnica, kamor paznik vpisuje ure prihoda.Tako velja za vse zapornike, ne samo za Janeza Janšo. Damjani se je zapisalo, da gre Janša iz zapora samo na seje vlade!? No, Janša ni član vlade in na vladne seje ne hodi. Je pa zaenkrat še poslanec in hodi v službo v Državni zbor. Državni zbor obratuje od ponedeljka do petka, tako ima Janez Janša dovolilnico od ponedeljka do petka. Za dogodke in delo izven delavnika, pa mora res zaprositi dodatno.


Na prvem prestajanju kazni sem lahko delal v TMK na Kajuhovi v Ljubljani. Takrat sem imel tudi sam stalno dovolilnico od 5.15 zjutraj do 16.00 popoldan. Od ponedeljka do petka. In z mano vsi, ki so lahko hodili ven na delo. Od nadzora in zapornika pa je odvisno, ali si res na delovnem mestu ali kje drugje. Jaz sem se takrat vsak dan ustavil doma, pojedel kosilo, se stuširal in se vrnil v zapor. Stalna dovolilnica je redna praksa, očitno pa bi nekdo rad iz Janše delal mučenika. #FuckOff