Preskoči na glavno vsebino

Janez Janša prestaja zaporno kazen! Jo res?

Janez Janša je na prestajanju zaporne kazni? Drhal, dirigirana iz zapora na Dobu, pa dnevno zganja cirkus po njegovih notah. Zgornji stavek ne drži povsem. Drhal je dirigirana iz Slovenskega parlamenta. Naš predsednik po nedolžnem gnije v ječi, družina pa trpi, vpije drhal pred sodiščem. Komedija je popolna, laž pa absurdna. Janez Janša, ta veliki režiser svojega trpljenja in zavajanja množice ovac, sploh ne prestaja nobene kazni. Stanje mu neznansko odgovarja, zato Franci Matoz vsake toliko časa vloži novo zahtevo po izločitvi, da stvar zastane. Politik, ki bi zaradi svoje koruptivnosti in nagnjenosti h kriminalnim rabotam moral ždeti za rešetkami, se nam roga iz parlamenta in domačega naslanjača. Poglejmo, kako izgleda prestajanje zaporne kazni Janeza Janše.

Od ponedeljka do petka ima stalno dovolilnico za odhod na delo. Zmotno je prepričanje, da ga pazniki vozijo v Ljubljano. Temu seveda ni tako. Janez Janša je zelo svoboden človek za zapornika. Dovoljenje velja od 6 ure zjutraj do 20 ure zvečer. Ob šestih ga ponavadi pred kapijo pobere Urška. Potem gre domov in kasneje v Ljubljano. Ali je v poslanski klopi, pisarni ali prostorih stranke na Trstenjakovi, je njegova izbira. Med tednom torej hodi samo prenočevat v Puščavo. Z vikendi pa je takole. Tri vikende v mesecu je Janša doma, četrtega pa ima 5 urni izhod. Obiskov v zaporu Janša nima že nekaj časa. Pa ne zato, ker bi mu jih kdo vzel. Enostavno ga nikoli v času obiskov ni na prestajanju kazni.

Zdaj mi pa vi povejte dragi Slovenčki. Kdo se tu dela norca in mučenika? Najbrž vam je zdaj jasno, zakaj Janša sam zavlačuje nekakšno odločanje, čeprav ni več o ničemer odločati. Sodišče ga je dvakrat potrdilo da je kriv. Tu je konec maše za vse navadne državljane. Sledi odhod v zapor. Razen, če si Janez Janša.


Oni dan sta se po Miklošičevi pripeljala Volvo in terenec Toyota z zatemnjenimi stekli. Družba v dveh prestižnih avtih so bili Janez Janša, Rajko Janša, Urška Bačovnik, Damir Črnčec in voznik (očitno varnostnik), ki ga ne poznam. Urška je izstopila z Damirjem in se napotila pred stavbo sodišča. Janez in Rajko pa sta počakala v Toyoti. Ko je Urška prebrala, kar ji je napisal trpeči soprog in spustila dve solzici, se je vrnila k njemu v avto. In so se odpeljali.

Janez Janša ima seveda kup opravkov po Ljubljani. Trikrat na mesec je doma za vikend, kar pa ne pomeni, da je res doma. Iz zanesljivih virov vem, da si je Janez Janša uredil stanovanje v prestolnici. Tam prenočuje, kadar se mu v petek ne da v Silo, ali kadar se sobote v prestolnici zavlečejo. Kdo prihaja v njegovo stanovanje, pa drugič. O stanovanju še najbolj pomembno. Uradno ga ima v uporabi smrkavi poslanec Janševe stranke Žan Mahnič. Njemu je Janša naročil, da zaprosi za poslansko stanovanje in mu da ključe. Vodenoglavi mulo je to seveda z zanosom storil. Ker se je Janši mudilo za ključe,  se je šel Mahnič izpostavit s teženjem komisiji, ki med drugim skrbi za poslanska stanovanja. Morala in etika sta na stranskem tiru, vse za šefa ali cilj posvečuje sredstva.

Janša se je namenil obračunati z vrhovnimi sodniki v državi. Zato je Lovru Šturmu naročil, da na Ustavnem sodišču prešteje vse sodbe, ki jih je to zavrglo. Na podlagi zavrženih sodb, pa so obtožili vrhovne sodnike, ki so bili v senatih zavrženih sodb, nič manj kot zavestnega kršenja ustave. Obračun je seveda selektiven, saj sta v senatih sedela ali jih vodila tudi Marko Šorli in Barbara Zobec, dva izpričana Janševa patrona na Vrhovnem sodišču.

Janša napoveduje, da bo Vrhovno sodišče sodbo vrnilo na prvo stopnjo. Češ, da Evropsko ne bo imelo možnosti raztrgati po njegovem krivične sodbe. Resnica je seveda diametralno nasprotna. Janša in njegova pravniška ekipa v senci (Šturm, Šorli, Jaklič) si na vso moč prizadevajo, da bi sodba romala na prvo stopnjo in zastarala. Jasno je namreč, da bi ESČP to sodbo brez težav potrdilo, saj Janši nihče ni kratil njegovih pravic.

Politika je umazana igra. Zato se prvovrstni umazanec Janša odlično znajde v njej. Predstava še kar traja, lopov nas vse skupaj nateguje, novi premier Miro Cerar pa se je izkazal za prodajalca megle. Kakšna je to pravna država, če obsojeni lopov sedi v parlamentu? Zraven pa vpije, da je zaprt? Vse normalno in zakonito, predvsem pa Ustavno.


Poserjem se na takšno Ustavo. klapEND


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je