Skupno število ogledov strani

četrtek, 05. junij 2014

Urok Slovenije-Janez Janša!


Naslednjih 48 ur bo moten dostop do bloga na naslovu www.mikstone. ! Potem ne bo več težav! Tekst, ki je bil namenjen današnji VIP objavi, bom iz teh razlogov izjemoma objavil na "brezplačnem" spletnem blogu!

Zadnje dneve imam občutek, da prisostvujem cirkuški predstavi! Panika na levici je neizmerna. Če bi paniko meril po potresni lestvici, bi bila država v ruševinah. Zanimivo, da me kar nekaj ljudi prepričuje, da sta Miro Cerar in Igor Šoltes rešitelja Slovenije!? Ne me basat in posiljevat s takšnimi nebulozami, lepo prosim. Miro Cerar in Igor Šoltes sta vojaka stare nomenklature. Takšno je moje skromno mnenje. Oba sta zaradi družinskih vezi do danes živela kot v pravljici. Od rojstva jima je partija postlala dobesedno vse. Oba sta vse življenje breme davkoplačevalcev, njune službe pa sanjske. Zakaj se zdaj tipčka podajata v najbolj umazano obrt na svetu, politiko? In to iz varnega zavetja odlično plačanih uradniških služb, kjer sta imela mir pred mediji in aferami! Imata morda kakšne duševne težave in rešitev vidita v tem, da se izpostavita javnemu mrcvarjenju in poniževanju medijev in političnih nasprotnikov? Ne! Tipčka sta vpoklicana! 

Vse življenju ju je krmila nomenklatura, ki je zdaj v strašanskih težavah. Zadnji dve garnituri na vpoklic sta se sfižili. Katarina Kresal, Gregor Golobič, zdaj še Gregor Virant in Zoran Janković! Prišel je čas, ko gre na vse ali nič. Gre za preživetje lobijev, omrežij in zaslužnikov levice. Spomnim se prizora iz filma boter, ko ostareli don Corleone naredi "uslugo" sonarodnjaku. Položil je roko nanj in s srhljivim glasom izrekel;

"Prijatelj moj, nekega dne mi boš uslugo vrnil. Želi si, da ta dan nikoli ne pride"!

Na ta način je partija v življenje pospremila Igorja Šoltesa in do neke mere mlajšega Cerarja. In vse tako kaže, da je prišel ta črni dan, ki si ga nihče ni želel. Najbrž vam je jasno, da tipčka niti nimata izbire. Če bi zavrnila vstop v politiko, bi ju doletela podobna usoda, kot bi doletela pogrebnika, če bi zavrnil dona, ko je od njega zahteval vračilo usluge! Prerešetanega sina urediti za pogreb!

Da gre na vse ali nič, dokazuje tudi povezovanje SD z Desus-om. Kar se mene tiče, je to pogreb stranke SD. Zaradi Židana in recimo temu novega vetra v stranki, bi se letos prvič udeležil volitev in glasoval za SD. Pa še marsikoga bi prepričal, da stori enako. Če pa je zraven Desus in Karl Vetrnik Erjavec, potem hvala lepa. Bom raje agitiral, da nihče ne da glas temu prašiču, ki so ga polna usta pravic upokojencev! Desus in volilni sistem sta temeljni problem današnje družbe. Pa se ne bom ponavljal. V resnici se mi zdi, da pišem v prazno. Pa ne samo jaz. V medijih se pojavljajo odlični članki na temo aktualne politike, vsem je jasno kdo je kdo in koliko je ura, na koncu pa spet isti prašiči sedijo pri koritu! Kako je to mogoče?


Kako je mogoče, da Janez Janša še vedno, oprostite izrazu, svira kurcu!??? Pa pustimo zdaj ob strani moj odnos do njega! Pozabimo, da mu je ime Janez Janša! Tale Polde gre predaleč. Dvakrat potrjen na sodiščih, poziv ga čaka, on pa je glavni akter vsega dogajanja še naprej. Kot, da se ni nič zgodilo! Vabijo ga pred televizijske kamere, kjer se roga iz države in zakonov, ki naj bi jih prvi med prvimi spoštoval. Polde je navaden lopov. Polovica Evrope se zgraža nad gospodom, ki je med Balkansko vojno orožje prodajal vsem vpletenim. Na embargo skupnosti, ki se ji danes tako klanja, pa se je preprosto požvižgal. 

Višek nesramnosti pa je zagotovo "pomoč" za njegove sodne stroške! Pozor! On je tožil, ovadil in napadel z vsemi političnimi sredstvi nekega tujega novinarja. On osebno! Ko je izgubil, je zagnal vik in krik, da ga preganja krivosodje in fehta za denar!? Kako lahko izusti kaj takšnega? Očitno lahko, ker je vse okoli njega uročeno. Urok Depale vasi, Maska kurca Ivana in Končno doma-Rovte, Grahovo via Dob ... hude motnje sevajo iz njegove glave. Nekaj pa drži. Urok Janeza Janše! On je v resnici uročil vso državo. 

Vidim, kam vse skupaj pelje! V pizdo materino brez povratka. Želeli ali ne, leta 1991 smo se vkrcali na Titanik. In tista ledena plošča je vse bližje. Ta male z Zoranovimi pingvini nas niso potopile. Čer pred nami pa je resnična. Tako resnična, kot se je res potopil Titanik! Ve kdo rešitev? Lahko bi že enkrat spregledali. Tisti, ki krmarijo to izgubljeno ladjo, se ne slepijo. Usodo poznajo, zato že zasedajo rešilne čolne. Kot veste iz zgodovine, pa je bilo rešilnih čolnov odločno premalo. Če niste slepi, pred vami se dogaja tole vkrcavanje v rešilne čolne. Kaj vi čakate?

Izgubljena Alenka Bratušek ima še vedno glavo nad oblaki. Pa nekaj sivih las je dobila, ker mora poskrbeti za četo odpuščenih ovac. In Alenka kadruje. Predvsem na Zdravstvenem ministrstvu, kjer je ona v.d. šefica. Najbrž ni iz trte zvita informacija, da je vsem odgovarjalo, da ni kompetentnega ministra tam. Tako je AB samo podpisovala, posli pa so tekli naprej. Njen bivši šef idol in stvarnik Zoran Janković pa ostaja na obrobju. Skoraj komično se zdi, da se gre povezovat z Borisom Popovićem, ki je prav tako v hudih težavah z zakonom. Če ima v načrtu koalicijo z zakonom skreganih županov, bom verjel, da so ga zapustili vsi razsodni svetovalci.


Jutri je 70 letnica D-day! Izkrcanje zaveznikov na obalah Normandije je bilo naravnost epsko. Zemljevid Evrope in zgodovina bi bila precej drugačna in temačnejša, če ne bi prišlo do odprtja druge fronte proti nacistični Nemčiji in njenim pomagačem. Danes se prerado pozablja na zgodovinska dejstva in politika za dnevno uporabo z lahkoto pljuva heroje osvobodilnega boja. Zakaj potem moj prijatelj Mussomeli ne odpelje "znancev" iz Nove Zaveze jutri na spominsko slovesnost v Normandijo. Pa naj tam zaveznikom razlaga, kar razlaga Slovencem. Lahko bodo skupaj postavili spominsko ploščo za vse pobite naciste ...!

Pretiravam? Ne! Čeprav sta primerjava in predlog zelo na mesto, glede na odnos veleposlanika Mussomelija do naše družbe in politike. V nedeljo bo obsojenec popušil izsiljen referendum, kdo bo kriv za to, pa lahko ugibate! Murgle! Kar predstavljam si ga pri bivši fukari Roziki, kako z mrkim obrazom modruje o še vedno živeči udbi in Kučanovih medijih, ki so mu minirali referendum. Na koncu bo povedal, da bodo arhivi ostalo odprti, ker jih bo on odprl. Na Dobu in Ljubljanskem gradu pa bodo plapolale Slovenske zastave.

Veliki vojskovodja Ivan? Prvič so ga zaprli pri 29 letih. 31-leten je že operativno vodil osamosvojitveno vojno. Lahko si predstavljam bes starih generalov v Beogradu, da jim 30 letni študent obramboslovja razjebe državo in tako opevano "bratstvo i jedinstvo"! Sledil je ples zmagovalcev. Ivan je bil prepričan, da mu je dovoljeno vse. Uspeh in položaj sta ga dobesedno odnesla. Dodaten napuh in ego so mu dvigovale ženske, ki so padale pred njim. Zato je v devetdesetih naredil kup začetniških napak, ki ga k sreči niso stale kariere in prostosti. Ivan ima to sposobnost, da svoje napake uspešno transformira v politični pregon s podpisom Milana Kučana. Pri njegovem početju ga ne ustavi nič. Za vernike in svoje potrebe je na novo spisal preteklo zgodovino in demoniziral NOB. Posla s Patrio se je lotil z vso previdnostjo. Kot šef vlade je z obrambnim ministrom komuniciral strogo po vladni liniji, dodatnih vprašanj in zahtev pa ni postavljal. Mimo Erjavca in Obrambnega ministrstva je pooblastil dr. Jožeta Zagožna, da se dogovori s Patrio in izloči Sistemsko tehniko. Za razliko od devetdesetih let, se nikamor ni podpisal, nikogar ni poklical in z nikomer se ni sestal. Ko se je zalomil dvig prvega dela podkupnine v Avstriji, se je Ivan sestal z dr. Jožetom Zagožnom. Slednji je v svoj dnevnik je zapisal; 

Janeza skrbi! ... 900k + 25DN je pod streho.... Janez je napovedal nevihto. Lauda gleda na profit..... pravi da ima pelerino za rdeče nevihte.... TK hoče svoj delež..... IC in sporoga sta težavna ....  (dnevnik je predmet izsiljevanja na relaciji Trstenjakova vs. Hafnerjeva)


Teden dni po dogodku v Depali vasi, me je Ivan zvlekel na tiskovno konferenco. Reševal je svojo rit. V tistem času sem bil vpleten še v dve tajni operaciji varnostno obveščevalne službe pod krinko. Ivana so domala vsi opozarjali, da bo uničil operacije, jaz pa bom  postal tarča, če me postavi pred TV kamere. Kaj je storil, pa vam je znano. Vsi tisti, ki danes zastavljate svoje ime in ugled za obsojenca, ste markirani! #po uporabi zavrzi   

Ne se prerivat, kje je moj čoln? klapEND